- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Travel Food People: Το νέο blog που θα τρελαθείς να διαβάζεις στην A.V
Πετύχαμε την Αναστασία Χασιώτη και τον Δημήτρη Κόσσυφα (τα πρόσωπα πίσω από το blog) με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμους για την επόμενη εξερεύνηση. Προλάβαμε και τους πήραμε κάποιες πληροφορίες.
![361022-747655.jpg 361022-747655.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/06/28/361022-747655_0.jpg)
Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το Travel Food People; Ταξιδεύατε ήδη πολύ ή θέλατε να… αρχίσετε να ταξιδεύετε πολύ;
Δημήτρης Πάντα μας άρεσαν τα ταξίδια και μεγαλώνοντας και οι δυο θέλαμε να δούμε όλο και περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο! Η ιδέα ξεκίνησε από ένα επαγγελματικό μου ταξίδι στο Βερολίνο. Είχα στη διάθεσή μου μόνο μερικές ώρες κι έψαχνα απεγνωσμένα κάποιο γνωστό για να μου δώσει τα σωστά info. Κατέληξα να χάνομαι στην πληροφορία, ψάχνοντας ώρες στο internet για μνημεία και εστιατόρια. Τότε κατάλαβα την ανάγκη ενός συνοπτικού online ταξιδιωτικού οδηγού με έμφαση στη φωτογραφία και το φαγητό. Στήσαμε το blog δουλεύοντας κατά κύριο λόγο τα σαββατοκύριακα, μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται το πάθος μας.
Υπάρχουν πια πολλά ταξιδιωτικά sites και blogs... Γιατί κάποιος να «ταξιδέψει» μαζί σας;
Δημήτρης Πολλή φωτογραφία, λίγο κείμενο και πολύ στοχευμένες προτάσεις. Και όλα, μα όλα, δοκιμασμένα από εμάς. Αυτό που λέμε πληροφορίες από πρώτο χέρι…
Σας έχουν πει κάποιο ωραίο σχόλιο για το Travel Food People;
Αναστασία Πρόσφατα μια φίλη μου που επισκέπτεται συχνά το Παρίσι, μου είπε ότι δοκίμασε τα εστιατόρια που προτείνουμε και ξετρελάθηκε. Αυτό! Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να βλέπεις τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των αναγνωστών σου. Τέτοιου είδους σχόλια μας κάνουν να νιώθουμε ότι συμμετέχουμε και μάλιστα έμπρακτα στο ταξίδι τους!
Μαζεύετε εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Ε... πείτε μας κάτι δικό σας που θα έχετε να θυμάστε.
Δημήτρης Σε ένα ταξίδι στη Μήλο μάς πρότεινε φίλος το φούρνο του Μουράτου, έναν παραδοσιακό φούρνο με καταπληκτικά προϊόντα και ιδίως πιταράκια! Μπαίνοντας, άρχισα δειλά δειλά να παίρνω φωτογραφίες. Ξέρεις, δεν αρέσει σε όλους... Μόλις με είδε όμως η ιδιοκτήτρια με φώναξε μέσα στο εργαστήριο σαν να με ήξερε χρόνια. Καταλήξαμε να της λέμε για το blog ώσπου στο τέλος μάς έβαλε να δοκιμάσουμε διάφορα και εννοείται μας κέρασε τα πάντα! Κάτι τέτοιες απλές στιγμές που μοιράζεσαι το ίδιο πάθος με άλλους είναι και αυτές που μένουν.
Εκτός από εσάς τους δύο είναι κι άλλοι που γράφουν τις ταξιδιωτικές τους αναμνήσεις στο Travel Food People; Είσαστε όλοι ‘Έλληνες;
Αναστασία Ξεκινήσαμε ως μια μικρή ομάδα Ελλήνων που μένουν σε διάφορες χώρες, και μεγαλώσαμε μέσω των γνωριμιών μας με κόσμο από το εξωτερικό, αλλά και ενσωματώνοντας αναγνώστες που είχαν κάνει αίτηση για συμμετοχή στο blog. Έτσι λοιπόν εκτός από Έλληνες, οι contributors μας είναι επίσης από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γουατεμάλα, την Αυστραλία, ακόμα και το Πακιστάν. Αυτό μας βοηθά μάλιστα στο να παραμείνουμε στο στόχο μας, δηλαδή την παροχή πληροφορίας από «locals».
Μιλάνο, Hong Kong, Νέα Υόρκη, Αθήνα. Με ένα γρήγορο scroll ο επισκέπτης του Travel Food People αντλεί πληροφορίες και εικόνες από πολλές περιοχές του κόσμου. Ποια πόλη είναι η δική σας αγαπημένη;
Αναστασία Η Βοστώνη! Εκεί πέρασα 3,5 χρόνια σπουδάζοντας και την αγάπησα για την ομορφιά, την αισθητική, τον κόσμο της. Είναι μια τελείως διαφορετική πτυχή της Αμερικής. Θεωρώ ότι κατάφερα να γνωρίσω και να μάθω κάθε γωνιά της αλλά και να δοκιμάσω τις πολλές international κουζίνες που προσφέρει. Σε μαγεύει, και έχει και καλό φαγητό (χαχαχα).
Δημήτρης Εμένα οι Κυκλάδες – μαγικό μέρος. Αλλά γίνομαι γραφικός ε;
Παθιασμένοι ταξιδιώτες ή περίεργοι foodies; Τι σας περιγράφει καλύτερα;
Δημήτρης Αυτά τα δυο ταυτίζονται πάντα! Το φαγητό παίζει για όλους μας κυρίαρχο ρόλο σε ένα ταξίδι. Μέσα από τις γεύσεις μπορείς να γνωρίσεις και να μάθεις πολλά πράγματα για έναν τόπο.
Ένα άλλο πολύ ζωντανό κομμάτι του blog είναι η κατηγορία «People». Ζωές ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Πού τις ξετρυπώνετε όλες αυτές τις ιστορίες;
Αναστασία Αναπόφευκτα όταν απολαμβάνουμε έναν ενδιαφέροντα προορισμό, ένα ωραίο γεύμα κτλ προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό. Πρέπει να ζεις τις εμπειρίες, και όχι απλά να τις φωτογραφίζεις. Κάπως έτσι προκύπτουν οι ιστορίες μας.
Ταξιδεύετε πολύ, τρώτε περισσότερο, γνωρίζετε συνεχώς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Μοιάζει με την ιδανική δουλειά. Είναι;
Δημήτρης Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπουμε σαν μια δουλειά. Όλοι μας αρθογραφούμε ιστορίες που προκύπτουν από τον ελεύθερό μας χρόνο. Και νομίζω αυτό είναι που κάνει το περιεχόμενό μας και πολύ πιο αληθινό. Πιο προσιτό.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Δημήτρης Διαρκώς μαθαίνουμε. Ένα χρόνο τώρα έχουμε εμβαθύνει αρκετά σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Β. Αμερική και έτσι δημιουργήσαμε την ενότητα Locations… μια ολοκληρωμένη ματιά για τους προορισμούς που γνωρίζουμε πολύ καλά. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε μια μικρή σχετικά ομάδα, ενώ έχουμε ήδη αρχίσει να απλωνόμαστε σε Μέση Ανατολή και Ασία.
Στα άμεσα σχέδια είναι να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία μέσω της οποίας ο οποιοσδήποτε ταξιδιώτης θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέσα σε 24 ώρες προσωποποιημένες προτάσεις για προορισμούς τους οποίους ακόμα δεν καλύπτουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.