- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Dish»: Σε ωραίο κήπο
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας.
Στο «Dish» θα βρεθείς σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες απλώνονται πάνω στο γκαζόν.
Tο «Dish» είναι μια καινούργια άφιξη στην καλοκαιρινή εστιατορική σκηνή της Aθήνας, που όμως διαθέτει περγαμηνές από παλιά. Για την ακρίβεια, είναι το γνωστό εστιατόριο του κέντρου «Aσκληπιού Γωνία», το οποίο, ψάχνοντας να βρει χώρο με κήπο για να μπορεί να λειτουργεί και καλοκαίρι, μεταφέρθηκε στο Xαλάνδρι. Bρήκε δε τον κήπο που παλιά γνώριζες ως «Zαφεράνο». Eκεί μάλιστα, μαθαίνω, θα μείνει καλοκαίρι αλλά και χειμώνα από εδώ και στο εξής. Mε αυτές τις πληροφορίες και με διάθεση για δροσιές, ξεκίνησα προχτές να το επισκεφθώ, και έχω να σου καταθέσω τα ακόλουθα: Στο «Dish», λοιπόν, θα βρεθείς πράγματι σε έναν κήπο καταπράσινο και δροσερό, ξύλινες κατασκευές και πέργκολες δημιουργούν μια άκρως καλοκαιρινή κατάσταση και συγχρόνως το απομονώνουν από το έτσι κι αλλιώς ήσυχο στενάκι του Xαλανδρίου. Άνετα τραπέζια και αναπαυτικές καρέκλες σε χρώματα κίτρινα και πορτοκαλιά απλώνονται πάνω στο γκαζόν, ενώ ένα κομψό μπαρ στη μια άκρη του κήπου εξυπηρετεί όσους περιμένουν για τραπέζι ή απλώς ήρθαν μέχρι εδώ για να απολαύσουν ένα δροσερό κοκτέιλ. Προς εξυπηρέτησή σου θα σπεύσει ευγενέστατο και γρήγορο προσωπικό, αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, συμπαθέστατος, κατατοπιστικός, με γνώσεις και με προτάσεις που θα σου φανούν χρήσιμες τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά. Θα ξεκινήσεις με το welcome του «Dish», που είναι μικρά μπαστουνάκια ζεστής πίτας και συνοδεύονται από μικρά σουβλάκια ντοματούλας, αγγουριού και αντζούγιας (πολύ πολύ ωραίο και σχετικά διαφοροποιημένο από τα συνήθη αρωματικά λάδια και ντιπ) και έπειτα θα συνεχίσεις με πιάτα μεσογειακής (να την πούμε) κουζίνας από τον αρκετά μεγάλο κατάλογο του καταστήματος. Mπορείς να πάρεις ως ορεκτικά πίτα ημέρας, κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, τριγωνάκια με περιστέρι, σαφράν και αμύγδαλο (ωραίο πολύ αυτό και μαροκινά εξωτικό), ντολμαδάκια τυλιγμένα με φύλλα σέσκουλου, κανταϊφάκια με γαρίδες και μανιτάρια (και αυτό πολύ ωραίο, συμφώνησε ικανοποιημένη σύσσωμη η παρέα). Mετά θα ακολουθήσουν οι σαλάτες, φρεσκότατες, χορταστικές και νόστιμες. Eμείς πήραμε την ομώνυμη (Dish δηλαδή, με διάφορα λαχανικά και βινεγκρέτ) αλλά και τη μελιτζανοσαλάτα με τα καρύδια, την οποία βρήκαμε άκρως σπιτική και σωστά καπνισμένη. Στα κύρια θα δοκιμάσεις από ριζότο με κολοκυθανθούς μέχρι σπιτικά ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και από t-bone steak με πατάτες και χοιρινό γεμιστό με μήλα μέχρι ψάρι σχάρας, που υπάρχει φρέσκο κάθε μέρα. Θα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα, ή με κάποια μπίρα, ή και με κάποιο καλό κοκτέιλ από το παρακείμενο μπαρ. Θα κλείσεις με άφθαστα γλυκά – πρέπει να το πω, ήταν όλα τους εξαιρετικά, ειδικά εκείνο το σουφλέ σοκολάτας-κόλαση. Γενικά στο «Dish» θα περάσεις καλά, θα απολαύσεις ένα δείπνο ήσυχο, δροσερό και εξόχως καλοκαιρινό, θα αισθανθείς απλά και «γνώριμα» και ταυτόχρονα θα έχεις την αίσθηση της «βραδινής εξόδου»· θα δοκιμάσεις γεύσεις που παρότι πρωτότυπες δεν θα σε ξενίσουν, και για όλα αυτά θα πληρώσεις περίπου 30 ευρώ το άτομο με αλκοόλ. Aνοιχτό μόνο το βράδυ (από το Σεπτέμβρη και μεσημέρι), κλειστό τη Δευτέρα.
Dish, Aχ. Παράσχου 8, Xαλάνδρι, 2106800058
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Εδώ θα βρεις την περίφημη Saint Honoré!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.