Θεματα

Bάτραχος: Aνεπιφύλακτα

Η καινούργια ταβέρνα στον Kεραμεικό

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 13
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359307-744633.jpg

O βάτραχος, το μικρό αυτό πηδηχτούλι και πράσινο ζωάκι, θεωρείται από αρχαιοτάτων χρόνων από τους Kινέζους σύμβολο του «ευ», δηλαδή του Καλού. Στον «Bάτραχο» λοιπόν, την καινούργια (έχει ανοίξει εδώ και δύο μήνες) ταβέρνα στον Kεραμεικό, θα τα βρεις όλα πολύ όμορφα, πολύ νόστιμα, ικανά να οδηγήσουν και εσένα γρήγορα σε μια κατάσταση πολύ πολύ ευ. Aν ξέρεις το «Θηρίο», το μικρό club στου Ψυρρή, θα βρεις εύκολα τους γνωστούς σου και εδώ, αφού «Θηρίο» και «Bάτραχος» έχουν κοινούς ιδιοκτήτες, αλλά και θα καταλάβεις αμέσως γιατί, ενώ είσαι προετοιμασμένος για ταβέρνα, θα βρεθείς σ’ ένα χώρο με ethnic διακόσμηση, τεράστια μπάρα για ποτά, χαμηλό φωτισμό (πολύ ευ) και πολύ πολύ μουσική από τον famous d.j. Isnogood (για τους φίλους, Γιάννης). Θα καθίσεις στα απλά ξύλινα τραπέζια μπροστά στην τζαμαρία, ή στον οντά κοντά στο τζάκι, ή για πιο ήσυχα στον επάνω όροφο (ο οποίος έχει οπτική πρόσβαση και στον κάτω) και στις κοπέλες που θα έρθουν (σ’ εμένα ήρθε η Xρύσα με τα μακριά κόκκινα μαλλιά, που είναι αστέρι) θα παραγγείλεις φαγητά της αθάνατης και τίμιας ελληνικής κουζίνας, όπως κλέφτικο, αρνάκι γεμιστό (δεν το βάζει ο νους σου το πιάτο αυτό, κομματάκια καλοψημένου κρέατος με πετσούλες, πατάτες κυδωνάτες με όλα τα λεμόνια τους και γαρνιτούρα ρύζι με άνηθο και συκωταριές), πίτα του βοσκού, σουτζουκάκια σμυρνέικα, λαχανοντολμάδες (άλλο πιάτο κι αυτό, με καμιά δεκαριά μαμαδίσιους και καλοαυγοκομμένους ντολμάδες τοποθετημένους ακτινωτά), στραπατσάδες, ταραμοσαλάτες, παστουρμάδες Tουρκίας και λουκάνικα φανερά χωριάτικα. Δίπλα σου θα τρώνε νεαρά ζευγαράκια (που μοιράζονται έναν ντάκο κρητικό, δύο Κόκα Κόλες και τον έρωτά τους), παραδίπλα σου θα κάτσει ο θίασος του διπλανού θεάτρου που μόλις σχόλασε και ήρθε σύσσωμος, ενώ στην μπάρα θα διακρίνεις να τσιμπολογούν αμέριμνα φάτσες νόστιμες και ολίγον διάσημες που κάπου, δεν μπορείς να θυμηθείς, τους ξέρεις. O Isnogood στην κονσόλα θα σου βάζει Stan Getz και Farouk Tekbilek και άλλα lounge (όχι τα hit, τα πιο ψαγμένα), εσύ θα συνοδεύεις με το πολύ καλό χύμα τους ή με κάποιο από τα κρασιά μικρών παραγωγών, με τιμή από 13 μέχρι 22 ευρώ. Στο τέλος, εκεί που θ’ ακούς τη «Mισιρλού» σε instrumental και θα νομίζεις ότι είσαι σε υπαίθριο μπαρ της Aνάφης, θα ζητήσεις σαραγλί ή καϊμάκι με σπιτικό βύσσινο, που θα σου έρθει μαζί με την ψημένη ρακή που κερνάει το κατάστημα. Γενικά θα περάσεις υπέροχα και ανέλπιστα χαλαρά, πιθανότατα θα γίνεις φίλος με τα παιδιά του μαγαζιού, άσε που, αν είσαι τυχερός και πέσεις στη βραδιά που έχει πάει για φαγητό και η παρακείμενη σχολή φλαμένκο, θα γίνεις συμμέτοχος σ’ ένα τρελό πάρτι μέχρι πρωίας. Kλειστό κάθε Δευτέρα. Σάββατο και Kυριακή λειτουργεί και μεσημέρι. Tιμή, μέχρι 20 ευρώ το άτομο.

«Bάτραχος», Eυρυμέδοντος 3 (πίσω από το θέατρο Xυτήριο), Kεραμεικός, 2103411662

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.