Θεματα

Έκτορας Μποτρίνι Χρυσός!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37014-79976.jpg

…and the Χρυσός Σκούφος goes to…Όσοι προχτές περίμεναν την Σπονδή για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση των βραβείων του Αθηνοράματος (κερδίζει τον τίτλο επί 12 συνεχή χρόνια) … απλά διαψεύσθηκαν. Στη φετινή 20η διοργάνωση που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία και ήταν σαφώς εστιασμένη στην ολοένα ανερχόμενη ελληνική κουζίνα, ήταν ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριό του Etrusco στην Κέρκυρα που απέσπασαν την πρώτη θέση φέρνοντας την ανατροπή. Λίγες μέρες όμως μετά η Σπονδή ξαναπήρε τα δυο χρυσά της αστέρια από τον διάσημο διεθνή οδηγό Michelin οπότε… όλοι ευχαριστημένοι και έτοιμοι για νέες γαστρονομικές περιπέτειες.

Βραβεία πήραν και αρκετά εστιατόρια από την περιφέρεια (τα περισσότερα ανήκουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), ενώ από τα αθηναϊκά βραβείο απέσπασαν η Σπονδή (το δεύτερο) αλλά και οι Funky Gourmet (Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη), η Γαλάζια Hytra (σεφ ο Νίκος Καραθάνος), το Aleria (Γκίκας Ξενάκης), ο Βασίλαινας (Ρενάτο Μεκόλι), ο Milos (Περικλής Κοσκινάς), το Premier (Jean-Charles Metayer), ενώ ο αγαπημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο) βραβεύθηκε για την συνολική και πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.