- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι είναι επιτέλους αυτό το Meerkat για το οποίο μιλάνε όλοι;
Σουρικάτες, μουσικάρες, safari και παριζιάνικος αέρας στο Κουκάκι. Όλα χωράνε στο καινούργιο cocktail bar του κέντρου
Φτάνω στη γωνία της Βυζαντίου. Αριθμός 7. Αυτό είναι. Εδώ μέχρι χτες υπήρχε ένα φαναρτζίδικο και τώρα γεννήθηκε ένα περίεργο cocktail bar, για το οποίο όλοι μου λένε. Θέλω να δω τι συμβαίνει. Βλέπω κόσμο, βλέπω barmen ντυμένους για safari, βλέπω διακόσμηση που παραπέμπει σε τροπικό κλίμα και όλους να κρατάνε πολύχρωμα cocktails. Στον τοίχο προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ με μερικά περίεργα ζωάκια που κάτι μου θυμίζουν αμυδρά. Μικρά, ζωηρά και αστεία, έχει πλάκα, κολλάς και τα παρακολουθείς γιατί συντονίζονται ξεκαρδιστικά στις μουσικές της Όλγας Κουκλάκη που βρίσκεται στα decks. Λέγονται Meerkat ή σουρικάτες, ζουν στην έρημο της Ναμίμπια και όλοι μιλάνε για αυτά. Εδώ συμβαίνει μια παράξενη ιστορία. Ας την πάρουμε από την αρχή.


Κάποτε ζούσε στο Παρίσι ένα αγόρι, ο Ρομαίν. Το πάθος του ήταν να μπλέκει ποτά μεταξύ τους, να κάνει αλχημείες και να φτιάχνει όνειρα που οι άνθρωποι μπορούν να πιουν. Σπούδασε στο Lycée Hôtelier de Marseille Bonneveine και σύντομα βρέθηκε να διευθύνει μερικά από τα καλύτερα cocktails bars του κόσμου όπως το Experimental Cocktail Club, το Little Red Door, η Conserverie στο Παρίσι, το Ritz στο Λονδίνο, το Carlton στις Κάνες. Ξαφνικά όμως ερωτεύτηκε τη Χριστίνα που είναι (η μισή) από την Ελλάδα. Έτσι, από την πόλη του φωτός, ήρθε στη χώρα του ήλιου και αποφάσισε πως δεν θέλει να ξαναφύγει. Οι δυο τους πια, μαζί με τον Αντρέα Βερνίκο, άνοιξαν το Meerkat, ένα cocktail bar στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου σήμερα: στο Κουκάκι.


«Ο κόσμος, εδώ στην Ελλάδα, νομίζει ότι το Παρίσι είναι τέλειο. Στα αλήθεια όμως η Αθήνα είναι πολύ πιο ωραία πόλη για να ζεις», μου λέει η Χριστίνα, και όταν την κοιτάω λοξά, το αναλύει κι άλλο: «Στο Παρίσι βρέχει 300 μέρες τον χρόνο. Εδώ έχει πάντα ήλιο! Και σε μία ώρα μπορείς να είσαι στη θάλασσα!». Ο Ρομαίν συμφωνεί. «Κοίτα…έχω μαυρίσει!», μου λέει με έξαψη και μετά σοβαρεύει: «Το Παρίσι είναι ωραίο αν έχεις λεφτά. Εδώ όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Περνάς καλά είτε έχεις λεφτά, είτε όχι».
Εντάξει, αλλά η σουρικάτα ή Meerkat τι σχέση έχει με όλα αυτά; «Είναι ένα ζώο που ζει σε οικογένειες και ο ένας προσέχει τον άλλον. Κι αυτό μας αντιπροσωπεύει απόλυτα». Κι εμάς, τα τιμημένα παιδιά των 90’s. Αν δεν το καταλάβατε ακόμα, η σουρικάτα είναι ο Τιμών από το Lion King! Μεγάλες εποχές…


Μέσα σε 30’ έχει αλλάξει η διάθεσή μου. Αυτό είναι το καταπληκτικό στο Meerkat. Δεν ξέρω αν φταίει το τροπικό κλίμα, ο παριζιάνικος αέρας ή που αυτά τα δύο κάπως ταίριαξαν στην πιο ζωντανή γειτονιά της Ακρόπολης, πάντως εδώ νιώθεις διαφορετικά. Άνετα. Σαν να ήταν πάντα το στέκι σου. Σαν να ήξερες ότι θα έρθει η μέρα που θα πιεις αυτά τα τέλεια cocktails με γαλλικά λικέρ από τα χέρια του Ρομαίν. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία χαμόγελα, θεϊκά cocktails, τέλειες μουσικές. Αν δεν είναι αυτά τα υλικά για ένα πετυχημένο bar, τότε τι;
Στο Meerkat μπορείς να έρθεις από τις 10 το πρωί για ωραίο καφέ (Taf), να τσιμπήσεις πρωτότυπα τοστάκια (δοκίμασα ένα υπέροχο με μαστέλο Χίου, βασιλικό, πατέ ντομάτας, παστράμι, καρύδι και μαύρο πιπέρι και ζήλεψα και τα υπόλοιπα 5 του καταλόγου), και να πιεις (και από το πρωί, αν θες) τα cocktails του Ρομαίν που κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και πιο ξακουστά στη μικρή μας πόλη.

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, 213 0453390, Fb: Meerkat Cocktail Safari
Ώρες Λειτουργίας: Κυριακή-Πέμπτη: 10.00-02.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-03.00
*Το επίσημο opening θα γίνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο πάρτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.