Θεματα

Οι New York Times βάζουν στη χωριάτικη καρπούζι και γίνεται viral

Εντάξει καρπούζι με φέτα, αλλά καρπούζι με…ξύδι; 

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357677-741084.jpg

Πρόσφατα το blog μαγειρικής των New York Times (NYT Cooking) δημοσίευσε ένα άρθρο με συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες. Από αυτό δεν απουσίαζε η δημοφιλής “Greek Salad”, ή αλλιώς η αγαπημένη μας χωριάτικη. Μόνο που αυτή η χωριάτικη δεν ήταν ακριβώς όπως την ξέρουμε. Στη συνταγή, οι New York Times αντικατέστησαν την ντομάτα με…καρπούζι! Το αποτέλεσμα; 4.000 likes, 200 σχόλια και χιλιάδες share μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ακολουθεί η συνταγή:

3 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια

2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες

1 μέτριο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελιές

½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα (προαιρετικά)

ελαιόλαδο και ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.