- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Elvis Presley πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή προσβολή και άφησε όλο τον πλανήτη σοκαρισμένο. Υπήρξε από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Σχεδόν τόσο παράφορα όσο ο ίδιος αγαπούσε το φαγητό. Ήταν γνωστό ότι η διατροφή του ήταν κακή. Πολύ κακή. Τόσο κακή που πιθανότατα συνέβαλλε στο τέλος του. Την ημέρα του θανάτου του ο Βασιλιάς ζύγιζε 159 κιλά. Εκείνη την εποχή κατανάλωνε 10.000 έως 12.000 θερμίδες την ημέρα.
Ο Elvis λάτρευε να τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Είχε αδυναμία στο κρέας, στο φιστικοβούτυρο και σε κάθε τι τηγανιτό. Μία από τις αγαπημένες του λιχουδιές ήταν το σάντουιτς με φιστικοβούτυρο, μπέικον και μπανάνα, απαραιτήτως με άσπρο ψωμί που είχε προηγουμένως τηγανιστεί σε βούτυρο. Πολλά εστιατόρια στον κόσμο το έχουν εντάξει στο μενού τους προς τιμήν του. Το λένε “The Elvis”.

Ένα άλλο του αγαπημένο σνακ ήταν το “The Fool’s Gold Loaf”. Μία φρατζόλα φρέσκο ψωμί, παραγεμισμένη με ένα ολόκληρο βάζο φιστικοβούτυρο, άλλο ένα βάζο με μαρμελάδα σταφύλι και μισό κιλό μπέικον. Εννοείται ότι το ψωμί έπρεπε πρώτα να αλειφτεί με βούτυρο και να τηγανιστεί σε (άπειρο) λάδι. Λένε ότι μια νύχτα με λιγούρα, ο Βασιλιάς διένυσε 800 μίλια με το ιδιωτικό του jet μόνο και μόνο για να φάει αυτό το σάντουιτς. Υπολογίζεται ότι ένα τέτοιο σάντουιτς έχει περίπου 8.000 θερμίδες.

Το καλύτερό του όμως ήταν το πρωινό. Εδώ πραγματικά ξεπερνούσε τον εαυτό του. Στη βιογραφία του Elvis Presley που έγραψε ο James Gregory το 1960 υπάρχει μια υποσημείωση προς τη «μελλοντική σύζυγο του Elvis». Σε αυτήν αναφέρεται ότι «o Elvis λατρεύει τα τεράστια πρωινά με λουκάνικο, μπέικον, αυγά, τηγανιτές πατάτες, ζυμωτά ψωμάκια και καφέ. Έχει μια τρομακτική όρεξη τα πρωινά»
Για καλή τύχη της Priscilla όμως, πολλά από τα γεύματα του Elvis προετοιμάζονταν από την ιδιωτική του chef, Mary Jenkins Langston, η οποία μαγείρευε για τον Elvis για 14 χρόνια. «Για πρωινό», λέει η Mary, «θα έτρωγε σπιτικά μπισκότα τηγανισμένα σε βούτυρο, λουκάνικα, 4 αυγά και μερικές φορές τηγανιτό μπέικον». Του άρεσαν επίσης οι κεφτέδες (προφανώς τηγανιτοί), τυλιγμένοι σε μπέικον, ενώ κάθε καλό γεύμα έκλεινε με αρκετά αναψυκτικά.

Παρόλα αυτά, ο Elvis προσπάθησε να χάσει βάρος και αποφάσισε να κόψει όλα τα αγαπημένα του φαγητά. Μία από τις δίαιτες που ακολούθησε ήταν βασισμένη στη λατρεία του για τα αναψυκτικά. Σε αυτή δεν έτρωγε τίποτα άλλο παρά ζελέ φτιαγμένο από την αγαπημένη του σόδα και μπανάνες.
The Elvis Sandwich

2 μεγάλες μπανάνες
6 φέτες άσπρο ψωμί
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε τις μπανάνες με το φυστικοβούτυρο. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Απλώνουμε το μείγμα με το φιστικοβούτυρο και τις μπανάνες στο ψωμί. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σάντουιτς λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.