- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι New York Times βάζουν στη χωριάτικη καρπούζι και γίνεται viral
Εντάξει καρπούζι με φέτα, αλλά καρπούζι με…ξύδι;
Πρόσφατα το blog μαγειρικής των New York Times (NYT Cooking) δημοσίευσε ένα άρθρο με συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες. Από αυτό δεν απουσίαζε η δημοφιλής “Greek Salad”, ή αλλιώς η αγαπημένη μας χωριάτικη. Μόνο που αυτή η χωριάτικη δεν ήταν ακριβώς όπως την ξέρουμε. Στη συνταγή, οι New York Times αντικατέστησαν την ντομάτα με…καρπούζι! Το αποτέλεσμα; 4.000 likes, 200 σχόλια και χιλιάδες share μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Ακολουθεί η συνταγή:
3 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 μέτριο αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελιές
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα (προαιρετικά)
ελαιόλαδο και ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.