Θεματα

Αυγά με σπανάκι

Ένα μερακλίδικο πρωινό ή ένα light βραδινό 

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37144-80246.jpg

Τι χρειαζόμαστε

½ κιλό πλυμμένο σπανάκι χωρίς κοτσάνια

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κ. σ. βούτυρο

αυγά

αλάτι

1 κ.σ. μηλόξιδο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λευκό ξίδι

Πώς το φτιάχνουμε

Λώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος το νερό με το ξίδι, προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά, και σπάμε προσεκτικά για κάθε πιάτο 1 αυγό. Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Σκονάκι: Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού για τοστ. Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι, χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και το προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύετε, και τηγανίζετε για 4-5΄. Μπορείτε να το σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.