- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Ζωολογικός Κήπος στο πιάτο σας
Έξυπνες ιδέες για να κάνετε το παιδί σας να τρώει ευχάριστα φρούτα και λαχανικά
Πόσες και πόσες φορές δεν ακούμε πως «η εμφάνιση του πιάτου μετράει» σε θέματα που αφορούν «έξοδο» και «φαγητό»;
Η Μίντι Ζαλντ είναι μια νέα μητέρα που ζει στην Αυστραλία. Όπως οι περισσότερες μητέρες ανά τον πλανήτη, κλήθηκε να βρει έναν τρόπο για να κάνει τον γιο της να φάει χωρίς αντιρρήσεις φρούτα και λαχανικά. Ο μπόμπιρας δεν ήθελε και έτρωγε απρόθυμα το φαγητό του. Μια μέρα η Μίντι τού έφτιαξε ένα σαλιγκάρι από μπανάνα. Ο μικρούλης άρχισε να γελά. «Αυτό ήταν» είπε μέσα της.
Η εφευρετική μαμά μεταμόρφωσε τα σνακ του παιδιού της σε υπέροχα ζωάκια. Φιδάκια, σκυλάκια, βατραχάκια και ψαράκια κοσμούν το κάθε πιάτο και καταναλώνονται ευχάριστα από τον γιο της.
«Ήταν τόσο βαρετό (γι' αυτόν), που σκέφτηκα ότι αν η παρουσίαση στο πιάτο μετράει τόσο πολύ για τους ενήλικες, πιθανά μετράει και για τα παιδιά» εξήγησε σε δηλώσεις της σε αυστραλιανά ΜΜΕ. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι μπορούσε να κάνει ευχάριστη και τη διαδικασία της εκπαίδευσης.
«Συνειδητοποίησα ότι ήταν ώρα εκπαίδευσης. Άρχισα να τα κάνω και να τον ρωτάω: Τι ζώο βλέπεις; Τι τρόφιμα βλέπεις; Πόσα κομμάτια είναι στο πιάτο; Τι ήχο κάνει αυτό το ζώο;» πρόσθεσε.
Η Μίντι άρχισε να ποστάρει στο Instagram τις δημιουργίες της και πολύ γρήγορα βρήκε μιμητές. Τα κολακευτικά σχόλια ήταν συνεχή, ωθώντας την να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό λογαριασμό (@ThePlatedZoo).
Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει και βιβλίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.