10 γκουρμέ GIFs της Ani Jo που τρώγονται με τα μάτια
Η πιο ταλαντούχα θεσσαλονικιά φωτογράφος μπαίνει στην κουζίνα με θεαματικά αποτελέσματα


Mm… food. Τεχνική, φαντασία, ομορφιά και αμέτρητες παραλλαγές ραφινάτων πιάτων. Το κορίτσι – χαμαιλέων, η φωτογράφος που έχει τη μαγική δύναμη να αποτυπώνει τον κόσμο από κάθε οπτική γωνία, δοκιμάζει αλλιώτικες γεύσεις και ο φακός ανταποκρίνεται πάντοτε γενναιόδωρα στις εμπνεύσεις της. H Ani Jo αγαπά τα GIF και το τελευταίο της πρότζεκτ είναι μια ωδή στην εφήμερη ομορφιά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό μενού εικόνων γεμάτο εδέσματα και μαγειρικά συστατικά που παρελαύνουν σε χορευτικά frames. Λίγο τριπαριστά, αρκετά χιουμοριστικά, πολύ πρωτότυπα, εντελώς απίθανα. Σαν ψυχεδελικά καλειδοσκόπια, τα GIFs της Ani Jo κρύβουν μέσα τους έναν μικρό πολυδιάστατο κόσμο. Τα κάνουμε πολύ κέφι.
Η Anisa Xhomaqi εκθέτει και βραβεύεται από τα σχολικά της χρόνια, φωτογράφισε πολύ και αδιάκοπα για το περιοδικό SOUL από την ηλικία των 18, εξασφάλισε υποτροφίες, ταξίδεψε μακριά χάρη στην τέχνη της, δουλεύει πυρετικά και με συνεχείς εναλλαγές θεμάτων, όποιος κοιτάξει έργο της τρέχει να τη μάθει. Μποέμικη φύση και χίπικη καρδιά, το στούντιό της είναι η υδρόγειος, σπίτι βρίσκει όπου καρφώνει τον τρίποδά της, πατρίδα της είναι η δημιουργική σκέψη. Στην A.V. έχει φιλοξενηθεί ξανά και ξανά και ξανά υλικό της.
To νόστιμο αυτό πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα της πρακτικής της στο Mediamatic Foundation του Άμστερνταμ, την περίοδο 2016-17. Κεντρική ιδέα του ήταν η παρουσίαση vegan πιάτων, τα οποία παρασκεύαζαν επιτόπου ευφάνταστοι σεφ, καδραρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η πρωτοτυπία τους. Προχωρώντας το εγχείρημα ένα βήμα παραπέρα, η Ani μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε χαρούμενες οπτικές λούπες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε συστατικό να μπαίνει ξεχωριστά στο πιάτο, σαν να υιοθετεί το ίδιο τον ρόλο του μάγειρα και να επιλέγει τη θέση του στο σερβίτσιο. Πεινάς για όμορφες εικόνες; Τα GIFs της Ani Jo θα χορτάσουν για τα καλά τη φαντασία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Κλείσε τραπέζι όσο ακόμη προλαβαίνεις το λάχανο στον καιρό του
Ρετρό οχήματα μεταμορφώνονται σε πλήρως εξοπλισμένα μπαρ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.