- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να πλένεις.
Φρέσκο κρέας και πουλερικά
Αν νομίζεις πως πλένοντας το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις ή το κρέας σου, ξεμπερδεύεις από τα βλαβερά βακτήρια, κάνεις λάθος. Το νερό της βρύσης δεν είναι αρκετά καυτό ώστε να τα σκοτώνει. Στην πραγματικότητα αυτό που καταφέρνεις είναι να «πασαλείβεις» τα βακτήρια σε ολόκληρη την επιφάνεια του φαγητού σου, στο νεροχύτη σου, στα χέρια σου, στο επόμενο πιάτο που ενδεχομένως θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου. Το ίδιο ισχύει και με οποιοδήποτε άλλο κρέας, μοσχάρι, χοιρινό, αρνάκι. Βάλε τα στην κατσαρόλα ή το ταψί όπως είναι, οι θερμοκρασίες μαγειρέματός τους είναι αρκετές για να σε προστατέψουν από οποιοδήποτε βακτήριο. Το μόνο που πρέπει να καθαρίσεις, είναι οι επιφάνειες της κουζίνας και τα σκεύη που χρησιμοποίησες κατά την προετοιμασία… (εξυπακούεται).
Έτοιμες σαλάτες
Οι έτοιμες προς κατανάλωση σαλάτες και τα άλλα ήδη κομμένα και συσκευασμένα λαχανικά, όπως καρότα ή σέλερι, έχουν ήδη πλυθεί πριν συσκευαστούν (άλλωστε, αναγράφεται πάντα και στη συσκευασία τους), οπότε δεν χρειάζεται να τα ξαναπλύνεις. Για την ακρίβεια, αν εσύ τα ανοίξεις και τα ξαναπλύνεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να τα «μολύνεις» με βακτήρια που πιθανώς υπάρχουν ήδη στις επιφάνειες της κουζίνας σου. Να ξέρεις πως, τέτοια προϊόντα συνήθως πλένονται τουλάχιστον τρεις φορές και είναι απολύτως κατάλληλα για άμεση κατανάλωση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα … προτιμάς, έτσι δεν είναι; Η ευκολία τους. Γιατί να μπεις στον κόπο να τα ξαναπλύνεις;
Ωμό ψάρι
Ό,τι ισχύει με τα πουλερικά και το κρέας, ισχύει και για το ψάρι, το πλύσιμο του οποίου πρέπει να αποφεύγεις ώστε να απομακρύνεις τον κίνδυνο «εξάπλωσης» διαφόρων βακτηρίων. Προτίμησε να αγοράζεις ψάρι που είναι ήδη καθαρισμένο από εντόσθια και λέπια και μαγείρεψέ το χωρίς να το πλύνεις. Αντίθετα, θα πλύνεις μετά καλά τα χέρια σου και οποιοδήποτε σκεύος χρησιμοποίησες κατά την προετοιμασία του φαγητού σου. Αυτός είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος να μαγειρεύεις χωρίς να ρισκάρεις μια τροφική δηλητηρίαση.
Ζυμαρικά
Ποτέ δεν πλένεις τα ζυμαρικά πριν τα μαγειρέψεις. Τα φυσικά άμυλά τους, σε όλες τις ποικιλίες ζυμαρικών, είναι ακριβώς αυτό που θέλεις να διατηρήσεις, άλλωστε πολύ συχνά κρατάς λίγο από το νερό που έβρασες τα μακαρόνια, γιατί με αυτό θα δώσεις στη σάλτσα που θα ετοιμάσεις μια βελούδινη υφή. Το άμυλο επίσης είναι το συστατικό που θα βοηθήσει τη σάλτσα να «δέσει» με τα ζυμαρικά και να μην μείνει στον πάτο του πιάτου σου.
Μανιτάρια
Οπωσδήποτε να παραλείψεις το πλύσιμο. Αν πλύνεις τα μανιτάρια σου πριν τα βάλεις στο ψυγείο, η υγρασία που αναπόφευκτα θα κρατήσουν, αφού τα μανιτάρια είναι σούπερ «απορροφητικά», θα επιταχύνει τη φθορά και τον … μαρασμό τους (ειδικά αν τα διατηρήσεις στη συνήθως πλαστική συσκευασία τους). Επίσης, πλυμένα τα μανιτάρια δεν πρόκειται να σου δώσουν ποτέ αυτή την τραγανή κρούστα όταν θα τα σοτάρεις, η οποία είναι το ίδιο σημαντική όσο και η ίδια η γεύση τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις τυχόν ακαθαρσίες και χώμα από την επιφάνειά τους, είναι να τα σκουπίσεις απαλά με χαρτί κουζίνας ή μια μαλακή πετσέτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.