- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
La Pasteria
Η αλήθεια είναι ότι στο Τhe Mall έχω πάει ελάχιστες φορές. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι όποτε πηγαίνω καταλήγω να περιμένω τις φίλες να τελειώσουν το αφρισμένο shopping τους καθισμένη αναπαυτικά στις πολυθρόνες της La Pasteria.

Η αλήθεια είναι ότι στο Τhe Mall έχω πάει ελάχιστες φορές. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι όποτε πηγαίνω καταλήγω να περιμένω τις φίλες να τελειώσουν το αφρισμένο shopping τους καθισμένη αναπαυτικά στις πολυθρόνες της La Pasteria. Ψηλά, στον 4o όροφο, η La Pasteria του The Mall έχει άπλα, έχει φως που μπαίνει από τις τζαμαρίες ολόγυρα, έχει χάζι –ειδικά άμα κάτσεις στα τραπέζια της «παραλίας» που βλέπουν κάτω στους άλλους ορόφους–, έχει και ατμόσφαιρα.
Μεγάλες ελιές σε βαρέλια δίνουν το μεσογειακό τόνο, υπέροχες φωτογραφίες στους τοίχους –από παλιούς ιταλικούς φούρνους, τυροκομεία και γαλατάδικα, ένα ζευγάρι που χορεύει σε μια piazza της Ιταλίας–, όλα μα όλα εδώ είναι προσεγμένα.
Το μενού είναι εξίσου νόστιμο, βασιλιάς σε όλες τις La Pasteria φυσικά και εδώ είναι ο Ιταλοέλληνας εξαιρετικός σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για όλους. Σαλάτες με ωραίες, ολόφρεσκες πρασινάδες και «κάτι» ακόμα, ορεκτικά, ταλιάτες, ριζότα, πάστες και πίτσες. Στην πίτσα θα κάνω ειδική μνεία, ίσως είναι από τις πιο καλές και ανάλαφρες της πόλης. Με λεπτή ζύμη, τραγανή όσο πρέπει, φορτωμένη με πεντανόστιμα εκλεκτά καλούδια, ο Μποτρίνι μεγαλουργεί. Πρέπει να τις έχω δοκιμάσει όλες: και την greca με ντομάτα, φέτα, κάππαρη, κρεμμύδι, και την άλλη με το λεπτοκομμένο προσούτο, τη μοτσαρέλα και τα μανιτάρια, και τη σπέσιαλ με τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το προσούτο, το σαλάμι και το μπέικον, ο pizzaiolo στη γωνιά του δεν σταματάει ολημερίς να ψήνει. Οι πάστες έχουν κι αυτές απλότητα, νοστιμιά, αποκαλύπτουν μικρά μυστικά καθημερινής γαστρονομίας.
Τώρα που είναι Σαρακοστή, υπάρχουν και αρκετές με θαλασσινά. Όπως αυτή με τις γαρίδες και το χταπόδι, μπορείς να επιλέξεις να τη γευτείς με ντομάτα ή με κρασί, σκόρδο και βασιλικό. Από κρασί υπάρχει καλό χύμα, ενώ υπάρχουν και αρκετές ελληνικές ετικέτες. Είναι πάντα γεμάτη η La Pasteria. Κόσμος πάει κι έρχεται από το πρωί. Νωρίς πολύ νεολαία, τα μεσημέρια και businessmen από τις γύρω εταιρείες που κλείνουν τα μεγάλα τραπέζια, αργότερα κόσμος που μπαινοβγαίνει απ’ τα σινεμά, αργά το βράδυ ζευγάρια σε ρομαντική έξοδο, οι μουσικές πολύ νοσταλγικές, παλιές ιταλικές μελωδίες που φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Μαθαίνω ότι και στα εργασιακά γεύματα δίνεται έκπτωση (περίπου 20%), αλλά ανάλογη έκπτωση έχεις και αν είσαι φοιτητής ή μαθητής. Έτσι κι αλλιώς οι τιμές είναι τόσο καλές που με πρώτα, σαλάτες, κυρίως αλλά και χύμα κρασί ή μπίρα δεν ξεπερνάει κανείς τα € 25. Και κάτι ακόμη: σερβίρει μέχρι αργά, τις καθημερινές μέχρι τη 1.00 παρά, τα Σ/Κ μέχρι τις 2.00 το πρωί. Ανοιχτή από το πρωί στις 12 για καφέ ή γλυκό (τιραμισού εξαιρετική), αν και νομίζω ότι με αυτές τις γαργαλιστικές μυρωδιές όλοι (κι αφού ίσως έχουν φάει το γλυκό) θα υποκύψουν σε μια ωραία, λαχταριστή, αυθεντικά ιταλική μακαρονάδα.
La Pasteria: Τhe Mall, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, 210 6198.230 και σε 12 καταστήματα σε όλη την Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Το αγαπημένο κέρασμα των τσάρων, και πώς το δοκίμασα πρώτη φορά, χωρίς να έχω καμία σχέση με τσάρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.