- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο μουσακάς που ήθελε να γίνει σάντουιτς, κι άλλες ιστορίες
Τα σουβλάκια έχουν γύρο σολομό, τα burgers κροκόδειλο και ο βασιλιάς μουσακάς χωράει σε δυο φέτες ψωμί...
Ο μουσακάς-σάντουιτς
Μια φέτα χειροποίητου ζυμωτού ψωμιού. Στρουμπουλές πατάτες και μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο. Μια στρώση 100% μοσχαρίσιου κιμά και από πάνω πλούσια μπεσαμέλ. Σάντουιτς να λιώνεις... Δεν είναι η πρώτη φορά που το Metropolis Sandwich μας κάνει να αναστενάζουμε. Στο όμορφο στέκι της οδού Βουλής θα βρεις από σάντουιτς με rib eye steak μέχρι ψαρονέφρι και από σάντουιτς με φιλεταρισμένο σολομό (μαριναρισμένο για 3 μέρες) μέχρι κοτόπουλο με γουακαμόλε-όλε! Πάντα με τα καλύτερα προϊόντα ελλήνων παραγωγών, με 15 διαφορετικά είδη ψωμιών για να διαλέξεις, με γεύση που χτυπάει κόκκινο και σε κάνει να αναρωτιέσαι: πώς γίνεται ένα σάντουιτς να είναι τόσο νόστιμο; Βουλής 9-11, Σύνταγμα, 2103222122
Ένα γύρο σολομό απ’ όλα
Είσαι στης Βουλής. Περπατάς και πεινάς. Σκέφτεσαι σουβλάκια, αλλά συγκρατιέσαι γιατί κάνεις δίαιτα. Και εκεί πάνω που βασανίζεσαι με τις αμαρτωλές σου σκέψεις, τσουπ, ξεπετιέται μπροστά σου ένας γύρος! Ναι, αλλά τι γύρος; Σολομού! Στη Σπιτική Κουζίνα τους η Κυριακή και η Ναυσικά βάζουν στη σούβλα κάθε μέρα φρέσκο, μαριναρισμένο φιλέτο σολομού και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Το τυλιχτό (€3,80) χωράει μέσα σε μια κυπριακή πίτα μια γενναία μερίδα γύρο σολομού μαζί με μους γιαουρτιού, dressing λεμονιού και μαρούλι. Ουάου. Βουλής 7, Σύνταγμα, 2103255269
Η Κουλουρόπιτσα
Δηλαδή πίτσα με βάση από κουλούρι Θεσσαλονίκης! Κι από πάνω αυγά, μπέικον, παντζαροκρέμα, τυρί φέτα ή και ό,τι άλλο βάλει ο αμαρτωλός νου του ανθρώπου. Δημιουργοί, ο περίφημος μπλόγκερ Food Anarchist και κατά κόσμον μάγειρας Δημήτρης Κοπαράνης μαζί με τον ιδιοκτήτη των Estrella Θεσσαλονίκης και Estrella Αθήνας, Κώστα Καπετανάκη. Κι οι δυο τους με διάθεση και κουλτούρα Cronut, μείξη δηλαδή ασύμβατων εκ πρώτης υλικών και ιδεών, που όμως με μαγικό τρόπο δένουν στην εκτέλεση και απογειώνουν τη γεύση! Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 2103218000 και Παύλου Μελά 28, Θεσ/νίκη, 2310272045
Το τυλιχτό με κοκορέτσι
Τώρα λογικά σκέφτεσαι ότι το σουβλάκι δεν μπορεί να γίνει πιο περίεργο. Ναι, καλά. Στο Κουκάκι υπάρχει εδώ και χρόνια (από το 1993 συγκεκριμένα) ο Καλύβας, ένα ψητοπωλείο γνωστό για τα νόστιμα σουβλάκια του, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ. Αλλά δεν είπα ακόμα την τελευταία μου λέξη. Τι θα έλεγες λοιπόν αν το τυλιχτό σου σουβλάκι είχε μέσα αντί για καλαμάκι και γύρο κοτόπουλο... κοκορέτσι; Ή κοντοσούβλι; Ή φρυγαδέλι; Ή καλαμάκι μοσχαρίσιο γάλακτος; Με €2 το παίρνεις στο χέρι και το... επεξεργάζεσαι περπατώντας στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, με €2,20 κάθεσαι και συμπληρώνεις το γεύμα σου με τα διόλου αμελητέα ορεκτικά του καταστήματος. Γ. Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 2109231257
Burger με κροκόδειλο
Ψάθες παντού. Μια σανίδα σερφ. Μουσική σε τροπικούς ρυθμούς που ταιριάζει με το «Μεγάλο Κύμα» ή αλλιώς The Big Kahuna, το νέο μπεργκεράδικο που συζητάει η πόλη. Σερβιτόρες, barman και σεφ φοράνε όλοι μπλουζάκια με κοκοφοίνικες. Στα τραπέζια αφήνουν burger με ροζ ομπρελίτσες. Η Χαβάη υπάρχει σε ένα στενάκι του Μεταξουργείου. Σε αυτό το τροπικό περιβάλλον θα δοκιμάσεις το πιο εξωτικά περίεργο burger που έχεις φάει στη ζωή σου. The Predator. Έτσι λέγεται και έχει κροκόδειλο. Ναι, κροκόδειλο. Για την ακρίβεια έχει patty από φιλέτο κροκόδειλου, chipotle mayo, ψητό ανανά με chili, lime και κόλιανδρο, crispy onions και iceberg (€12). Πώς είναι; Μην τα ρωτάς! Απλά δοκίμασέ το... Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, 2105244100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.