Θεματα

Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων

Καθαροδευτεριάτικη ολονυχτία στη Βαρβάκειο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Κυριακή, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά έχει ολονυχτία! Έθιμο παλιό επιβάλλει η ψαραγορά να ανοίγει κατά τις 10 η ώρα τη νύχτα και να μένει ανοιχτή συνεχώς ως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να προμηθεύσει στους Αθηναίους και τις Αθηναίες φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα κούλουμα. Μαζί της ανοίγουν και ξενυχτούν όλα τα μαγαζιά της περιοχής που πουλάνε τρόφιμα, εφοδιασμένα με όλα τα αναγκαία σαρακοστιανά.

Το έθιμο πρέπει να προέκυψε από την ανάγκη των εκδρομέων να φύγουν νωρίς τη Δευτέρα το πρωί για τις εξοχές, σε συνδυασμό με την ευκολία που έδινε στους ξενύχτηδες και τις ξενύχτισσες που αποχωρούσαν από μπαλ μασκέ, πάρτι και μπαρ αργά τη νύχτα να περάσουν από την Αγορά και να προμηθευτούν τα αναγκαία για την τελευταία ημέρα του αποκριάτικου ξεφαντώματος, χωρίς να χρειάζεται να ξαναπηγαίνουν αγουροξυπνημένοι το πρωί.

n

Το «Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων», εξειδικευμένο σε ελιές, τουρσιά, παστά, χαλβάδες και ταραμάδες, θα ξενυχτήσει και αυτό ξεκινώντας μάλιστα από νωρίς: 7 το απόγευμα της Κυριακής το μαγαζί θα ανοίξει και θα εξυπηρετεί τους μερακλήδες ως τις 4 το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας.

Με χαλβάδες «Μακεδονικό» και «Τασελαρίδη» από την Ξάνθη, την πατρίδα του σουσαμιού που είναι η πρώτη ύλη τους, όπως και για το ταχίνι και τα παστέλια. Με ταραμάδες λευκό γνήσιο Lybe και τον κλασικό κόκκινο – και ταραμόγλωσσα! Με όλα τα είδη των τουρσιών, παστών, με ούζα και τσίπουρα, και όπως πάντα με τις καλύτερες ελιές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

n

Ο Σταμάτης και η Λουίζα εμπλούτισαν πρόσφατα το παντοπωλείο τους και με κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα: αγνό παρθένο λάδι δικής τους παραγωγής, από τον ελαιώνα που είχε φυτέψει ο προπάππους στην Κυλλήνη. Οξύτητας μόλις 0,23% και με όλα τα ευγενικά χαρακτηριστικά της «κορωνέικης» ελιάς από την οποία παρασκευάζεται. Εξαιρετικό για σαρακοστιανή ταραμοσαλάτα.

Η νύχτα περνάει όμορφα και εύκολα στη Βαρβάκειο Αγορά, τη νύχτα της Κυριακής χιλιάδες Αθηναίοι θα περάσουν για τα ψώνια τους, για να πιουν ένα τσίπουρο ή ούζο στα ουζερί της περιοχής, για να αγοράσουν καυτές λαγάνες από τους φούρνους, που θα διανυκτερεύουν και αυτοί. Αν θέλετε να αποφύγετε την τρομερή κοσμοπλημμύρα της Καθαρής Δευτέρας και ταυτόχρονα να απολαύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία μεταμεσονύχτιου Mardi Gras shopping, περάστε τη νύχτα της Κυριακής από τη Βαρβάκειο και τη Στοά Αθανάτων.

Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων, Αρμοδίου 2

(η Στοά Αθανάτων έχει είσοδο και από Σοφοκλέους 1), 210 3219.855, pantopoleio@stistoa.gr