- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
10 γκουρμέ GIFs της Ani Jo που τρώγονται με τα μάτια
Η πιο ταλαντούχα θεσσαλονικιά φωτογράφος μπαίνει στην κουζίνα με θεαματικά αποτελέσματα
Mm… food. Τεχνική, φαντασία, ομορφιά και αμέτρητες παραλλαγές ραφινάτων πιάτων. Το κορίτσι – χαμαιλέων, η φωτογράφος που έχει τη μαγική δύναμη να αποτυπώνει τον κόσμο από κάθε οπτική γωνία, δοκιμάζει αλλιώτικες γεύσεις και ο φακός ανταποκρίνεται πάντοτε γενναιόδωρα στις εμπνεύσεις της. H Ani Jo αγαπά τα GIF και το τελευταίο της πρότζεκτ είναι μια ωδή στην εφήμερη ομορφιά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό μενού εικόνων γεμάτο εδέσματα και μαγειρικά συστατικά που παρελαύνουν σε χορευτικά frames. Λίγο τριπαριστά, αρκετά χιουμοριστικά, πολύ πρωτότυπα, εντελώς απίθανα. Σαν ψυχεδελικά καλειδοσκόπια, τα GIFs της Ani Jo κρύβουν μέσα τους έναν μικρό πολυδιάστατο κόσμο. Τα κάνουμε πολύ κέφι.
Η Anisa Xhomaqi εκθέτει και βραβεύεται από τα σχολικά της χρόνια, φωτογράφισε πολύ και αδιάκοπα για το περιοδικό SOUL από την ηλικία των 18, εξασφάλισε υποτροφίες, ταξίδεψε μακριά χάρη στην τέχνη της, δουλεύει πυρετικά και με συνεχείς εναλλαγές θεμάτων, όποιος κοιτάξει έργο της τρέχει να τη μάθει. Μποέμικη φύση και χίπικη καρδιά, το στούντιό της είναι η υδρόγειος, σπίτι βρίσκει όπου καρφώνει τον τρίποδά της, πατρίδα της είναι η δημιουργική σκέψη. Στην A.V. έχει φιλοξενηθεί ξανά και ξανά και ξανά υλικό της.
To νόστιμο αυτό πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα της πρακτικής της στο Mediamatic Foundation του Άμστερνταμ, την περίοδο 2016-17. Κεντρική ιδέα του ήταν η παρουσίαση vegan πιάτων, τα οποία παρασκεύαζαν επιτόπου ευφάνταστοι σεφ, καδραρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η πρωτοτυπία τους. Προχωρώντας το εγχείρημα ένα βήμα παραπέρα, η Ani μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε χαρούμενες οπτικές λούπες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε συστατικό να μπαίνει ξεχωριστά στο πιάτο, σαν να υιοθετεί το ίδιο τον ρόλο του μάγειρα και να επιλέγει τη θέση του στο σερβίτσιο. Πεινάς για όμορφες εικόνες; Τα GIFs της Ani Jo θα χορτάσουν για τα καλά τη φαντασία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.