Θεματα

Fly me. Έχεις πιει καφέ ανάμεσα στα σύννεφα;

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365658-756124.jpg

Πίνεις το παγωμένο καφεδάκι σου (το οποίο μπορεί να είναι και cocktail, εμείς δεν κρίνουμε κανέναν) και κοιτάς το απέραντο μπλε από κάτω σου, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις ακριβώς που τελειώνει η θάλασσα και που αρχίζει ο ουρανός. Ξαφνικά νιώθεις ένα χάδι στην πλάτη. Γυρνάς και βλέπεις ένα παιχνιδιάρικο σύννεφο να περνάει ξυστά από δίπλα σου.

Αυτό συμβαίνει στο Fly me, που ονομάστηκε έτσι γιατί σου δίνει την αίσθηση ότι στα αλήθεια πετάς. Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού πάνω από τη διάσημη παραλία Κάθισμα, σε υψόμετρο 600μ. περιτριγυρίζεται στην κυριολεξία από σύννεφα και έχει στα πόδια του όλο το Ιόνιο.

Ανοίγει από τις 10π.μ. για καφέ και υπέροχα, πληθωρικά πρωινά με τοπικά προϊόντα (θα ανακαλύψεις ομελέτες, αλμυρά pancakes, scrambled eggs, γιαούρτι με μαρμελάδα και πολλά ακόμα). Μεγάλο ατού είναι και τα χειροποίητα γλυκά (όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, τιραμισού, banoffee, τάρτες κ.α.), που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ και σε στέλνουν στον παράδεισο.

Από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα όμως θα βιώσεις την πραγματική μαγεία. Πιες το ποτό ή το cocktail σου (στον κατάλογο θα βρεις πάνω από 15 προτάσεις) στο χείλος του γκρεμού, απόλαυσε το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα και ξέχασε τα όλα. Τώρα είσαι στην κορυφή του κόσμου.

Εξάνθεια, 2645099231, www.flymelefkada.gr, Fb: FLY ME – Sun & Stars bar

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.