Θεματα

It’s Carpo’ clock!

 Το γνωστό κατάστημα ξηρών καρπών άνοιξε και στο Λονδίνο!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36229-78748.jpg

Πάντα μου κάνει εντύπωση που από το opening ακόμη κάποια μαγαζιά μοιάζουν να είναι φτιαγμένα για την επιτυχία. Άλλα πάλι όχι… Το Carpo ανήκει στην πρώτη περίπτωση και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Κολωνάκι, τον Νοέμβριο του 2011 κατακλύστηκε από κόσμο. «Πίσω» του η Carpo Hellas που ειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στο εμπόριο, την επεξεργασία και τη συσκευασία ελληνικών αλλά και από όλο τον κόσμο ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και διαθέτει ένα πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, εμπόρων-μόνο στην Αττική εξυπηρετούν καθημερινά 300 σημεία!

n

Στην Αθήνα και στο δικό του κατάστημα, λιτό, όμορφο και με τα προϊόντα μέσα σε τσουβαλάκια να συνθέτουν το ντεκόρ του, καθημερινά είναι γεμάτο. Από κόσμο που έρχεται μέχρι εδώ από τη…μυρωδιά-ο φούρνος τους ψήνει συνέχεια-, από όσους ψάχνουν αποξηραμένα φρούτα-υπάρχει πλούσια ποικιλία, από βερίκοκα μέχρι γκότζι μπέρι-, από όσους λατρεύουν τη χειροποίητη σοκολάτα (και κείνα τα υπέροχα παλιακά και μαμαδίσια σοκολατάκια με τους ξηρούς καρπούς), από όσους θέλουν απλά να πιουν στο όρθιο ένα φλιτζάνι καλού καφέ καβουρδισμένου εκείνη τη στιγμή.

Τα ευχάριστα είναι ότι η οικογένεια Κοντόπουλοι αποφάσισε μέσα στον καιρό της κρίσης να ταξιδέψει την Carpo Hellas στο Λονδίνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες οι Λονδρέζοι έχουν το δικό τους Carpo, ένα μεγάλο κατάστημα στο 16 της οδού Πικαντίλυ, που «πατάει» ακριβώς στα ίδια στοιχεία που του χάρισαν την επιτυχία και στο Κολωνάκι. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα πρωταγωνιστούν πλάι στον μυρωδάτο φρεσκοκομμένο καφέ, στο ελληνικό μέλι και άλλα ξεχωριστά προϊόντα. Μαζί «ταξίδεψαν» και η ποιότητα, η ευγένεια, η ζεστή ελληνική προσφορά και οι προσιτές τιμές του Carpo γι αυτό, μαθαίνουμε, ότι έχει ήδη γίνει…ντόρος και ο κόσμος που περνάει καθημερινά είναι πολύς.

n

Carpo London: 16 Piccadilly str., Λονδίνο

τηλ.: 0044 20 72877233

www.carpolondon.co.uk

www.facebook.com/CarpoLondon

Carpo Kolonaki:

Κανάρη 6, 210 36 05 617

www.carpokolonaki.com

www.facebook.com/CarpoKolonaki

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.