Θεματα

Fishαλίδα

Ψαράκια στο κέντρο της πόλης

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό…πιοτί, έχει ιδιοκτήτες μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, όπου το βρουν το καλό το τσακίζουν, το θεωρούν πολλές φορές υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο κυρίως και προσιτό. Τον χώρο τους τον φτιάξανε απλό, φιλικό και ξώχαρο. Με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν ωραιότατο θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν. Ο κατάλογος έχει πολλούς νόστιμους μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι μεγάλο κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα.

Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε φίλοι μου τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της…Ξεκινήσαμε με κακαβιά, παχιά και χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή και αχινοσαλάτα, δίπλα της ψωμάκια για να βουτάμε. Συνεχίσαμε με γαριδάκι τηγανητό, με φακές σαλάτα και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι ψητό, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες που εγώ ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες- καραβιδούλες τηγανισμένα μαζί με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (Ε20, κι εδώ να πω πως έχουν καλά εμφιαλωμένα με τιμές που ξεκινούν από Ε15 αλλά και καλό χύμα λευκό και κόκκινο), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα σπιτική που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, (το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας). Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.

Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο, ρακή από Κρήτη και τσίπουρο από τη Λάρισα που μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε κομψότητα και αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Μαθαίνω ότι η Fishαλίδα είναι ανοιχτή βράδυ, πως μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί…καμπριολέ ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν άμεση θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι.

FISHΑΛΙΔΑ Ναιάδων 2 & Αντήνορος, (περιοχή Χίλτον), 2107234551 Ανοιχτά Τρίτη με Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα, Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι βράδυ κα Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά, κατανάλωση περίπου το άτομο περίπου 25 ευρώ με χύμα κρασί.