La Pasteria
Η αλήθεια είναι ότι στο Τhe Mall έχω πάει ελάχιστες φορές. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι όποτε πηγαίνω καταλήγω να περιμένω τις φίλες να τελειώσουν το αφρισμένο shopping τους καθισμένη αναπαυτικά στις πολυθρόνες της La Pasteria.
Η αλήθεια είναι ότι στο Τhe Mall έχω πάει ελάχιστες φορές. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι όποτε πηγαίνω καταλήγω να περιμένω τις φίλες να τελειώσουν το αφρισμένο shopping τους καθισμένη αναπαυτικά στις πολυθρόνες της La Pasteria. Ψηλά, στον 4o όροφο, η La Pasteria του The Mall έχει άπλα, έχει φως που μπαίνει από τις τζαμαρίες ολόγυρα, έχει χάζι –ειδικά άμα κάτσεις στα τραπέζια της «παραλίας» που βλέπουν κάτω στους άλλους ορόφους–, έχει και ατμόσφαιρα.
Μεγάλες ελιές σε βαρέλια δίνουν το μεσογειακό τόνο, υπέροχες φωτογραφίες στους τοίχους –από παλιούς ιταλικούς φούρνους, τυροκομεία και γαλατάδικα, ένα ζευγάρι που χορεύει σε μια piazza της Ιταλίας–, όλα μα όλα εδώ είναι προσεγμένα.
Το μενού είναι εξίσου νόστιμο, βασιλιάς σε όλες τις La Pasteria φυσικά και εδώ είναι ο Ιταλοέλληνας εξαιρετικός σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για όλους. Σαλάτες με ωραίες, ολόφρεσκες πρασινάδες και «κάτι» ακόμα, ορεκτικά, ταλιάτες, ριζότα, πάστες και πίτσες. Στην πίτσα θα κάνω ειδική μνεία, ίσως είναι από τις πιο καλές και ανάλαφρες της πόλης. Με λεπτή ζύμη, τραγανή όσο πρέπει, φορτωμένη με πεντανόστιμα εκλεκτά καλούδια, ο Μποτρίνι μεγαλουργεί. Πρέπει να τις έχω δοκιμάσει όλες: και την greca με ντομάτα, φέτα, κάππαρη, κρεμμύδι, και την άλλη με το λεπτοκομμένο προσούτο, τη μοτσαρέλα και τα μανιτάρια, και τη σπέσιαλ με τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το προσούτο, το σαλάμι και το μπέικον, ο pizzaiolo στη γωνιά του δεν σταματάει ολημερίς να ψήνει. Οι πάστες έχουν κι αυτές απλότητα, νοστιμιά, αποκαλύπτουν μικρά μυστικά καθημερινής γαστρονομίας.
Τώρα που είναι Σαρακοστή, υπάρχουν και αρκετές με θαλασσινά. Όπως αυτή με τις γαρίδες και το χταπόδι, μπορείς να επιλέξεις να τη γευτείς με ντομάτα ή με κρασί, σκόρδο και βασιλικό. Από κρασί υπάρχει καλό χύμα, ενώ υπάρχουν και αρκετές ελληνικές ετικέτες. Είναι πάντα γεμάτη η La Pasteria. Κόσμος πάει κι έρχεται από το πρωί. Νωρίς πολύ νεολαία, τα μεσημέρια και businessmen από τις γύρω εταιρείες που κλείνουν τα μεγάλα τραπέζια, αργότερα κόσμος που μπαινοβγαίνει απ’ τα σινεμά, αργά το βράδυ ζευγάρια σε ρομαντική έξοδο, οι μουσικές πολύ νοσταλγικές, παλιές ιταλικές μελωδίες που φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Μαθαίνω ότι και στα εργασιακά γεύματα δίνεται έκπτωση (περίπου 20%), αλλά ανάλογη έκπτωση έχεις και αν είσαι φοιτητής ή μαθητής. Έτσι κι αλλιώς οι τιμές είναι τόσο καλές που με πρώτα, σαλάτες, κυρίως αλλά και χύμα κρασί ή μπίρα δεν ξεπερνάει κανείς τα € 25. Και κάτι ακόμη: σερβίρει μέχρι αργά, τις καθημερινές μέχρι τη 1.00 παρά, τα Σ/Κ μέχρι τις 2.00 το πρωί. Ανοιχτή από το πρωί στις 12 για καφέ ή γλυκό (τιραμισού εξαιρετική), αν και νομίζω ότι με αυτές τις γαργαλιστικές μυρωδιές όλοι (κι αφού ίσως έχουν φάει το γλυκό) θα υποκύψουν σε μια ωραία, λαχταριστή, αυθεντικά ιταλική μακαρονάδα.
La Pasteria: Τhe Mall, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, 210 6198.230 και σε 12 καταστήματα σε όλη την Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.