Θεματα

Κάπου στον κόσμο υπάρχει μια πισίνα γεμάτη με χρωματιστή τρούφα

Το Μουσείο του Παγωτού στις Η.Π.Α είναι ένας αλλόκοτα ζαχαρένιος κόσμος

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369161-762812.jpg

Γιγάντιες γρανίτες λιώνουν αργά στο πάτωμα, χωνάκια παγωτού γεμίζουν μια ολόκληρη αίθουσα και η πισίνα με τον βατήρα είναι ξέχειλη με χρωματιστή τρούφα. Κάθε τόσο μια κοπέλα σου προσφέρει μια ανήκουστη γεύση παγωτού ή βρώσιμα μπαλόνια γεμάτα με ήλιο. Όχι, δεν πρόκειται για το όνειρο ενός παράλληλου κόσμου. Είναι απλά η καθημερινότητα στο Μουσείο του Παγωτού.

Το Museum of Ice Cream άνοιξε πρώτα στο Λος Άντζελες, έπειτα στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο. Το κοινό ξετρελαίνεται, τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα και τα παιδιά απλά γουρλώνουν τα μάτια τους. Πιθανότατα είναι το κατάλληλο μουσείο να φέρεις ένα παιδί 6 χρονών, όμως το Μουσείο του Παγωτού στοχεύει περισσότερο σε… εσένα.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάθισες σε μια πισίνα και έπαιξες με αγνώστους; Ποτέ. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες τραμπάλα ή κούνια;  Στοιχηματίζω ότι έχει περάσει  λίγος καιρός. Στα αλήθεια αυτό που κάνουμε είναι να παίρνουμε αυτές τις ιδέες και να τις προσαρμόζουμε στην κλίμακα των μεγάλων», λέει η Mary Alice Franklin, συνιδρύτρια του μουσείου.

«Θυμάσαι αυτές τις τρελές ιδέες που είχες ως παιδί; Το Μουσείο του Παγωτού είναι το μέρος όπου οι ιδέες μεταμορφώνονται σε πραγματικές εμπειρίες. Ένα μέρος όπου οι γεύσεις είναι μυστήριο, τα toppings είναι παιχνίδια και η χρωματιστή τρούφα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.