Το Ρακάκι διαθέτει λίγα τετραγωνικά στον εσωτερικό του χώρο, απλώνει όμως και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά του, πάνω στο ήσυχο στενό που βρίσκεται στην «πλάτη» της πλατείας Καισαριανής. Μαγειρεύουν ωραία και αυθεντικά. Το φαγητό, η συμπαθητική ατμόσφαιρα, οι καλές τιμές, η απλότητα του έχουν χαρίσει φανατικό κοινό εδώ και χρόνια. Ρακές σε ωραία κεραμικά σφηνάκια, μπολ με ελιές και ψωμί ζυμωτό συνοδεύουν το «καλώς ήρθες». Στη συνέχεια, όλης τσι Κρήτης τα καλά: ντάκος, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ντολμαδάκια με γιαούρτι (εξαιρετικά), από τυριά γραβιέρες και μυζήθρες, πατάτες τσικαλάτες (εντελώς μαμάς Κρητικιάς), στάκα σκέτη ή με αβγά, απάκι (χοιρινό καπνιστό), λουκάνικα, πιπεριές μικρές γεμιστές με τυρί, καλτσούνια γεμιστά με χόρτα Κρήτης ή με μυζήθρα από τα Όρη. Και σαλάτες διάφορες, όπως η «Ρακάκι» με σταμναγκάθι, ντομάτα, αγγούρι, παξιμαδάκια και ξινομυζήθρα, ή η άλλη με το ωμό σταμναγκάθι και το ρόδι, ή μαυρομάτικα με απάκι.
Αυτά για αρχή, ή άμα θέλεις να κινηθείς σε μεζέδες. Γιατί μετά, στα κυρίως, το κατάστημα προσφέρει τα βαριά πυροβολικά. Το οποίον, πιλάφι! Έρχεται στο τραπέζι φτιαγμένο εκείνη την ώρα, ζουμερό, μυρωδάτο, πεντανόστιμο με μεγάλα κομμάτια από ζυγούρι κρητικό. Έχει ακόμη και κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, αρνί οφτό στις κληματόβεργες, κοτόπουλο με καπνιστή μελιτζάνα και ζυμαρικά με γεύση και σχήμα ελιάς, συκωτάκια τηγανητά σβησμένα με κρασί (που συνδυάζονται τέλεια με τις τσικαλάτες που λέγαμε), μια σειρά από κρέατα σχάρας. Στα κρασιά έχει λίγες καλές ελληνικές ετικέτες από τις οποίες δεν λείπουν και οι κρητικές, προχτές ήπιαμε Syrah του Δουλουφάκη, ένα κρασί κόκκινο και καλό, καλές είναι και οι τιμές γενικά στα κρασιά. Και πάντα υπάρχουν οι ρακές, φερμένες από το νησί. Στο Ρακάκι παίζουν αρκετή κρητική μουσική, οι παρέες το γλεντάνε και συχνά το ξενυχτάνε οπότε γίνεται και λίγo «alter», είναι ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι, σερβίρουν μέχρι αργά, τιμές περίπου 20 ευρώ το άτομο.
ΡΑΚΑΚΙ: Μοσχονησίων 2-4, Καισαριανή, 2107237457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.