Θεματα

3 αστέρια Michelin στη Μύκονο

Ο Quique Dacosta, ένας από τους σπουδαιότερους σεφ στον κόσμο μαγείρεψε στο Kenshό Fine Dining Restaurant

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374168-772475.jpg

Το φθινόπωρο μπήκε νόστιμα στο νησί των ανέμων. Στα μέσα του Σεπτέμβρη το Kenshό Fine Dining Restaurant στη Μύκονο φιλοξένησε έναν από τους σπουδαιότερους chef στον κόσμο, τον Ισπανό Quique Dacosta. Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, chef, παρουσίασε ένα μενού 16 πιάτων μαζί με τον Executive Chef του Kenshō Restaurant Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο.

Μια μοναδική εμπειρία γεύσεων, με κάθε πιάτο να αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου κι όλα μαζί να συνθέτουν μια εξαιρετική γαστρονομική «παράσταση». Ο chef Dacosta με την ομάδα του δημιούργησε 8 πιάτα αντιπροσωπευτικά της ιστορίας του. Καλωσόρισε τους επισκέπτες με ένα «Οδοιπορικό στο Δάσος» από αφυδατωμένα μανιτάρια και ρίζες, και συνέχισε με το ρύζι iberico μέσα σε στάχτη, το αμύγδαλο nougat και τη διάσημη γαρίδα του, παρουσιασμένη σαν ένα «Δώρο της Θάλασσας».

Παράλληλα ο επίσης βραβευμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης με τις δικές του δημιουργίες, όπως το πειραγμένο φρικασέ ή το μπαρμπούνι με χτένια, πρόσθεσε τις ελληνικές νότες σε αυτή την υπέροχη σύνθεση. Μια συνεργασία - απόδειξη ότι η Ελλάδα στέκεται με μεγάλη επιτυχία στα υψηλά επίπεδα της παγκόσμιας γαστρονομικής κλίμακας.

KENSHŌ Boutique Hotel & Suites, Παραλία Ορνού, 22890 29001 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.