Θεματα

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δοκιμάσαμε το σάντουιτς των ονείρων μας

Ένα χορταστικό food story για τα fit πριγκιπόπουλα του άστεως

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360770-747104.jpg
© Δημήτρης Μουγκός

Τι τρώνε τα ελληνόπουλα τις φλογερές μέρες του θέρους; Τα καλά μυστήρια έχουν λύση. Club sandwich special, στα headquarters της Εφημερίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάει καιρός που δοκιμάσαμε τόσο καλό σάντουιτς, συνδυασμένο τέλεια με την καλοκαιρινή απαίτηση για δροσιστικά, ελαφρά γεύματα. Ανάμεσα στις φέτες του θα βρεις τα καλύτερα υλικά που μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μενού τριών πιάτων και ταυτόχρονα όλα όσα χρειάζονται για να αποπλανηθεί ένας απαιτητικός ουρανίσκος. Η γεύση του είναι αδύνατο να σε αφήσει ανέπαφο και το πιθανότερο είναι ότι θα εκστασιαστείς μετά τις πρώτες δύο μπουκιές. Τι το κάνει τόσο σπέσιαλ;

Φτιαγμένο από 100% βιολογικά συστατικά που εκτοπίζουν εντελώς τη junk σαβούρα από τη διατροφή μας, το συγκεκριμένο κλαμπ σάντουιτς είναι η πιο λογική και βιταμινούχος λύση για όσους ανταποκρίνονται στο αίσθημα της πείνας με νοιάξιμο για τη σωματική υγεία. Θεμέλια της γευστικής αρχιτεκτονικής του είναι δύο μακρόστενες φέτες πολύσπορου ψωμιού, ολόφρεσκου και ανανεωμένου σε καθημερινή βάση με ειδική παραγγελία του σεφ. Το ψωμάκι ψήνεται ωσότου ροδίσει στην εξωτερική όψη του, αρκετά για να κρατσανίσει και να πάρει τις ραβδώσεις της τοστιέρας, διατηρώντας παράλληλα την αφράτη υφή του. Την ίδια ώρα, ένα ευμεγέθες φιλέτο στήθους κοτόπουλου, κομμένο κατά μήκος, παίρνει θερμοκρασία σε αντικολλητική πλάκα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι, οπότε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας οφείλουν να είναι κρύα. Ας αρχίσει η λουκούλλεια σύνθεση: Φύλλα λόλο ρόσο, στρώσεις κρέμας Philadelphia και στις δύο φέτες ψωμιού, ακολουθούμενη από λεπτές ροδέλες ντομάτας και γενναίου μεγέθους λωρίδες αβοκάντο. Επάνω σε αυτά τα λαχταριστά μαξιλαράκια έρχεται για να αναπαυθεί το φιλέτο, το οποίο με τη σειρά του σκεπάζεται από δύο φέτες γκούντα που αγκαλιάζουν στοργικά τη ζεστασιά του κοτόπουλου ώστε να αποκτήσουν την ελαστική υφή τους. Σκεπάζουμε τον θρεπτικό πύργο με ψωμάκι, κόβουμε στα δύο, σκορπίζουμε δυνητικά μια πρέζα πιπέρι καγιέν για να ευφρανθεί το μάτι και να προσδοθεί μια πικάντικη νότα στο πιάτο και συνοδεύουμε με φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα. Το αποτέλεσμα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του τριτοκοσμικού junk food σε μια εποχή που όλοι αρχίζουν να επιζητούν όλο και πιο healthy πιάτα. Το τρως και έχεις ταυτόχρονα γεμάτο στομάχι και ήσυχο κεφάλι.

Οι fit τύποι μπορούν να υπερηφανεύονται για τη νίκη τους, γιατί μπροστά σε πιάτα με τόσο ισχυρές δόσεις πρωτεΐνης και περιεκτικότητας σε ω3 λιπαρά οξέα, το πρόχειρο φαγητό χάνει την απατηλή δύναμή του. Το απολαμβάνεις μαζί με εκλεκτά beats και breaks, πλούσια κάβα, θεσπέσιους καφέδες, ξεχωριστά happenings και εκθέσεις στην Εφημερίδα ATH, Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6 στην Αθήνα ή / και στην Εφημερίδα SKG, Φιλικής Εταιρίας 11 στη Θεσσαλονίκη. Club sandwich special: το αγαπημένο μου. Για σένα, δεν ξέρω.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.