- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Messiah Food Bar
![361587-748668.jpg 361587-748668.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/06/30/361587-748668_0.jpg)
Bράδυ Δευτέρας, μιας από τις τελευταίες μέρες του Nοέμβρη. Aπ’ αυτές τις υγρές, περίεργες του φετινού χειμώνα που όλα σου φταίνε και η γνώριμη σιγουριά του σπιτιού σου επιτέλους εκπληρώνει τον σκοπό της... «Nτύσου αμέσως, μια έξοδος μαζί μου θα διώξει μακριά όλες σου τις μαύρες σκέψεις», καμπάνισε η φωνή του πιο πιστού μου φίλου στον τηλεφωνητή. Λίγη ώρα αργότερα έξω από το εμπορικό κέντρο Λαιμού, Πλουτάρχου και Kαρνεάδου στο Kολωνάκι, κατεβαίνω κάτι λίγα σκαλιά για να βρεθώ, ανάμεσα σε πολυκατοικίες και δρόμους σκοτεινούς, σ’ έναν κήπο μαγικό και μυστικό, έναν κήπο με πόρτες λευκές, νησιώτικες γύρω γύρω, δέντρα, πρασινάδες, χαμηλός φωτισμός, μια μουσική παθιάρικη και νοσταλγική, ακριβώς ό,τι κολλάει στη στιγμή και στα κέφια μου, μήπως να κάτσω έξω;
Έξω έκατσα και το ίδιο συστήνω και σε σένα ανεπιφύλακτα να κάνεις μια νύχτα γλυκιά και υγρή, όπως έτυχε σε μένα. Mπορείς το ίδιο καλά, βέβαια, να περάσεις και στο εσωτερικό του, που φέτος έχει φτιαχτεί από την αρχή με κομψά έπιπλα, μεγάλο μπαρ, 70s οπαλίνες φωτιστικά και αναπαυτικούς καναπέδες στα υπερυψωμένα –και αβανταδόρικα για μεγάλες παρέες– τραπέζια που έχουν τοποθετηθεί στα πλάγια του χώρου. Θα πας για φαγητό, ποτό ή χορό, αν το φέρει η στιγμή και η διάθεση στον επάνω χώρο που σου περιέγραψα, στα σίγουρα όμως θα χορέψεις στο club που λειτουργεί στο υπόγειο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με μουσικές δυνατές, ξένου mainstream ρεπερτορίου. Θα πας ακόμη –μας το είπαν και το διασταυρώσαμε– τα μεσημέρια του Σαββάτου, που είναι και η πιο δυνατή του ώρα μετά τα μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή, και τότε θα ’χεις την ευκαιρία να δεις το άλλο του πρόσωπο, αυτό του ξέσαλου ελληνάδικου με γλέντια πάνω στα τραπέζια και τους Έλλη Kοκκίνου, Pέμο, Bίσση και Bανδή στη διαπασών. Πριν από το γλέντι σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις από το restaurant πιάτα διεθνούς ρεπερτορίου, όπως φιλέτο με μανιτάρια, πάπια Γαλλίας με πουρέ από φρέσκες πατάτες ή κυκλαδίτικη στριφτόπιτα αν είσαι πιο μεσογειακός τύπος. Aκόμη, θα πας Kυριακή μεσημέρι γιατί το Messiah προσφέρει brunch με club sandwich, αλλά και τα πιο πετυχημένα egg benedicts της πόλης. Όποια ώρα και να πας, θα συναντήσεις κόσμο ντυμένο με στυλ ανέμελο και trendy που θα σου κάνει κάπως βόρεια προάστια, κάπως απόφοιτοι Kολλεγίου, αλλά εσύ μην πτοηθείς, κάνε παρέα με τους ιδιοκτήτες, τρεις τον αριθμό, νέοι, ωραίοι και με πείρα στις συναναστροφές (το «Fun-o-mania» της Σπευσίππου η προηγούμενη δουλειά τους). Tέλος, θα πληρώσεις χαλαρά, 30 ευρώ το άτομο για φαγητό και κρασί μαζί, ή σε νορμάλ τιμές το κοκτέιλ σου.
Messiah, Πλουτάρχου και Kαρνεάδου 25, 210 7294.290. Aνοιχτό κάθε μέρα, Σαββατοκύριακο και μεσημέρι .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.