Θεματα

Η Πνύκα στο κέντρο της Βιέννης

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36607-79331.gif

Προχτές ακόμη γράφαμε για το Carpo που εδώ και δύο περίπου μήνες βρίσκεται και στο Λονδίνο, και για τους Έλληνες επιχειρηματίες που τολμούν και ανοίγουν καταστήματα όχι πια στην Αθήνα αλλά στα κέντρα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένας από τους πιο γνωστούς φούρνους της Αθήνας, η περίφημη και ιστορική Πνύκα (από το 1981) έχει προηγηθεί μια και το νέο της απόκτημα στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι ανοιχτό από τον Νοέμβρη και έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Η σκέψη υπήρχε από το 2006, μας λέει ο Γιώργος Κότσαρης-η νέα γενιά ιδιοκτητών, όταν πήγαν μαζί με τον πατέρα του στην Αυστρία για την αγορά ενός πετρόμυλου. Οι Αυστριακοί, συνεχίζει, αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται πολύ συχνά εδώ για διακοπές, τους αρέσουν πολύ τα ελληνικά φαγητά, ενώ από την άλλη είναι γνωστό ότι στην Βιέννη από παλιότερα αλλά και στις μέρες μας ανθεί το ελληνικό στοιχείο.

n

Η νέα Πνύκα βρίσκεται στην καρδιά της Βιέννης, πάνω στην πολυσύχναστη και τουριστικότατη πλατεία του Αγίου Στεφάνου, είναι μικρή αλλά χωράει τα πολύ καλά ψωμιά που την καθιέρωσαν, τα γλυκά, τα κουλουράκια, τις ζεστές τυρόπιτες που τόσο αρέσουν στους Αυστριακούς, όλα μεταφέρονται από το εδώ κατάστημα στην Βιέννη με το αεροπλάνο δυο φορές την εβδομάδα. Μαζί μ’ αυτά προωθούνται και κάποια άλλα ελληνικά προϊόντα όπως ελληνικές σοκολάτες και φυσικοί χυμοί, και γι αυτά τρελαίνονται οι Αυστριακοί …

Landsgrongasse 1-3, 1010 Wien

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.