Θεματα

Τέλος εποχής για τους λουκουμάδες «Αιγαίον» (εικόνες)

Έκλεισε ένα από τα παλαιότερα στέκια της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370713-765764.jpg

Ρολά κατέβασε, μετά από 91 χρόνια παρουσίας στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας, το ιστορικό μαγαζί με τους λουκουμάδες «Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46, δίπλα από το Ρεξ.

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το ''Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον» επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Το «Αιγαίον» άνοιξε το 1926 στο ισόγειο του νεοκλασικού (κατασκευής του 1890) στην οδό Πανεπιστημίου. Αρχικά ως καφενείο, εισήγαγε λίγα χρόνια αργότερα ένα προϊόν που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό, καθιστώντας «κλασικό» το συγκεκριμένο έδεσμα.

Ιδρυτής του καταστήματος ήταν ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά του, Μιχάλης και Ευγένιος Φύλλας. Τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση είχε αναλάβει ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.