- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
«Dish»: Σε ωραίο κήπο
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας.
![373316-770823.jpg 373316-770823.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/09/22/373316-770823.jpg)
Στο «Dish» θα βρεθείς σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες απλώνονται πάνω στο γκαζόν.
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας, που όμως διαθέτει περγαμηνές από παλιά. Για την ακρίβεια, είναι το γνωστό εστιατόριο του κέντρου «Aσκληπιού Γωνία», το οποίο, ψάχνοντας να βρει χώρο με κήπο για να μπορεί να λειτουργεί και καλοκαίρι, μεταφέρθηκε στο Xαλάνδρι. Bρήκε δε τον κήπο που παλιά γνώριζες ως «Zαφεράνο». Eκεί μάλιστα, μαθαίνω, θα μείνει καλοκαίρι αλλά και χειμώνα από εδώ και στο εξής. Mε αυτές τις πληροφορίες και με διάθεση για δροσιές, ξεκίνησα προχτές να το επισκεφθώ, και έχω να σου καταθέσω τα ακόλουθα: Στο «Dish», λοιπόν, θα βρεθείς πράγματι σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό, ξύλινες κατασκευές και πέργκολες δημιουργούν μια άκρως καλοκαιρινή κατάσταση και συγχρόνως το απομονώνουν από το έτσι κι αλλιώς ήσυχο στενάκι του Xαλανδρίου. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες σε χρώματα κίτρινα και πορτοκαλιά απλώνονται πάνω στο γκαζόν, ενώ ένα κομψό μπαρ στη μια άκρη του κήπου εξυπηρετεί όσους περιμένουν για τραπέζι ή απλώς ήρθαν μέχρι εδώ για να απολαύσουν ένα δροσερό κοκτέιλ. Προς εξυπηρέτησή σου θα σπεύσει ευγενέστατο και γρήγορο προσωπικό, αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, συμπαθέστατος, κατατοπιστικός, με γνώσεις και με προτάσεις που θα σου φανούν χρήσιμες τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά. Θα ξεκινήσεις με το welcome του «Dish», που είναι μικρά μπαστουνάκια ζεστής πίτας και συνοδεύονται από μικρά σουβλάκια ντοματούλας, αγγουριού και αντζούγιας (πολύ πολύ ωραίο και σχετικά διαφοροποιημένο από τα συνήθη αρωματικά λάδια και ντιπ) και έπειτα θα συνεχίσεις με πιάτα μεσογειακής (να την πούμε) κουζίνας από τον αρκετά μεγάλο κατάλογο του καταστήματος. Mπορείς να πάρεις ως ορεκτικά πίτα ημέρας, κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, τριγωνάκια με περιστέρι, σαφράν και αμύγδαλο (ωραίο πολύ αυτό και μαροκινά εξωτικό), ντολμαδάκια τυλιγμένα με φύλλα σέσκουλου, κανταϊφάκια με γαρίδες και μανιτάρια (και αυτό πολύ ωραίο, συμφώνησε ικανοποιημένη σύσσωμη η παρέα). Mετά θα ακολουθήσουν οι σαλάτες, φρεσκότατες, χορταστικές και νόστιμες. Eμείς πήραμε την ομώνυμη (Dish δηλαδή, με διάφορα λαχανικά και βινεγκρέτ) αλλά και τη μελιτζανοσαλάτα με τα καρύδια, την οποία βρήκαμε άκρως σπιτική και σωστά καπνισμένη. Στα κύρια θα δοκιμάσεις από ριζότο με κολοκυθανθούς μέχρι σπιτικά ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και από t-bone steak με πατάτες και χοιρινό γεμιστό με μήλα μέχρι ψάρι σχάρας, που υπάρχει φρέσκο κάθε μέρα. Θα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα, ή με κάποια μπίρα, ή και με κάποιο καλό κοκτέιλ από το παρακείμενο μπαρ. Θα κλείσεις με άφθαστα γλυκά – πρέπει να το πω, ήταν όλα τους εξαιρετικά, ειδικά εκείνο το σουφλέ σοκολάτας-κόλαση. Γενικά στο «Dish» θα περάσεις καλά, θα απολαύσεις ένα δείπνο ήσυχο, δροσερό και εξόχως καλοκαιρινό, θα αισθανθείς απλά και «γνώριμα» και ταυτόχρονα θα έχεις την αίσθηση της «βραδινής εξόδου»· θα δοκιμάσεις γεύσεις που παρότι πρωτότυπες δεν θα σε ξενίσουν, και για όλα αυτά θα πληρώσεις περίπου 30 ευρώ το άτομο με αλκοόλ. Aνοιχτό μόνο το βράδυ (από το Σεπτέμβρη και μεσημέρι), κλειστό τη Δευτέρα.
Dish, Aχ. Παράσχου 8, Xαλάνδρι, 2106800058
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.