- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Οι καρποί της Αργολική Γης» στο Φουγάρο για δεύτερη χρονιά
Εκδρομή στο ωραίο Ναύπλιο και γνωριμία με τα προϊόντα και τους παραγωγούς
Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, όλοι έχουμε αρχίσει να αναζητάμε την αγνή γεύση του παραδοσιακού προϊόντος. Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, φτιαγμένα από παινεμένα χέρια, ζυμαρικά χειροποίητα που μοσχοβολάνε, χυμοί χωρίς συντηρητικά με φρούτα από κάποιο μικρό χωράφι του κάμπου. Πώς τα βρίσκουμε όμως όλα αυτά; Πώς ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο; Ταξιδεύοντας. Και δοκιμάζοντας πολύ.
«Οι καρποί της Αργολικής Γης στο Φουγάρο» είναι μια έκθεση επίλεκτων προϊόντων που διεξάγεται για δεύτερη φορά φέτος, στο Φουγάρο, στον όμορφο πολυχώρο του Ναυπλίου. Φέτος, συμμετέχουν 17 παραγωγοί του νομού και εσύ δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις!
Χυμοί, ζυμαρικά, τυροκομικά, ελιές, βότανα, γλυκά &μαρμελάδες, μέλι, παγωτό, αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, λικέρ), κρασί από παλιές ντόπιες ποικιλίες και πολλά ακόμα προϊόντα, βραβευμένα σε ελληνικές αλλά και διεθνείς εκθέσεις. Η έκθεση (η οποία έχει ξεκινήσει ήδη και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου) είναι εμπλουτισμένη με πολλές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, μουσικά και άλλα δρώμενα για να βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα προϊόντα του τόπου (μπορείτε να δείτε όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν εδώ).
Ο καιρός θα είναι καλός αυτό το Σαββατοκύριακο. Τίποτα δεν σας σταματάει. Μπείτε στο αυτοκίνητο και ταξιδέψτε για να γνωρίσετε ακόμα μια νόστιμη γωνιά της Ελλάδας.
ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ
2η έκθεση ανάδειξης των αργολικών προϊόντων
ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
Τετάρτη 13 - Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 5-10μμ | Σάββατο & Κυριακή 11πμ-10μμ
Είσοδος ελεύθερη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.