- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![373326-770842.jpg 373326-770842.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/09/23/373326-770842.jpg)
Αυτή την πόλη την αγαπώ, γιατί εκεί που νομίζεις ότι την έχεις πια μάθει καλύτερα και από την παλάμη σου, τσουπ, να σου και κάτι καινούργιο ξεπετάγεται. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές, αυτό το καινούργιο, είναι πάντα κάτω από τη μύτη σου, στο δίπλα στενό της πολυκατοικίας σου, στο δρόμο που έχεις διασχίσει χιλιάδες φορές. Είναι αυτά τα μικρά άγνωστα που γίνονται στέκια αγαπημένα, ένας κόσμος μόνο για εσένα.
Match Point
Βρίσκεται σε έναν πεζόδρομο που τον διασχίζεις σε δύο βήματα και έχει φάτσα τη Γ.Σ.Ε.Ε. Αν δεν έχεις πετάξει μπογιά στο κτίριο, μάλλον δεν το έχεις δει ποτέ στη ζωή σου. Καιρός να το κάνεις, γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα καφέ του κόσμου! Αγαπώ τη σινεφίλ του διάθεση, τις χουχουλιάρικες λεπτομέρειες, τη vintage ζαχαριέρα που έρχεται μαζί με τον καφέ, τα φωτάκια, τη μουσική, το στιλ, την ησυχία του. Είναι το τέλειο μέρος αν θες να κάνεις μια εργασία στο laptop ή να διαβάσεις. Αινιάνος 1, Βικτώρια, 210 8250898
Πώς εμφανίστηκε: Εντάξει, αυτό ήταν εύκολο. Είναι στη γειτονιά μου.
Café Κυδαθηναίων
Με τραπεζάκια στη γραφική πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας (απέναντι από το λατρεμένο Cine Pari), με ωραίες μουσικές, με ωραίο καφέ. Αυτά τα βρίσκεις παντού. Αυτό που δεν βρίσκεις κάθε μέρα, είναι η ήσυχη, πανέμορφη αυλή του με το γιασεμί και το ασπρόμαυρο πλακάκι. Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας 2, Πλάκα, 210 3232340
Πώς εμφανίστηκε: Είχα έρθει αρκετές φορές. Χειμώνα. Με το που καλοκαίριασε, να σου και ξεπετάχτηκε αυτή η θεϊκή αυλή. Αλληλούια!
Duck Soup
Λιλιπούτειο, χρωματιστό, εντελώς χαρούμενο. Ομορφαίνει όλη τη στοά Πεσματζόγλου και τη μέρα σου. Θα το αγαπήσεις μόνο και μόνο για την αυλή του, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που θα κολλήσεις. Τα σάντουίτς του είναι από τα πιο νόστιμα της πόλης, ο καφές Taf, οι μπίρες μία και μία, τα γλυκά κολασμένα και οι ιδιοκτήτες, φίλοι σου. Για τα σάντουιτς είπα; Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), 210 3233916
Πώς εμφανίστηκε: Μια μέρα που είχα (πάλι) αργήσει. Τα έχω πει αναλυτικά εδώ.
Byron Café
Είναι το μεγάλο μου μυστικό, σας παρακαλώ, φυλάξτε το καλά. Το αγαπώ γιατί βρίσκεται στον πιο τουριστικό δρόμο της Αθήνας, και όμως, καταφέρνει να μένει καλά κρυμμένο. Το λατρεύω για την πιο ωραία θέα του Παρθενώνα που έχω δει ποτέ. Ξενοδοχείο Byron, Βύρωνος 19, Πλάκα, 210 3253554
Πώς εμφανίστηκε: Μια Κυριακή στην Πλάκα, που βαριόμασταν (πολύ). Χαζεύαμε τα τουριστάδικα, όταν το μάτι μου πήρε μια ταμπέλα του ξενοδοχείου Byron, που ενημέρωνε ότι διαθέτει “roof garden”. Η φίλη μου με κορόιδεψε, μπήκαμε για πλάκα, ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και μας έφυγε η μιλιά. Πιο κοντά την Ακρόπολη δεν θα τη δεις. Ιδανικό μέρος για απαγορευμένα ζευγαράκια. Μόνο τουρίστες πετυχαίνεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.