Φάρος
Ψαράκια πάνω στο κύμα
Πολύ καλή και κοντινή παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, ειδυλλιακή όσο δεν πάει παραπάνω και ιδανική πρόταση κάθε φορά που αποζητάς μια μικρή, κοντινή εξοχική απόδραση είναι ο Φάρος. Βρίσκεται στην παραλία του Μαραθώνα ( βάζεις σημάδι τις πρώην βάσεις της Νέας Μάκρης και στρίβεις μόλις τις περάσεις στο πρώτο φανάρι δεξιά) και είναι μια ταβέρνα εντελώς οικογενειακή που σερβίρει ψαράκι καλό και μεζέδες σχεδόν συγκινητικά σπιτίσιους από το 1964. Από τον παππού κυρ Γιάννη, στον γιο κι από κει στον εγγονό Γιάννη που τώρα την έχει αναλάβει.
Το ωραιότερό της είναι η θέση της. Πάνω στο κύμα στην κυριολεξία, με μια τεράστια αυλή γεμάτη λουλουδάκια και πρασινάδες, το καλοκαίρι κάθεσαι με το μαγιό, το χειμώνα την κλείνουν γύρω – γύρω με μια πολύ ανάλαφρη τζαμαρία που δεν εμποδίζει καθόλου τη θέα στη θάλασσα και τον ουρανό. Συμπληρώνουν και με ψηλές σόμπες – μανιτάρια ώστε ενώ απολαμβάνεις όλο αυτό το σούπερ ειδυλλιακό και εξοχικό τοπίο να είσαι ταυτόχρονα ζεστός και χουχουλιάρης την ώρα που τρως. Όσον αφορά στο «τρως» λοιπόν, ε, τρως πολύ καλά. Η ταβέρνα είπαμε είναι οικογενειακή, τα δύο νεαρά βλαστάρια Γιάννης και Φωτεινή σερβίρουν με τρομερό χαμόγελο στη σάλα, η μαμά κυρά Άννα είναι μέσα και μαγειρεύει τα καλούδια, ο κυρ-Βασίλης, ο πατέρας κρατάει το ρόλο του «γενικού επιβλέποντος» αν και τώρα πια δηλώνει συνταξιούχος .
Τα καλούδια είναι: τρομερή μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι βραστό (που έρχεται ζεστό στο τραπέζι), σαλάτες κλασικές και υπερμεγέθεις, βραστά χόρτα, κολοκύθια, μπρόκολα, πατάτες, σπιτική πατάτα τηγανιτή, σχεδόν πάντα και κάποια πίτα-τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα με φύλλο που ανοίγει μόνη της η κυρά Άννα. Για τη συνέχεια υπάρχουν τηγανητά καλαμάρια, μπαρμπουνάκια και κουτσομούρες, ψάρια μεγάλα φρέσκα στη σχάρα. Για το τέλος υπάρχει χαλβάς (με αμύγδαλα και μπόλικη κανέλλα) καθώς και γαλακτομπούρεκο (το σουξέ της κυρά Άννας). Οι τιμές τους είναι πολύ καλές για ψαροφαγία, το κρασί είναι χύμα και πίνεται, διαθέτουν και πίσω μεγάλη αυλή – parking.
ΦΑΡΟΣ: Παραλία Μαραθώνα, 22940 56164
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.