![86432-193840.jpg 86432-193840.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/86432-193840.jpg)
Τι θα χρειαστούμε
1κιλό χοιρινές παντσέτες
Σόγια σος
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Πως τις φτιάχνουμε
Βάζουμε τις παντσέτες σε ένα μπολ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα σκόρδα στην ειδική πρέσα και προσθέτουμε σόγια κατά βούληση και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι, καλύτερα αυτό που είναι με ραβδώσεις, και μόλις κάψει καλά απλώνουμε τις παντσέτες. Αφήνουμε 3 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε το μέλι, που θα λιώσει αμέσως λόγω θερμοκρασίας, μαζί με τη σόγια και το σουσάμι . Γυρνάμε τις παντσέτες πάνω – κάτω να μελωθούν καλά και τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σαλτσούλα τους. Σερβίρεται με ρύζι ατμού ή fried rice, ή με πράσινη σαλάτα.
Tips
*Στο μαρινάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τζίντζερ (ή περισσότερο αν μας αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά του), τρίβοντάς το στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.
*Προτιμάμε την σόγια saltless, με λιγότερο αλάτι που ενώ δεν μειώνει την γεύση δίνει μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.