- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Noctua: οι αθηναϊκές μπίρες πήραν χρυσό μετάλλιο!
Οι μπίρες της μικροζυθοποιίας Noctua βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό και έκαναν την κουκουβάγια περήφανη
![372783-769911.jpg 372783-769911.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/09/20/372783-769911.jpg)
Τον Ιάσονα, τον Χρήστο, τον Ορφέα και τον Δημήτρη τους γνώρισα πριν από ένα χρόνο περίπου. Είχαν μόλις ανοίξει το ζυθοποιείο τους στο κέντρο της Αθήνας, του είχαν δώσει για έμβλημα μια κουκουβάγια και είχαν αρχίσει δειλά, αλλά σταθερά να παράγουν τις πρώτες τους μπίρες. Ευχήθηκα να τους πάνε όλα καλά, όχι μόνο γιατί οι πρώτες τους μπίρες ήταν πραγματικά πολύ καλές, αλλά κυρίως γιατί ήταν τέσσερα νέα παιδιά που βάλθηκαν να κάνουν το τρελό τους όνειρο πραγματικότητα.
Πόσο πιθανό όμως είναι να πετύχουν τα όνειρα; Πολύ, αν αγαπάς αυτό που κάνεις, και το κάνεις καλά. Πριν λίγες μέρες, η Noctua συμμετείχε για πρώτη της φορά σε διεθνή διαγωνισμό. Στο International Beer Challenge, που έγινε στο Λονδίνο, οι μπίρες των 4 φίλων έπρεπε να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 700 μπίρες από 30 διαφορετικές χώρες. Και το έκαναν!
Μετά από γευστική δοκιμή που έγινε από εξειδικευμένους κριτές η Noctua Head Twister βραβεύτηκε με χρυσό στην κατηγορία Ale, ενώ η μαύρη IPA, η Noctua Night Vision κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία. Και έτσι, έμαθα ότι βγάλανε ακόμα μία μπίρα, τη Head Twister, η οποία και απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία design& packaging. Τα συγχαρητήρια, να τους τα δώσετε από κοντά. Το ζυθοποιείο τους είναι ανοιχτό σε όλους!
Πειραιώς 124, 210 3454484, Fb: Noctua Brewery Athens
*Μπορείτε να προμηθευτείτε τις μπίρες Noctua, είτε κατευθείαν από το ζυθοποιείο, είτε από επιλεγμένες κάβες και καταστήματα (όλες οι διευθύνσεις στο www.noctua.gr)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.