Ένας κήπος παραδεισένιος, μέσα στο λευκό του country chic, με ξύλινο περίπτερο στο κέντρο του, με πηγάδι και με κληματαριά, με πεύκα, μηλιές, μπουκαμβίλιες, λεμονιές, με όλα τα ελληνικά μυρωδικά, με θέρμανση ώστε να τρως άνετα έξω και τον χειμώνα αλλά και με παχιές δροσιές που σηκώνουν ζακετούλα το καλοκαίρι όταν όλη η Αθήνα έχει κάψες. Το Χειμώνας-Καλοκαίρι έχει και πολλά που σου μαλακώνουν τη ψυχή. Την ανθρώπινη, ευγενική περιποίηση, τα σκυλάκια και τα γατάκια που τρίβονται χωρίς φόβο στα πόδια σου, ο Φώτης Χρυσανθίδης, ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του η Μαριάννα (που έχει διακοσμήσει και τον χώρο) τα ταίζουν και τα πάνε στο γιατρό όταν κάποιο δεν είναι στα καλά του. Έχει και πολύ καλή κουζίνα βεβαίως βεβαίως.
Με αρχηγό στις κατσαρόλες την πολίτισσα μαμά Νίκη (αδελφή του μέγα ζαχαροπλάστη Στέλιου Παρλιάρου), φτιάχνουν του κόσμου τα καλά, με φροντίδα σαν να περιποιούνται καλεσμένους. Πολλά μεζεδάκια όπως μελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκια, μοσχαράκι με μπούκοβο που λιώνει στο στόμα, παστουρμά με αυγά, ντομάτα, σουτζούκι, πιπεριά, πίττες και σαλάτες τεράστιες με μαναβικά ολόφρεσκα, με ωραία τυριά, με σύκα ξερά και με ρόδια... Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και στα θαλασσινά όπως μύδια σε τρεις παραλλαγές, γαύροι μαρινάτοι, μπακαλιάρος σκορδαλιά, καραβιδο-αστακο-καβουρομακαρονάδες (αυτές με παραγγελία). Κι ακόμα κρεατικά στα κάρβουνα όπως σταβλίσια μπριζόλα γύρω στο κιλό, ψαρονέφρι, μπιφτέκι, σουβλάκι αρνίσιο με σκόρδο και δεντρολίβανο, σις κεφτέ με πίττες, σουτζούκι Καισάρειας καυτερό-μη ξεχνάμε και τις ρίζες. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και λαδερά και τηγανητά μικρά ψαράκια, ντοματοκεφτέδες, τσοπάν σαλάτ, μελιτζάνες με αρνάκι και πλιγούρι, κολοκυθάκια με σκορδάτη σάλτσα και γιαούρτι και πιάτα ημέρας που αλλάζουν συχνά.
Τα γλυκά είναι μια άλλη ιστορία αγάπης, ο Φώτης δεξί χέρι του θείου Στέλιου, έχει 19 (!) τον αριθμό συν 5-6 ημέρας, πολλοί κάνουν το δρόμο και μόνο γι αυτά. Μεγάλο ατού του Χ. Κ. και η μουσική, ακούσαμε από ιταλικά ερωτιάρικα, μέχρι Αλκίνοο, μέχρι και τους Γάμους του Φίγκαρο! Ανοιχτά 7 μέρες τη βδομάδα, μεσημέρι και βράδυ, τιμές περίπου Ε30 με το κρασί.
Χειμώνας-Καλοκαίρι Λ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι, 2294099
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.