Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά παγωτά του κόσμου
Και τα μέρη που πρέπει να ταξιδέψεις για να τα δοκιμάσεις
Είτε πιστεύεις πως το παγωτό τρώγεται μόνο τους ζεστούς μήνες του χρόνου είτε έχεις την άποψη πως ένα χωνάκι μπορεί να καταναλωθεί ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών (δηλαδή τη σωστή άποψη), οι μέρες που διανύουμε ευνοούν εσένα και την παγωτοφαγία σου όπως και να έχει! Σε περίπτωση που είσαι επίσης ταξιδιάρα ψυχή και μονίμως γκουγκλάρεις τα καλύτερα μέρη για να πάρεις τη δόση σου από τοπικό ice cream κάθε φορά που επισκέπτεσαι μία νέα πόλη του εξωτερικού, σου ετοιμάσαμε μία λίστα με κάποια από τα καλύτερα παγωτατζίδικα του κόσμου.
Καλές διαδρομές και καλή απόλαυση!
La Carraia
Που: Φλωρεντία, Ιταλία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Ανακάτεψε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές
Προφανώς η γενέτειρα του παγωτού θα βρίσκεται πρώτη στη λίστα. Το La Carraia σερβίρει το καλύτερο gelato στη Φλωρεντία και μάλλον και σε ολόκληρο τον κόσμο. Απέχει πολύ λίγο από τα τουριστικά σημεία της πόλης και είναι ακριβώς απέναντι από τη διάσημη γέφυρα από την οποία πήρε το όνομά του. Παρόλο που είναι τόσο νόστιμο, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από ότι θα βρεις στο κέντρο!
Jean Philippe Patisserie
Που: Las Vegas, Αμερική
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Snickers
To διάσημο ζαχαροπλαστείο θεωρείται μακράν το καλύτερο της αμαρτωλής αμερικάνικης πόλης, πουλώντας γλυκά εξαιρετικής ποιότητας και καφέ που φημολογείται πως ξεπερνάει ακόμα και τα Starbucks. Τίποτα όμως δεν ξεπερνάει το παγωτό του Jean Philippe Patisserie, το οποίο σύμφωνα με τις κριτικές χιλιάδων πελατών στο διαδίκτυο είναι το καλύτερο που θα φας στη ζωή σου.
Moritz Eis
Που: Βελιγράδι, Σερβία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Καραμέλα με αλάτι
Aν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος προς Σερβία, μην ξεχάσεις να περάσεις μία βόλτα από το μικρό και άκρως χαριτωμένο Moritz Eis για πεντανόστιμο παγωτό και φιλικό προσωπικό. Είναι κρυμμένο μακριά από το κέντρο όμως το γνωρίζουν πολύ καλά οι ντόπιοι, επομένως μην εκπλαγείς αν δεις μεγάλες ουρές.
16 Handles
Που: Νέα Υόρκη, Αμερική
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Καραμελωμένο pop corn
Eντάξει θα κάνουμε μια μικρή ζαβολιά και θα βάλουμε frozen yogurt στη λίστα, πριν όμως μας πάρετε με τις πέτρες σας διαβεβαιώνουμε πως το 16 Handles είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Προσφέρει ανορθόδοξες γεύσεις και μία πληθώρα από toppings ενώ όπως μπαίνεις μπορείς να ζητήσεις ένα "δοκιμαστικό" κυπελλάκι πριν διαλέξεις τι ακριβώς θέλεις να φας.
Vincek
Που: Zagreb, Κροατία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Cookies and cream
Aπό τα καλύτερα και κυρίως πιο φτηνά παγωτατζίδικα του γαλαξία και αρκετός λόγος να ταξιδέψεις στην πρωτεύουσα της Κροατίας και να τρέφεσαι με γλυκά για μερικές μέρες. Πότε φεύγουμε;
Il Gelato di San Crispino
Που: Ρώμη, Ιταλία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: OΛΕΣ (αλλά κυρίως το άσπρο ροδάκινο)
Ε ναι, η Ιταλία θα μπει διπλά στη λίστα. Ίσως πρέπει να κάνουμε μία καινούρια λίστα μόνο με ιταλικά παγωτά. Τόσο μεγάλο θέμα έχει το συγκεκριμένο μαγαζί με την επιστήμη του παγωτού που δεν σου επιτρέπουν να το φας σε χωνάκι για να μην χαλάσει η ισορροπία της συνταγής. Δεν θα δεις τις διάφορες γεύσεις να περιμένουν υπομονετικά να τις καταβροχθίσεις, αντίθετα είναι όλες κρυμμένες σε μεταλικά δοχεία για να προστατεύονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Δεν μπορείς καν να δοκιμάσεις πριν παραγγείλεις, όμως σε ό,τι και αν καταλήξεις θα είσαι σίγουρα ευχαριστημένος.
Caramello
Που: Βερολίνο, Γερμανία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Κάποιο φρουτένιο sorbet
Για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι φίλοι μας οι vegans, αν δεν μας έχουν ακόμα κάνει κάποια καταγγελία στη φιλοζωική, θα τους καλοπιάσουμε με αυτό το υπέροχο μαγαζί στο κέντρο του Βερολίνου το οποία ειδικεύεται σε οργανικό παγωτό, χωρίς γαλακτοκομικά και με γεύσεις βασισμένες στη σόγια. Φάτε εσείς, εμείς θα πάμε μία βόλτα και τα λέμε σε λίγο.
Vaffelbageriet
Που: Κοπεγχάγη, Δανία
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: The Amerikaner
Ένα θερμιδικό όργιο προσφέρει το Vaffelbageriet που γενικά είναι γνωστό για τις γενναιόδωρες μερίδες του, το τερματίζει όμως με το The Amerikaner το οποίο περιέχει τέσσερις μπάλες παγωτού με σιρόπι, σαντιγί και σοκολατένιες μαρένγκες. Δεν είναι περίεργο πως αποτελεί το πιο δημοφιλές πιάτο του μαγαζιού.
The Original Chinatown Ice Cream Factory
Που: Νέα Υόρκη, Αμερική
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Πράσινο τσάι, μπισκότο με αμύγδαλα
Υπάρχει ένας θρύλος πως οι Κινέζοι είναι οι πραγματικοί εφευρέτες του παγωτού και ίσως τον πιστέψεις για μερικές ώρες αφού δοκιμάσεις κάτι από το Chinatown Ice Cream Factory. Δεν θα συναντήσεις εύκολα γεύσεις όπως λουκουμά καρύδας ή κόκκινο φασόλι, επομένως σκέψου καλά πριν διαλέξεις τι θέλεις να δοκιμάσεις και σίγουρα ξαναγύρνα για δεύτερο γύρο!
Emporio La Rosa
Που: Santiago, Χιλή
Γεύση που πρέπει να δοκιμάσεις: Dulce de Leche
Οι κάτοικοι της Χιλής είναι από τους πιο παθιασμένους καταναλωτές παγωτού στον κόσμο και σίγουρα οι πιο παθιασμένοι της Λατινικής Αμερικής, επομένως ξέρουν πώς να σε εντυπωσιάσουν. Φοβερά δημιουργικές γεύσεις όπως Earl Gray, μαύρη σοκολάτα με πιπέρι και τριαντάφυλλο θα σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.