- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
5 υπέροχα στέκια αν μείνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ατμόσφαιρα, δροσιά, τέλεια κουζίνα, ωραία κρασιά
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![365905-756786.jpg 365905-756786.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/08/06/365905-756786.jpg)
L’ Abreuvoir
Το αθηναϊκό καλοκαίρι, εδώ, σ’ αυτήν την υπέροχη αυλή, ζει τις πιο όμορφες, δροσερές, κοσμοπολίτικες στιγμές του πολλά χρόνια τώρα -το φημισμένο γαλλικό restaurant έχει κλείσει μισόν αιώνα λαμπερής ιστορίας. Το μεσημέρι (που υπάρχει και fix menu σε πιο μειωμένες τιμές) ο κήπος με τις φουντωτές, σκιερές μουριές είναι παραδεισένια (όσο και ανέλπιστα για δυο βήματα από την Πατρ. Ιωακείμ) δροσερός. Το βράδυ, η art de la table αστράφτει κάτω από το φως των κεριών, το σέρβις σε κάνει να αισθάνεσαι «πολύτιμος», οι παρουσίες δίπλα σου είναι σχεδόν πάντα αναγνωρίσιμες, η κουζίνα σου προσφέρει όλα τα ατού της γαλλικής σχολής. Είναι και η λίστα των κρασιών εξαιρετική, δοκίμασε αυτό το καταπληκτικό γαλλικό ροζέ αποκλειστικής τους εισαγωγής…ταιριάζει τόσο, μα τόσο πολύ με το σκηνικό. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106
Βασίλαινας
Το καταπράσινο παρκάκι σού γλυκαίνει τη ψυχή και φέρνει το δροσερό αεράκι μέχρι το τραπέζι σου. Το βλέμμα σου μένει να θαυμάζει τη καμπύλη του Χίλτον που ορθώνεται μπροστά σου τεράστιο, λαμπερό σαν υπερωκεάνιο, εμβληματικό. Εικόνες μιας όμορφης πόλης στα καλύτερά της, μιας Αθήνας-μητρόπολης. Στο πιάτο σου, γεύσεις που ελίσσονται παιχνιδιάρικα ανάμεσα στην παλιά καλή αθηναϊκή αστική κουζίνα και τη σύγχρονα δημιουργική με πιάτα όπως μπαρμπούνι σαβόρο, γαρίδες Κοιλάδας ταρτάρ που μυρίζουν τη φρεσκάδα της θάλασσας, ψάρι ημέρας ψητό με αρμύρες και παντζάρι, χωριάτικη- ίσως μία από τις καλύτερες που σερβίρονται αυτή τη στιγμή στην πόλη! Στη διάθεσή σου και μια τέλεια λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών αλλά κι ένα μεσημεριανό μενού 4 πιάτων στην, επίσης τέλεια τιμή των 22€. Τι άλλο θες για να φτιαχτείς μια μέρα ή νύχτα του Αυγούστου που ξέμεινες στην άδεια πόλη; Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501
By the Glass
Πάντα έχεις πολλούς και καλούς λόγους για να πηγαίνεις στο εξαιρετικό οινόφιλο στέκι ξανά και ξανά. Για την τεράστια, πάντα καλά ενημερωμένη λίστα των κρασιών (και μπιρών και αποσταγμάτων). Για τα «ξαφνικά» events με σαξόφωνο και τζαζ μελωδίες. Για την κουζίνα που βγάζει ωραία, απλά πιάτα που είναι και πεντανόστιμα και αγαπούν τα καλά ελληνικά προϊόντα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Για εκείνη τη μικρή στοά που έχει τόσο ωραία ατμόσφαιρα και σε κάνει να χαλαρώνεις. Τώρα πρόσθεσε και το καινούργιο τους «καμάρι». Την αυλή, κήπο, βεράντα –πες την όπως θες-, που έστησαν φέτος το καλοκαίρι ακριβώς απέναντι, στη μικρή πλατεϊτσα της πανέμορφης Ρώσικης Εκκλησίας. Πολύ athenian, πολύ ωραία… Σουρή 2, 2103232560
Café Canal
Ένα κανάλι με ήρεμα νερά να ριγούν στο αεράκι. Ένα κτίριο με την υπογραφή του μέγα και τρανού Renzo Piano. Ένα αγαπημένο σου στέκι και το καινούργιο, πιο «καλλιτεχνικό» του αδερφάκι. Ναι, το It της Σκουφά και η healthy-minimal φιλοσοφία του περί φαγητού ταίριαξε πολύ με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι 12 το βράδυ, είναι ένα μέρος «αλλιώτικο» και μακριά από την ένταση της πόλης… Δώσε ραντεβού με τους φίλους ή πήγαινε και μόνος σου για απολαυστικούς καφέδες, πεντανόστιμα «ελαφριά» πιάτα που ποντάρουν στα εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ωραία κρασιά, μπίρες. Πριν φύγεις, ακολούθησε τις οδηγίες πάνω στο σουπλά και φτιάξε το δικό σου χειροποίητο καραβάκι για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια. Δευτέρα-Κυριακή, 09.00-00.00, 213 0436464
Κρητικός
Πηγαίνεις όλο το χρόνο για να γευτείς τη νοστιμιά των εξαιρετικών κρεατικών του. Τώρα όμως η μεγάλη, καταπράσινη, γεμάτη γαρδένιες και καμέλιες αυλή του είναι στα καλύτερά της. Θες μόνο μικρή διαδρομή (από Αττική Οδό όχι παραπάνω από 20 λεπτά-μισή ώρα) με τα παράθυρα ανοιχτά και τον αέρα να σε δροσίζει για να φτάσεις. Κλείσε τραπέζι οπωσδήποτε γιατί οι φανατικοί είναι πολλοί. Θα ξεκινήσεις με τα υπέροχα «ορεκτικά», χορτόπιτες, τυρόπιτες, ρώσικη (μα πόσο τους εκτιμώ…), πατατούλες τηγανητές καταπληκτικές κι εκείνος ο θεϊκός σιδηρόδρομος-λουκούμι. Ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις εδώ αλλά δεν τρελάθηκες…τώρα μπαίνουμε στο ψητό! Νεφράκια, παϊδάκια, μπιφτεκάκια, σπαλομπριζόλες, σταβλίσιες και τα άπαντα της άφθαστης κρεοφαγίας είναι όλα τους ο λόγος που σε φέρουν πάντα μέχρι εδώ. Αιόλου 49, Κάντζα, 2106659061
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.