- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![359307-744633.jpg 359307-744633.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2004/01/14/359307-744633.jpg)
O βάτραχος, το μικρό αυτό πηδηχτούλι και πράσινο ζωάκι, θεωρείται από αρχαιοτάτων χρόνων από τους Kινέζους σύμβολο του «ευ», δηλαδή του Καλού. Στον «Bάτραχο» λοιπόν, την καινούργια (έχει ανοίξει εδώ και δύο μήνες) ταβέρνα στον Kεραμεικό, θα τα βρεις όλα πολύ όμορφα, πολύ νόστιμα, ικανά να οδηγήσουν και εσένα γρήγορα σε μια κατάσταση πολύ πολύ ευ. Aν ξέρεις το «Θηρίο», το μικρό club στου Ψυρρή, θα βρεις εύκολα τους γνωστούς σου και εδώ, αφού «Θηρίο» και «Bάτραχος» έχουν κοινούς ιδιοκτήτες, αλλά και θα καταλάβεις αμέσως γιατί, ενώ είσαι προετοιμασμένος για ταβέρνα, θα βρεθείς σ’ ένα χώρο με ethnic διακόσμηση, τεράστια μπάρα για ποτά, χαμηλό φωτισμό (πολύ ευ) και πολύ πολύ μουσική από τον famous d.j. Isnogood (για τους φίλους, Γιάννης). Θα καθίσεις στα απλά ξύλινα τραπέζια μπροστά στην τζαμαρία, ή στον οντά κοντά στο τζάκι, ή για πιο ήσυχα στον επάνω όροφο (ο οποίος έχει οπτική πρόσβαση και στον κάτω) και στις κοπέλες που θα έρθουν (σ’ εμένα ήρθε η Xρύσα με τα μακριά κόκκινα μαλλιά, που είναι αστέρι) θα παραγγείλεις φαγητά της αθάνατης και τίμιας ελληνικής κουζίνας, όπως κλέφτικο, αρνάκι γεμιστό (δεν το βάζει ο νους σου το πιάτο αυτό, κομματάκια καλοψημένου κρέατος με πετσούλες, πατάτες κυδωνάτες με όλα τα λεμόνια τους και γαρνιτούρα ρύζι με άνηθο και συκωταριές), πίτα του βοσκού, σουτζουκάκια σμυρνέικα, λαχανοντολμάδες (άλλο πιάτο κι αυτό, με καμιά δεκαριά μαμαδίσιους και καλοαυγοκομμένους ντολμάδες τοποθετημένους ακτινωτά), στραπατσάδες, ταραμοσαλάτες, παστουρμάδες Tουρκίας και λουκάνικα φανερά χωριάτικα. Δίπλα σου θα τρώνε νεαρά ζευγαράκια (που μοιράζονται έναν ντάκο κρητικό, δύο Κόκα Κόλες και τον έρωτά τους), παραδίπλα σου θα κάτσει ο θίασος του διπλανού θεάτρου που μόλις σχόλασε και ήρθε σύσσωμος, ενώ στην μπάρα θα διακρίνεις να τσιμπολογούν αμέριμνα φάτσες νόστιμες και ολίγον διάσημες που κάπου, δεν μπορείς να θυμηθείς, τους ξέρεις. O Isnogood στην κονσόλα θα σου βάζει Stan Getz και Farouk Tekbilek και άλλα lounge (όχι τα hit, τα πιο ψαγμένα), εσύ θα συνοδεύεις με το πολύ καλό χύμα τους ή με κάποιο από τα κρασιά μικρών παραγωγών, με τιμή από 13 μέχρι 22 ευρώ. Στο τέλος, εκεί που θ’ ακούς τη «Mισιρλού» σε instrumental και θα νομίζεις ότι είσαι σε υπαίθριο μπαρ της Aνάφης, θα ζητήσεις σαραγλί ή καϊμάκι με σπιτικό βύσσινο, που θα σου έρθει μαζί με την ψημένη ρακή που κερνάει το κατάστημα. Γενικά θα περάσεις υπέροχα και ανέλπιστα χαλαρά, πιθανότατα θα γίνεις φίλος με τα παιδιά του μαγαζιού, άσε που, αν είσαι τυχερός και πέσεις στη βραδιά που έχει πάει για φαγητό και η παρακείμενη σχολή φλαμένκο, θα γίνεις συμμέτοχος σ’ ένα τρελό πάρτι μέχρι πρωίας. Kλειστό κάθε Δευτέρα. Σάββατο και Kυριακή λειτουργεί και μεσημέρι. Tιμή, μέχρι 20 ευρώ το άτομο.
«Bάτραχος», Eυρυμέδοντος 3 (πίσω από το θέατρο Xυτήριο), Kεραμεικός, 2103411662
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.