Τι θα χρειαστούμε
1κιλό χοιρινές παντσέτες
Σόγια σος
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Πως τις φτιάχνουμε
Βάζουμε τις παντσέτες σε ένα μπολ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα σκόρδα στην ειδική πρέσα και προσθέτουμε σόγια κατά βούληση και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι, καλύτερα αυτό που είναι με ραβδώσεις, και μόλις κάψει καλά απλώνουμε τις παντσέτες. Αφήνουμε 3 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε το μέλι, που θα λιώσει αμέσως λόγω θερμοκρασίας, μαζί με τη σόγια και το σουσάμι . Γυρνάμε τις παντσέτες πάνω – κάτω να μελωθούν καλά και τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σαλτσούλα τους. Σερβίρεται με ρύζι ατμού ή fried rice, ή με πράσινη σαλάτα.
Tips
*Στο μαρινάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τζίντζερ (ή περισσότερο αν μας αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά του), τρίβοντάς το στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.
*Προτιμάμε την σόγια saltless, με λιγότερο αλάτι που ενώ δεν μειώνει την γεύση δίνει μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.