Θεματα

Έτοιμοι για Γκίνες. Με τον «Εξπρές Σκοπελίτη» έφτασαν οι «ευλογημένες» καζάνες της Αμοργού στη Νάξο (εικόνες)

Στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας οι Ναξιώτες αγρότες θα τηγανίσουν περισσότερα από 550 κιλά πατάτες παραγωγής τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362535-750324.jpg
parapolitika.gr/Facebook ΕΑΣ Νάξου

Στον πυρετό των προετοιμασιών για το 8ο Φεστιβάλ Πατατάς ζει το νησί της Νάξου με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να δηλώνει αποφασισμένη να σπάσει φέτος το ρεκόρ Γκίνες στο τηγάνισμα πατάτας. Για αυτό το λόγο έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Νάξου οι «ευλογημένες» καζάνες από τα θολάρια της Αμοργού.

Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Πρόκειται για τις χάλκινες καζάνες των Αγίων Αναργύρων, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1926 και έχουν εντυπωσιακή χωρητικότητα.

Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Για να καταρρίψει η Νάξος το ρεκόρ θα πρέπει να καθαριστούν και τηγανιστούν περισσότερα από 550 κιλά ντόπιες πατάτες Νάξου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα.

Η κάτοχος του ρεκόρ είναι η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Άινταχο στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.  Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.

Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ, κ. Καπούνης δήλωσε: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια  της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο στην μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανιτές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το Ρεκόρ».

Καζάνες Αμοργού για το Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου

Απολαύστε και ένα πρόσφατο βίντεο της καλοκαιρινής Νάξου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.