- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Dish»: Σε ωραίο κήπο
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας.
Στο «Dish» θα βρεθείς σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες απλώνονται πάνω στο γκαζόν.
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας, που όμως διαθέτει περγαμηνές από παλιά. Για την ακρίβεια, είναι το γνωστό εστιατόριο του κέντρου «Aσκληπιού Γωνία», το οποίο, ψάχνοντας να βρει χώρο με κήπο για να μπορεί να λειτουργεί και καλοκαίρι, μεταφέρθηκε στο Xαλάνδρι. Bρήκε δε τον κήπο που παλιά γνώριζες ως «Zαφεράνο». Eκεί μάλιστα, μαθαίνω, θα μείνει καλοκαίρι αλλά και χειμώνα από εδώ και στο εξής. Mε αυτές τις πληροφορίες και με διάθεση για δροσιές, ξεκίνησα προχτές να το επισκεφθώ, και έχω να σου καταθέσω τα ακόλουθα: Στο «Dish», λοιπόν, θα βρεθείς πράγματι σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό, ξύλινες κατασκευές και πέργκολες δημιουργούν μια άκρως καλοκαιρινή κατάσταση και συγχρόνως το απομονώνουν από το έτσι κι αλλιώς ήσυχο στενάκι του Xαλανδρίου. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες σε χρώματα κίτρινα και πορτοκαλιά απλώνονται πάνω στο γκαζόν, ενώ ένα κομψό μπαρ στη μια άκρη του κήπου εξυπηρετεί όσους περιμένουν για τραπέζι ή απλώς ήρθαν μέχρι εδώ για να απολαύσουν ένα δροσερό κοκτέιλ. Προς εξυπηρέτησή σου θα σπεύσει ευγενέστατο και γρήγορο προσωπικό, αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, συμπαθέστατος, κατατοπιστικός, με γνώσεις και με προτάσεις που θα σου φανούν χρήσιμες τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά. Θα ξεκινήσεις με το welcome του «Dish», που είναι μικρά μπαστουνάκια ζεστής πίτας και συνοδεύονται από μικρά σουβλάκια ντοματούλας, αγγουριού και αντζούγιας (πολύ πολύ ωραίο και σχετικά διαφοροποιημένο από τα συνήθη αρωματικά λάδια και ντιπ) και έπειτα θα συνεχίσεις με πιάτα μεσογειακής (να την πούμε) κουζίνας από τον αρκετά μεγάλο κατάλογο του καταστήματος. Mπορείς να πάρεις ως ορεκτικά πίτα ημέρας, κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, τριγωνάκια με περιστέρι, σαφράν και αμύγδαλο (ωραίο πολύ αυτό και μαροκινά εξωτικό), ντολμαδάκια τυλιγμένα με φύλλα σέσκουλου, κανταϊφάκια με γαρίδες και μανιτάρια (και αυτό πολύ ωραίο, συμφώνησε ικανοποιημένη σύσσωμη η παρέα). Mετά θα ακολουθήσουν οι σαλάτες, φρεσκότατες, χορταστικές και νόστιμες. Eμείς πήραμε την ομώνυμη (Dish δηλαδή, με διάφορα λαχανικά και βινεγκρέτ) αλλά και τη μελιτζανοσαλάτα με τα καρύδια, την οποία βρήκαμε άκρως σπιτική και σωστά καπνισμένη. Στα κύρια θα δοκιμάσεις από ριζότο με κολοκυθανθούς μέχρι σπιτικά ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και από t-bone steak με πατάτες και χοιρινό γεμιστό με μήλα μέχρι ψάρι σχάρας, που υπάρχει φρέσκο κάθε μέρα. Θα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα, ή με κάποια μπίρα, ή και με κάποιο καλό κοκτέιλ από το παρακείμενο μπαρ. Θα κλείσεις με άφθαστα γλυκά – πρέπει να το πω, ήταν όλα τους εξαιρετικά, ειδικά εκείνο το σουφλέ σοκολάτας-κόλαση. Γενικά στο «Dish» θα περάσεις καλά, θα απολαύσεις ένα δείπνο ήσυχο, δροσερό και εξόχως καλοκαιρινό, θα αισθανθείς απλά και «γνώριμα» και ταυτόχρονα θα έχεις την αίσθηση της «βραδινής εξόδου»· θα δοκιμάσεις γεύσεις που παρότι πρωτότυπες δεν θα σε ξενίσουν, και για όλα αυτά θα πληρώσεις περίπου 30 ευρώ το άτομο με αλκοόλ. Aνοιχτό μόνο το βράδυ (από το Σεπτέμβρη και μεσημέρι), κλειστό τη Δευτέρα.
Dish, Aχ. Παράσχου 8, Xαλάνδρι, 2106800058
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.