Θεματα

Θα τα φάτε ή θα τα κοιτάξετε; 20 επιδόρπια από την αρχιτέκτονα που έγινε pastry chef

Η Dinara Kasko ανοίγει την όρεξη με τις απίθανες λιχουδιές της και μοιράζεται τα μυστικά της (εικόνες, video) 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370798-765969.jpg

Τα μαθηματικά μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα στην κουζίνα. Αν αμφιβάλλετε, μπορείτε να τσεκάρετε τις γλυκές αλχημείες της Ουγγαρέζας σεφ-pastry θαυματοποιού-Dinara Kasko που αποφάσισε να εφαρμόσει όσα έμαθε σπουδάζοντας αρχιτεκτονική στην καινούργια ζωή που αποφάσισε να δοκιμάσει. Απόλαυση και γεωμετρία σε συνταγές που σχεδόν λυπάσαι να δοκιμάσεις. Κέικ, τάρτες, μπον μπον, γλυκά που είναι σκέτη τέχνη.  

 

«Θέλω να κάνω κάτι ενδιαφέρον και φρέσκο, πειραματιζόμενη με νέες δημιουργικές ιδέες» δηλώνει. Ταιριάζοντας τα υλικά της με αλγόριθμους και διαγράμματα, σερβίρει επιδόρπια που τα κοιτάς ξανά και ξανά πριν αποφασίσεις να πέσεις πάνω τους.

Θα τα φάτε ή θα τα κοιτάξετε; 20 κολασμένα επιδόρπια από την αρχιτέκτονα που έγινε σεφ

Πλησιάζοντας τους 440.000 followers στο Instagram, κάθε μέρα γίνεται περισσότερο γνωστή με τα «γλυπτά» γλυκά της. Πάρτε μία γεύση πώς τα καταφέρνει μέσα από όσα ανεβάζει στο YouTube. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.