- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα Coffee Lab είναι για αυτούς που λατρεύουν τον καφέ
Μονοποικιλιακοί καφέδες, ξεχωριστά ροφήματα, λαχταριστή σοκολάτα
Μία στάση που αξίζει να κάνεις στο κέντρο της Αθήνας, αν θέλεις να γευτείς έναν ξεχωριστό καφέ ή απολαυστικά εδέσματα. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι έχουν πάθος με τον καφέ και σε κάθε φλιτζάνι που παρασκευάζουν βάζουν μέσα, εκτός από εκλεκτές ποικιλίες Arabica, όλη τους την αγάπη και το μεράκι. Ένα ζεστό χαμόγελο περιμένει κάθε πελάτη ενώ θετική έκπληξη αποτελούν οι χαμηλές τιμές.
Τα Coffee Lab, όμως, έχουν την αρχή της ιστορίας τους αρκετά πίσω, στο 2009, με αφετηρία τη Χαλκίδα. Εμπνευστής τους ο Στέλιος Ρουμελιώτης, ο barista champion 2008-2009, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και δημιούργησε ένα αυθεντικό street concept του τρίτου κύματος του καφέ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου αποτελούν τόσο η έμφαση στην προέλευση και στην ποιότητα της πρώτης ύλης, όσο και ο τρόπος προετοιμασίας και παρασκευής του ροφήματος.
Σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αν τα Coffee Lab ήταν άνθρωπος, θα ήταν σύγχρονος και δυναμικός, κυνηγός του διαφορετικού, εραστής και ερευνητής της ζωής. Και τα Coffee Lab, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, όντας ηγέτης, διαθέτουν περισσότερα από 45 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η μητρική εταιρεία διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου με υπερσύγχρονα μηχανήματα καβουρδίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα τα μονοποικιλιακά χαρμάνια ανώτερης ποιότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση των baristi, οι οποίοι αποτελούν τον σημαντικότερο κρίκο της αλυσίδας. Στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρίας, του οποίου την κύρια ευθύνη και εποπτεία έχει αναλάβει ο Στέλιος Ρουμελιώτης, εκπαιδεύονται οι υπάλληλοι και οι franchisees πριν ακόμα αναλάβουν κατάστημα. Παράλληλα, διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια για την ανάπτυξη των εργαζομένων.
Πλέον τα Coffee Lab αποτελούν συνειδητή επιλογή των καταναλωτών, γιατί εκεί μπορείς να συναντήσεις φίλους για ένα γρήγορο ή πιο αργό καφεδάκι, για να απολαύσεις έναν από τους τέσσερις μονοποικιλιακούς καφέδες ή να γευτείς μοναδικά ξεχωριστά ροφήματα, σαν τη λαχταριστή του σοκολάτα. Ανακάλυψέ τα!
Ακαδημίας 62, 210 3647607 & 609, www.coffeelab.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.