Θεματα

Βασίλαινας VS 1920. To παλιό και το σύγχρονο σε μια μάχη γεύσης

Μήνας Παράλληλης Γαστρονομίας σε δύο εστιατόρια με μία ψυχή

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362125-749399.jpg

Ο Βασίλαινας είναι ένα εστιατόριο σχεδόν 100 χρόνων. Σε αυτόν τον αιώνα, όλες οι διασημότητες της υφηλίου πέρασαν από τα τραπέζια του, έτσι όπως και η ιδιοκτησία περνούσε από παππού σε πατέρα και από πατέρα σε γιο. Και οι συνταγές, οι πάμπολλές συνταγές που όλο πλήθαιναν, γινόταν ιστορία και χάριζαν αναμνήσεις στους θαμώνες. Αυτός εδώ ο καλοκαιρινός μήνας, λοιπόν, είναι αφιερωμένος σε αυτές τις συνταγές.

Φέτος το χειμώνα, ο Βασίλαινας ανέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν καταπληκτικό χώρο απέναντι από το Χίλτον και ακολουθεί τα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Όμως το ιστορικό στέκι στον Πειραιά, εξακολουθεί να λειτουργεί, μετονομαζόμενο σε «1920» που είναι και η χρονιά-ορόσημο, όταν πρωτάνοιξε δηλαδή. Για όσο διαρκεί ο Ιούλιος τα δύο εστιατόρια και οι chefs τους θα…κονταροχτυπηθούν σε μια μεγάλη μάχη της γεύσης: στο Μήνα Παράλληλης Γαστρονομίας.

Από τη μία, στο «1920» ο σεφ, Βασίλης Παπαδόπουλος με τη βοήθεια του ίδιου του Θανάση Βασίλαινα, θα ετοιμάζει όλες τις διαχρονικές συνταγές που αγαπήσαμε. Από την άλλη στο Βασίλαινας, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης, θα μαγειρεύει τις ίδιες συνταγές, με μια πιο δημιουργική όμως ματιά. Ένα μενού με δύο εκτελέσεις, ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό, που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και θα προσφέρεται σε μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Ποιος θα κερδίσει;

Το μενού της πρώτης εβδομάδας:

Βασίλαινας: Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501

1920: Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.