- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Square Sushi: Food Spa
Aν ήσουν φανατικός του Square Sushi της Kηφισιάς, μάθε πως δεν χρειάζεται πια να τρέχεις
![square sushi: food spa square sushi: food spa](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2004/01/07/359649-745134.jpg)
Aν ήσουν φανατικός του Square Sushi της Kηφισιάς, μάθε πως δεν χρειάζεται πια να τρέχεις. Ένας ακόμη κρίκος της επιχείρησης άνοιξε ειδικά για σένα, τον άνθρωπο του κέντρου, στα πόδια σου. Στις ανηφοριές του Kολωνακίου και στην οδό Δεινοκράτους πιο συγκεκριμένα. H πρόσοψη του παλιού και ανακαινισμένου, πολύ τέλεια, κτιρίου με τους τσιμεντένιους τοίχους και τις μικρές γιαπωνέζικες σκαλίτσες θα σε βάλει αμέσως στο κλίμα, η πρώτη σου δε αυτή εντύπωση θα ενισχυθεί όταν περάσεις στον μέσα χώρο. Πολύ τσιμέντο (πολύ τέλειο υλικό), τεράστια μοβ φωτιστικά, γυάλινα διαχωριστικά στο σημείο που σχηματίζεται μια πιο privè αίθουσα, και σκεύη της γιαπωνέζικης art de la table, όλα θα σου δώσουν την αίσθηση της γιαπωνέζικης decoration, μαζί βεβαίως με μια ιδέα ποπ απόκλισης, συνδυασμός πολύ trendy και πολύ κομψός.
Σε αυτό το υπέροχο και ασορτί με τα ρούχα σου (μαύρα να βάλεις) περιβάλλον, εσύ να προτιμήσεις την privé αίθουσα αν έχεις ανάλογη διάθεση, τα καρεκλάκια της open κουζίνας στο κέντρο του χώρου για να έχεις και τα Γιαπωνεζάκια-μαγείρους φάτσα σου ή το (ελαφρώς) υπερυψωμένο επίπεδο αριστερά αν είσαι της επικοινωνίας. Σε κομψές καρέκλες ή μαλακούς καναπέδες καθισμένος, θα παραγγείλεις από μοβ και πολύ επιβοηθητικούς καταλόγους καταρχάς τις σούπες σου (με φύκια, μαύρα μανιτάρια, καβούρι και ανάμεικτα λαχανικά), τα ορεκτικά σου (εδώ θα πρέπει να σου πω πως οι Γιαπωνέζοι θεωρούν ορεκτικό το φασόλι βρασμένο στον ατμό με χοντρό αλάτι... – θα δεις πως θα σ’ αρέσει) και τις σαλάτες σου, ειδικά εκείνη με τον σολομό, τη γαρίδα και τη λευκή σος. Ύστερα εσύ θα κρίνεις πόσο ακραιφνώς γιαπωνέζικα θα φας το βράδυ αυτό. Aν δηλαδή είσαι πρωτόπειρος και η σχέση σου με τα πολύ ωμά δεν είναι ακριβώς «φιλική», μια σειρά από maki (δηλαδή ρολάκια ρυζιού με διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά, καβούρια, γαρίδες, σολομούς), όλα τέλεια φτιαγμένα και πεντανόστιμα, σε περιμένουν για να τα βουτήξεις παίζοντας μέσα στη σόγια και στο washabi. Aν πάλι είσαι ένας έμπειρος, ειδήμων sushi-maniac, εδώ στο Square Sushi το βρήκες το βασίλειο του σωστά κομμένου ωμού, κατακόκκινου τόνου. Mια ατέλειωτη ποικιλία από sashimi όχι μόνο τόνου αλλά και συναγρίδας, χελιού, ξιφία, αυγών αχινού, ωμής γαρίδας θα φτάσουν τη γεύση σου στα ύψη. Μην παραλείψεις τις τεμπούρες γαρίδας, λαχανικών και κυρίως καλαμαριού, τις οποίες εγώ τις βρήκα εξαιρετικές. Θα συνοδεύσεις με λευκό κρασί από μια κάβα μικρή αλλά τέλεια δεμένη με τα πιάτα που προσφέρει το Square, και θα τελειώσεις με γλυκά όπως pavlova (μαρέγκα με φράουλα, σουφλέ λεμόνι και οπωσδήποτε σουφλέ σοκολάτας με παγωτό). Θα κλείσεις με κρασί γλυκό με δαμάσκηνα που προσφέρει το κατάστημα ή με κάποιο σφηνάκι βότκας, γιατί η μουσική είναι καλή, δυνατή και σε έχει ήδη ξεσηκώσει και κυριεύσει η αρμονία του φαγητού και του χώρου. Για όλα αυτά θα πληρώσεις γύρω στα 50 με 60 ευρώ μαζί με το κρασί.
Square Sushi: Δεινοκράτους 65 Kολωνάκι, 2107255223
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.