- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Οι New York Times βάζουν στη χωριάτικη καρπούζι και γίνεται viral
Εντάξει καρπούζι με φέτα, αλλά καρπούζι με…ξύδι;


Πρόσφατα το blog μαγειρικής των New York Times (NYT Cooking) δημοσίευσε ένα άρθρο με συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες. Από αυτό δεν απουσίαζε η δημοφιλής “Greek Salad”, ή αλλιώς η αγαπημένη μας χωριάτικη. Μόνο που αυτή η χωριάτικη δεν ήταν ακριβώς όπως την ξέρουμε. Στη συνταγή, οι New York Times αντικατέστησαν την ντομάτα με…καρπούζι! Το αποτέλεσμα; 4.000 likes, 200 σχόλια και χιλιάδες share μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Ακολουθεί η συνταγή:
3 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 μέτριο αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελιές
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα (προαιρετικά)
ελαιόλαδο και ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.