- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτά τα burgers (δεν) είναι για φάγωμα
Οι δημιουργοί του Fat & Furious Burger «μαγειρεύουν» τα πιο περίεργα μπιφτεκόψωμα που έχεις δει ποτέ
Λαχταριστά ή αηδιαστικά, ρετρό ή ερχόμενα από το μέλλον, σέξι ή αστεία. Το σίγουρο είναι ότι τα burgers του Fat & Furious Burger θέλουν να σου τραβήξουν την προσοχή περισσότερο από ότι να σου ανοίξουν την όρεξη. Συχνά αφηγούνται περίεργες ιστορίες και σχεδόν πάντα καταφέρνουν να ερεθίσουν τη φαντασία. Οι δημιουργοί του blog άρχισαν αυτό το μπεργκεροπρότζεκτ όπως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες: παίζοντας. «Το Fat& Furious Burger γεννήθηκε από τη σύγκρουση δύο δυνατών ορέξεων», λένε οι ίδιοι. «Ο Thomas και ο Quentin (ο οποίος ίδρυσε το studio γραφιστικών τεχνών “Furious”) βαρέθηκαν τόσο πολύ τα «τυχαία» σάντουιτς που τρώγανε για μεσημεριανό, που αποφάσισαν να μαγειρέψουν μερικά τρελά burgers στη μικρή τους κουζίνα.
Το burger του 2045. Χορτοφαγικό, με μπιφτέκι από μελιτζάνα. Μουστάρδα από ζελατίνη. Φθορίζον μαρούλι. Αφυδατωμένη ντομάτα. Vegan τυρί από σόγια. Ψωμάκι χωρίς αλεύρι. Αζωτούχες τηγανιτές πατάτες. Σόδα με γεύση πλουτώνιο.
»Σύντομα αυτή η συνήθεια εξελίχθηκε σε ένα τελετουργικό. Αυτοσχεδιάζοντας, κάθε εβδομάδα ανακάλυπταν νέους τρόπους να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν ένα burger μεταξύ ενός πολύ σύντομου διαλείμματος για φαγητό. Παίρνει περίπου μιάμιση ώρα να βρεις την ιδέα, να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ, να μαγειρέψεις, να βγάλεις τη φωτογραφία και να φας. Από την ντομάτα στο ταμπάσκο ή στο πιπέρι και από τα αυγά μέχρι τις μελιτζάνες, όλα είναι νόστιμα ανάμεσα σε δύο ψωμάκια». Ψέματα;
ννν
Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Thomas και ο Quentin εξέδωσαν επίσης ένα βιβλίο με 60 συνταγές για burgers, αφιερωμένες «στους καμικάζι και τα ατρόμητα στομάχια». Αν τολμάς, βρες το εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.