Θεματα

Οι New York Times βάζουν στη χωριάτικη καρπούζι και γίνεται viral

Εντάξει καρπούζι με φέτα, αλλά καρπούζι με…ξύδι; 

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357677-741084.jpg

Πρόσφατα το blog μαγειρικής των New York Times (NYT Cooking) δημοσίευσε ένα άρθρο με συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες. Από αυτό δεν απουσίαζε η δημοφιλής “Greek Salad”, ή αλλιώς η αγαπημένη μας χωριάτικη. Μόνο που αυτή η χωριάτικη δεν ήταν ακριβώς όπως την ξέρουμε. Στη συνταγή, οι New York Times αντικατέστησαν την ντομάτα με…καρπούζι! Το αποτέλεσμα; 4.000 likes, 200 σχόλια και χιλιάδες share μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ακολουθεί η συνταγή:

3 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια

2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες

1 μέτριο αγγούρι, ψιλοκομμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελιές

½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα (προαιρετικά)

ελαιόλαδο και ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.