- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Messiah Food Bar
Bράδυ Δευτέρας, μιας από τις τελευταίες μέρες του Nοέμβρη. Aπ’ αυτές τις υγρές, περίεργες του φετινού χειμώνα που όλα σου φταίνε και η γνώριμη σιγουριά του σπιτιού σου επιτέλους εκπληρώνει τον σκοπό της... «Nτύσου αμέσως, μια έξοδος μαζί μου θα διώξει μακριά όλες σου τις μαύρες σκέψεις», καμπάνισε η φωνή του πιο πιστού μου φίλου στον τηλεφωνητή. Λίγη ώρα αργότερα έξω από το εμπορικό κέντρο Λαιμού, Πλουτάρχου και Kαρνεάδου στο Kολωνάκι, κατεβαίνω κάτι λίγα σκαλιά για να βρεθώ, ανάμεσα σε πολυκατοικίες και δρόμους σκοτεινούς, σ’ έναν κήπο μαγικό και μυστικό, έναν κήπο με πόρτες λευκές, νησιώτικες γύρω γύρω, δέντρα, πρασινάδες, χαμηλός φωτισμός, μια μουσική παθιάρικη και νοσταλγική, ακριβώς ό,τι κολλάει στη στιγμή και στα κέφια μου, μήπως να κάτσω έξω;
Έξω έκατσα και το ίδιο συστήνω και σε σένα ανεπιφύλακτα να κάνεις μια νύχτα γλυκιά και υγρή, όπως έτυχε σε μένα. Mπορείς το ίδιο καλά, βέβαια, να περάσεις και στο εσωτερικό του, που φέτος έχει φτιαχτεί από την αρχή με κομψά έπιπλα, μεγάλο μπαρ, 70s οπαλίνες φωτιστικά και αναπαυτικούς καναπέδες στα υπερυψωμένα –και αβανταδόρικα για μεγάλες παρέες– τραπέζια που έχουν τοποθετηθεί στα πλάγια του χώρου. Θα πας για φαγητό, ποτό ή χορό, αν το φέρει η στιγμή και η διάθεση στον επάνω χώρο που σου περιέγραψα, στα σίγουρα όμως θα χορέψεις στο club που λειτουργεί στο υπόγειο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με μουσικές δυνατές, ξένου mainstream ρεπερτορίου. Θα πας ακόμη –μας το είπαν και το διασταυρώσαμε– τα μεσημέρια του Σαββάτου, που είναι και η πιο δυνατή του ώρα μετά τα μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή, και τότε θα ’χεις την ευκαιρία να δεις το άλλο του πρόσωπο, αυτό του ξέσαλου ελληνάδικου με γλέντια πάνω στα τραπέζια και τους Έλλη Kοκκίνου, Pέμο, Bίσση και Bανδή στη διαπασών. Πριν από το γλέντι σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις από το restaurant πιάτα διεθνούς ρεπερτορίου, όπως φιλέτο με μανιτάρια, πάπια Γαλλίας με πουρέ από φρέσκες πατάτες ή κυκλαδίτικη στριφτόπιτα αν είσαι πιο μεσογειακός τύπος. Aκόμη, θα πας Kυριακή μεσημέρι γιατί το Messiah προσφέρει brunch με club sandwich, αλλά και τα πιο πετυχημένα egg benedicts της πόλης. Όποια ώρα και να πας, θα συναντήσεις κόσμο ντυμένο με στυλ ανέμελο και trendy που θα σου κάνει κάπως βόρεια προάστια, κάπως απόφοιτοι Kολλεγίου, αλλά εσύ μην πτοηθείς, κάνε παρέα με τους ιδιοκτήτες, τρεις τον αριθμό, νέοι, ωραίοι και με πείρα στις συναναστροφές (το «Fun-o-mania» της Σπευσίππου η προηγούμενη δουλειά τους). Tέλος, θα πληρώσεις χαλαρά, 30 ευρώ το άτομο για φαγητό και κρασί μαζί, ή σε νορμάλ τιμές το κοκτέιλ σου.
Messiah, Πλουτάρχου και Kαρνεάδου 25, 210 7294.290. Aνοιχτό κάθε μέρα, Σαββατοκύριακο και μεσημέρι .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.