Θεματα

Τέλος εποχής για τους λουκουμάδες «Αιγαίον» (εικόνες)

Έκλεισε ένα από τα παλαιότερα στέκια της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370713-765764.jpg

Ρολά κατέβασε, μετά από 91 χρόνια παρουσίας στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας, το ιστορικό μαγαζί με τους λουκουμάδες «Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46, δίπλα από το Ρεξ.

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το ''Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον» επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Το «Αιγαίον» άνοιξε το 1926 στο ισόγειο του νεοκλασικού (κατασκευής του 1890) στην οδό Πανεπιστημίου. Αρχικά ως καφενείο, εισήγαγε λίγα χρόνια αργότερα ένα προϊόν που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό, καθιστώντας «κλασικό» το συγκεκριμένο έδεσμα.

Ιδρυτής του καταστήματος ήταν ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά του, Μιχάλης και Ευγένιος Φύλλας. Τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση είχε αναλάβει ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.