- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όταν «αναρωτιέται» το Forbes γιατί πρέπει να ανακαλύψετε το gourmet νησί της Ελλάδας
Δεν είναι περίεργο που ο Anthony Bourdain δεν άντεχε να φύγει
Όταν ο Anthony Bourdain ήρθε στην Ελλάδα για να κινηματογραφήσει ένα επεισόδιο από την εκπομπή του στο CNN “Parts Unknown”, το αρχικό του σχέδιο ήταν να ταξιδέψει σε πολλά νησιά στις Κυκλάδες. Αλλά όταν έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε τα άλλα σχέδιά του και αφιέρωσε το επεισόδιο μόνο σε αυτό το νησί. Μόλις έχετε λίγα γεύματα εδώ, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Τα συστατικά είναι εξαιρετικά, αποτέλεσμα μακροχρόνιων γεωργικών παραδόσεων, βιοτεχνικής παραγωγής τυριού, ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων και το έθιμο να περνάει συνταγές από γενιά σε γενιά. Ο πολιτισμός του νησιού είναι άθικτος, αμετάβλητος από τους αυξανόμενους αριθμούς επισκεπτών: οι ντόπιοι προσελκύουν τους επισκέπτες με τυπικά πιάτα, αντί να προσαρμόζουν αυτά τα πιάτα στα γούστα των ξένων. Είναι δύσκολο να βρείτε πιο νόστιμες προσφορές οπουδήποτε αλλού στη χώρα.
Αυτό το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο για να παρουσιάσει δημιουργίες που χρησιμοποιούν τα θαλασσινά του νησιού. Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης έχουν ήδη το καλύτερο ξενοδοχείο του νησιού, το Naxian Collection, το οποίο έχει μια τόσο ισχυρή γαστρονομική βάση που ακόμη και ο πλούσιος πρωινός μπουφές περνά πέρα από τα τυπικά με δημιουργικά πιάτα και πίτες που θα εμφανίζονταν σε μενού μεσημεριανού σε άλλα εστιατόρια. (Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μαθήματα μαγειρικής που καθοδηγούνται από τη μητέρα της Μαρίας, Juliana.) Στο νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τους, το Naxian on the beach-το νησί είναι επίσης γνωστό για τις αμμώδεις παραλίες του - το εστιατόριο Tortuga παρουσιάζει τυπικά πιάτα αναμειγμένα με επιρροές από άλλους πολιτισμούς. Μεταξύ των επιλογών στο μενού τους: carpaccio με βότανα, μια τριλογία των κέβινς, κροκέτες χταπόδι, μύδια με πιπεριές και βότανα, linguine με αχινό, οστρακοειδή και μύδια. Πολύ μετά αφότου δεν είστε πλέον πεινασμένοι, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε.
Σε αντίθεση με τις παραλίες, το νησί είναι επίσης αρκετά ορεινό και μέσα σε αυτούς τους απότομους λόφους είναι κρυμμένες παραδοσιακές ταβέρνες εξαιρετικής ποιότητας. Η ταβέρνα Platia στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και ελαιόδεντρα καθώς και εκτάσεις όπου παράγονται τα λαχανικά που υπάρχουν σε πολλά από τα πιάτα τους. Κολοκυθάκια γεμιστά με ντομάτες και τυρί, κρεμμύδια γεμιστά με μοσχάρι, κόκορας σε σάλτσα ντομάτας είναι μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε. Δεν είναι περίεργο που ο Bourdain δεν άντεχε να φύγει.
Πώς να φτάσετε εκεί: Μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού στις αερομεταφορές ήταν η έναρξη της απευθείας πτήσης της Emirates Airlines από το Newark στην Αθήνα. Εκτός από τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχει, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει τη γραμμή όλο το χρόνο και όχι μόνο εποχικά, όπως κάνουν οι υπόλοιπες. Έτσι, είναι πιο εύκολο και πιο ευχάριστο να φτάνεις στην Αθήνα. Από εκεί, η SeaJets διαθέτει ταχύπλοα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονται στη Νάξο σε τρεισήμισι ώρες.
Πηγή: Forbes
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.