Θεματα

Βασίλαινας VS 1920. To παλιό και το σύγχρονο σε μια μάχη γεύσης

Μήνας Παράλληλης Γαστρονομίας σε δύο εστιατόρια με μία ψυχή

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362125-749399.jpg

Ο Βασίλαινας είναι ένα εστιατόριο σχεδόν 100 χρόνων. Σε αυτόν τον αιώνα, όλες οι διασημότητες της υφηλίου πέρασαν από τα τραπέζια του, έτσι όπως και η ιδιοκτησία περνούσε από παππού σε πατέρα και από πατέρα σε γιο. Και οι συνταγές, οι πάμπολλές συνταγές που όλο πλήθαιναν, γινόταν ιστορία και χάριζαν αναμνήσεις στους θαμώνες. Αυτός εδώ ο καλοκαιρινός μήνας, λοιπόν, είναι αφιερωμένος σε αυτές τις συνταγές.

Φέτος το χειμώνα, ο Βασίλαινας ανέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν καταπληκτικό χώρο απέναντι από το Χίλτον και ακολουθεί τα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Όμως το ιστορικό στέκι στον Πειραιά, εξακολουθεί να λειτουργεί, μετονομαζόμενο σε «1920» που είναι και η χρονιά-ορόσημο, όταν πρωτάνοιξε δηλαδή. Για όσο διαρκεί ο Ιούλιος τα δύο εστιατόρια και οι chefs τους θα…κονταροχτυπηθούν σε μια μεγάλη μάχη της γεύσης: στο Μήνα Παράλληλης Γαστρονομίας.

Από τη μία, στο «1920» ο σεφ, Βασίλης Παπαδόπουλος με τη βοήθεια του ίδιου του Θανάση Βασίλαινα, θα ετοιμάζει όλες τις διαχρονικές συνταγές που αγαπήσαμε. Από την άλλη στο Βασίλαινας, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης, θα μαγειρεύει τις ίδιες συνταγές, με μια πιο δημιουργική όμως ματιά. Ένα μενού με δύο εκτελέσεις, ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό, που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και θα προσφέρεται σε μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Ποιος θα κερδίσει;

Το μενού της πρώτης εβδομάδας:

Βασίλαινας: Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501

1920: Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.