Θεματα

Μπριζόλες και rave

 Το κρεοπωλείο του Στράτου έγινε ντοκιμαντέρ (Video)

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36321-78863.gif

«Α Man’s rave» ο τίτλος του ντοκιμαντέρ. Ο σκηνοθέτης Μαρσέλ Μιχαλάρης καταγράφει την «ιδιόμορφη ιστορία ενός κρεοπώλη, λάτρη της

χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής, ο οποίος σχεδόν καθημερινά μετατρέπει το κατάστημα του σε night club...» και όπως ο δημιουργός δηλώνει «Το κρεοπωλείο τουΣτράτου δεν είναι ένα συνηθισμένο κατάστημα, όπου οι πελάτες απλώς αγοράζουν κρέας, αλλά ένας χώρος που παραπέμπει περισσότερο σε κάποιο πάρτι της πρώιμης Rave σκηνής.

n

Η ένταση της μουσικής, τα φώτα και οι ρυθμοί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δίνει στο κρεοπωλείο μια ξεχωριστή διάσταση. Το επάγγελμα του κρεοπώλη απαιτεί μια δύσκολη, πολύωρη καθημερινή χειρωνακτική εργασία. Ο ίδιος ο Στράτος μας αφηγείται: "...το μόνο πράγμα που δεν ήθελα να γίνω στη ζωή μου, ήταν κρεοπώλης...". Αναγκάστηκε, όμως, να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα από τα 16 του χρόνια. Ήταν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Αντίδραση σε αυτή την επιβολή, ίσως να ήταν η ανακάλυψη της «άλλης αγάπης» του, της μουσικής. Η ηλεκτρονική χορευτική μουσική μπήκε στη ζωή του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει πιστός θαυμαστής της.

n

Τις δύο αυτές «εμμονές», «αγάπες», επιλογές ζωής, ο Στράτος κατάφερε να τις συνδυάσει. Μάστορας του κρέατος και εραστής της μουσικής κατόρθωσε να τα κάνει να συνυπάρξουν. Έτσι, μέσα από τους ήχους της μουσικής και τα παιχνίδια του φωτός, που έχει εγκαταστήσει στο κατάστημά του, κάνει την αγορά του κρέατος να φαντάζει σουρεαλιστική πράξη.Τελικά ο Στράτος, που ένιωθε πολύ μεγάλος στα 16 του, στα 42 του νιώθει

παιδί;»

Δείτε το trailer εδώ

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο Φαργκάνη στη Θεσσαλονίκη (21/3).

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του www.mansravemovie.com/

Διαβάστε παλιότερο θέμα της Taste Voice εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.