- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πρέπει να δεις τα δημιουργικά κολατσιά που φτιάχνει αυτή η μαμά για τα παιδιά της
Και σίγουρα θα ευχηθείς να σε υιοθετήσει
H Li Ming Lee είναι μία μαμά που δουλεύει από το σπίτι και έχει κρυφές superpowers! Δημιουργεί τα πιο νόστιμα και τα πιο εμφανίσιμα κολατσιά για τα δύο της παιδιά και εμείς οι υπόλοιποι ζηλεύουμε.
Όταν οι δύο γιοι της ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, εκείνη αποφάσισε να τους μαγειρεύει το φαγητό τους σε σχήματα από cartoons και σούπερ ήρωες που τους άρεσαν έτσι ώστε να μην τους λείπει τόσο πολύ η θαλπωρή του σπιτιού και να τα βοηθήσει να προσαρμοστούν στο σχολείο. Στην συνέχεια αποφάσισε να ανεβάσει τα μικρά αριστουργήματα στο internet και φυσικά δεν άργησαν να γίνουν viral.
Στο βιβλίο της "Yummy Kawaii Bento: Preparing Adorable Meals for Adorable Kids", η Li Ming Lee δίνει πολλές υπέροχες ιδέες για παρόμοια αξιαγάπητα γεύματα.
Αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική παράδoση του "bento box" -ένα κολατσιό σε κουτί με διαφορετικές θέσεις για κάθε είδος φαγητού- η σούπερ μαμά κατάφερε να καταστρέψει την έκφραση "δεν παίζουμε με το φαγητό μας", κατασκευάζοντας πολύχρωμα sushi rolls, ψωμάκια, κεκάκια και σαλάτες με τα πρόσωπα αγαπημένων παιδικών ηρώων όπως ο Harry Potter και ο Winnie the Pooh.
Στο βιβλίο της εξηγεί πως καταφέρνει να χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά για να κάνει κάθε μία από τις μαγειρικές της περιπέτειες να φαίνεται λαμπερή και πολύχρωμη ενώ απαριθμεί τους τρόπους που έμαθε τα παιδιά της να μην αφήνουν μπουκιά στο πιάτο.
Μεταξύ μας και εγώ πείνασα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.