Οι απαιτητικοί ταξιδιώτες της Ελλάδας συναντιούνται στο Cuisineblue
Η διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει πραγματικό νόημα στη φιλοξενία και προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού
Μια ωραία ιδέα που έγινε πράξη και ταξιδεύει τις ομορφιές και το άρωμα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πώς μπορεί να γίνει ένα ταξίδι αξέχαστο;
Η ελληνική φιλοξενία περνάει μέσα από την τοπική γαστρονομία και δημιουργεί εμπειρίες για απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Το Cuisineblue είναι μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα όπου συναντιούνται οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, με αξιόλογους ντόπιους οικοδεσπότες που προσφέρουν εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού.
Mια ξεχωριστή πρόταση για όσους ταξιδεύουν μόνοι ή σε μικρές ομάδες και επιθυμούν να συνδυάσουν τη γαστρονομική εμπειρία με ένα ταξίδι στην κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Για την ομάδα του Cuisineblue το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσει ντόπιους οικοδεσπότες που θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μία μοναδική εμπειρία τοπικής γαστρονομίας και πολιτισμού.
«Επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τους οικοδεσπότες μας και σχεδιάζουμε μαζί τους με πολύ μεράκι την κάθε εμπειρία, είτε είναι απλά ένα γεύμα είτε ένας περίπατος που καταλήγει σε δείπνο, είτε ένα μάθημα μαγειρικής», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, ώστε η κάθε εμπειρία να αποτελεί το αποκορύφωμα του ταξιδιού των πελατών μας. Οικοδεσπότες όπως ο Δημοσθένης που είναι μεταφραστής και λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, η Μαριάννα που έχει σπουδές στην αρχαιολογία και την ιστορία του φαγητού ή ο Νίκος που είναι λαογράφος, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια.
Με αντίστοιχη έρευνα επιλέγονται και οι μοναδικοί προορισμοί και τόποι συνάντησης όπου πραγματοποιούνται οι εμπειρίες Cuisineblue.
Πώς λειτουργεί; Ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα διατηρητέο της παλιάς Αθήνας που ανήκει σε μια παλιά αστική οικογένεια ή σε ένα μοναδικό σπίτι στην Κέρκυρα που ο οικοδεσπότης έχει χτίσει με τα χέρια του. Μπορεί να ζήσει μια ολοήμερη οινική εμπειρία στη Νεμέα ή να επισκεφτεί τη σκεπαστή Αγορά στα Χανιά και να επιλέξει τις πρώτες ύλες μαζί με τον οικοδεσπότη για να φτιάξουν μαζί μία τοπική πίτα ή μπορεί απλά να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα υπέροχο brunch στην κοσμοπολίτικη Μύκονο στην αυλή ενός τυροκομείο με θέα το απέραντο γαλάζιο.
«Η απήχηση είναι μεγάλη», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, και «έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες αλλά και από τους οικοδεσπότες».
Η έννοια της φιλοξενίας βρίσκει πραγματικό νόημα στο Cuisineblue και οι αυθεντικές εμπειρίες γίνονται η αφορμή για την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο cuisineblue.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.