Βασίλαινας VS 1920. To παλιό και το σύγχρονο σε μια μάχη γεύσης
Μήνας Παράλληλης Γαστρονομίας σε δύο εστιατόρια με μία ψυχή
Ο Βασίλαινας είναι ένα εστιατόριο σχεδόν 100 χρόνων. Σε αυτόν τον αιώνα, όλες οι διασημότητες της υφηλίου πέρασαν από τα τραπέζια του, έτσι όπως και η ιδιοκτησία περνούσε από παππού σε πατέρα και από πατέρα σε γιο. Και οι συνταγές, οι πάμπολλές συνταγές που όλο πλήθαιναν, γινόταν ιστορία και χάριζαν αναμνήσεις στους θαμώνες. Αυτός εδώ ο καλοκαιρινός μήνας, λοιπόν, είναι αφιερωμένος σε αυτές τις συνταγές.
Φέτος το χειμώνα, ο Βασίλαινας ανέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν καταπληκτικό χώρο απέναντι από το Χίλτον και ακολουθεί τα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Όμως το ιστορικό στέκι στον Πειραιά, εξακολουθεί να λειτουργεί, μετονομαζόμενο σε «1920» που είναι και η χρονιά-ορόσημο, όταν πρωτάνοιξε δηλαδή. Για όσο διαρκεί ο Ιούλιος τα δύο εστιατόρια και οι chefs τους θα…κονταροχτυπηθούν σε μια μεγάλη μάχη της γεύσης: στο Μήνα Παράλληλης Γαστρονομίας.
Από τη μία, στο «1920» ο σεφ, Βασίλης Παπαδόπουλος με τη βοήθεια του ίδιου του Θανάση Βασίλαινα, θα ετοιμάζει όλες τις διαχρονικές συνταγές που αγαπήσαμε. Από την άλλη στο Βασίλαινας, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης, θα μαγειρεύει τις ίδιες συνταγές, με μια πιο δημιουργική όμως ματιά. Ένα μενού με δύο εκτελέσεις, ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό, που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και θα προσφέρεται σε μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Ποιος θα κερδίσει;
Το μενού της πρώτης εβδομάδας:
Βασίλαινας: Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501
1920: Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.