- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Έκτορας Μποτρίνι Χρυσός!
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![37014-79976.jpg 37014-79976.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/03/20/37014-79976.jpg)
…and the Χρυσός Σκούφος goes to…Όσοι προχτές περίμεναν την Σπονδή για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση των βραβείων του Αθηνοράματος (κερδίζει τον τίτλο επί 12 συνεχή χρόνια) … απλά διαψεύσθηκαν. Στη φετινή 20η διοργάνωση που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία και ήταν σαφώς εστιασμένη στην ολοένα ανερχόμενη ελληνική κουζίνα, ήταν ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριό του Etrusco στην Κέρκυρα που απέσπασαν την πρώτη θέση φέρνοντας την ανατροπή. Λίγες μέρες όμως μετά η Σπονδή ξαναπήρε τα δυο χρυσά της αστέρια από τον διάσημο διεθνή οδηγό Michelin οπότε… όλοι ευχαριστημένοι και έτοιμοι για νέες γαστρονομικές περιπέτειες.
Βραβεία πήραν και αρκετά εστιατόρια από την περιφέρεια (τα περισσότερα ανήκουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), ενώ από τα αθηναϊκά βραβείο απέσπασαν η Σπονδή (το δεύτερο) αλλά και οι Funky Gourmet (Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη), η Γαλάζια Hytra (σεφ ο Νίκος Καραθάνος), το Aleria (Γκίκας Ξενάκης), ο Βασίλαινας (Ρενάτο Μεκόλι), ο Milos (Περικλής Κοσκινάς), το Premier (Jean-Charles Metayer), ενώ ο αγαπημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο) βραβεύθηκε για την συνολική και πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.