Θεματα

Ο μουσακάς που ήθελε να γίνει σάντουιτς, κι άλλες ιστορίες

Τα σουβλάκια έχουν γύρο σολομό, τα burgers κροκόδειλο και ο βασιλιάς μουσακάς χωράει σε δυο φέτες ψωμί...

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 616
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356735-739140.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο μουσακάς-σάντουιτς

Μια φέτα χειροποίητου ζυμωτού ψωμιού. Στρουμπουλές πατάτες και μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο. Μια στρώση 100% μοσχαρίσιου κιμά και από πάνω πλούσια μπεσαμέλ. Σάντουιτς να λιώνεις... Δεν είναι η πρώτη φορά που το Metropolis Sandwich μας κάνει να αναστενάζουμε. Στο όμορφο στέκι της οδού Βουλής θα βρεις από σάντουιτς με rib eye steak μέχρι ψαρονέφρι και από σάντουιτς με φιλεταρισμένο σολομό (μαριναρισμένο για 3 μέρες) μέχρι κοτόπουλο με γουακαμόλε-όλε! Πάντα με τα καλύτερα προϊόντα ελλήνων παραγωγών, με 15 διαφορετικά είδη ψωμιών για να διαλέξεις, με γεύση που χτυπάει κόκκινο και σε κάνει να αναρωτιέσαι: πώς γίνεται ένα σάντουιτς να είναι τόσο νόστιμο; Βουλής 9-11, Σύνταγμα, 2103222122

Ένα γύρο σολομό απ’ όλα

Ένα γύρο σολομό απ’ όλα

Είσαι στης Βουλής. Περπατάς και πεινάς. Σκέφτεσαι σουβλάκια, αλλά συγκρατιέσαι γιατί κάνεις δίαιτα. Και εκεί πάνω που βασανίζεσαι με τις αμαρτωλές σου σκέψεις, τσουπ, ξεπετιέται μπροστά σου ένας γύρος! Ναι, αλλά τι γύρος; Σολομού! Στη Σπιτική Κουζίνα τους η Κυριακή και η Ναυσικά βάζουν στη σούβλα κάθε μέρα φρέσκο, μαριναρισμένο φιλέτο σολομού και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Το τυλιχτό (€3,80) χωράει μέσα σε μια κυπριακή πίτα μια γενναία μερίδα γύρο σολομού μαζί με μους γιαουρτιού, dressing λεμονιού και μαρούλι. Ουάου. Βουλής 7, Σύνταγμα, 2103255269

Η Κουλουρόπιτσα

Η Κουλουρόπιτσα

Δηλαδή πίτσα με βάση από κουλούρι Θεσσαλονίκης! Κι από πάνω αυγά, μπέικον, παντζαροκρέμα, τυρί φέτα ή και ό,τι άλλο βάλει ο αμαρτωλός νου του ανθρώπου. Δημιουργοί, ο περίφημος μπλόγκερ Food Anarchist και κατά κόσμον μάγειρας Δημήτρης Κοπαράνης μαζί με τον ιδιοκτήτη των Estrella Θεσσαλονίκης και Estrella Αθήνας, Κώστα Καπετανάκη. Κι οι δυο τους με διάθεση και κουλτούρα Cronut, μείξη δηλαδή ασύμβατων εκ πρώτης υλικών και ιδεών, που όμως με μαγικό τρόπο δένουν στην εκτέλεση και απογειώνουν τη γεύση! Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 2103218000 και Παύλου Μελά 28, Θεσ/νίκη, 2310272045 

Το τυλιχτό με κοκορέτσι

Το τυλιχτό με κοκορέτσι

Τώρα λογικά σκέφτεσαι ότι το σουβλάκι δεν μπορεί να γίνει πιο περίεργο. Ναι, καλά. Στο Κουκάκι υπάρχει εδώ και χρόνια (από το 1993 συγκεκριμένα) ο Καλύβας, ένα ψητοπωλείο γνωστό για τα νόστιμα σουβλάκια του, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ. Αλλά δεν είπα ακόμα την τελευταία μου λέξη. Τι θα έλεγες λοιπόν αν το τυλιχτό σου σουβλάκι είχε μέσα αντί για καλαμάκι και γύρο κοτόπουλο... κοκορέτσι; Ή κοντοσούβλι; Ή φρυγαδέλι; Ή καλαμάκι μοσχαρίσιο γάλακτος; Με €2 το παίρνεις στο χέρι και το... επεξεργάζεσαι περπατώντας στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, με €2,20 κάθεσαι και συμπληρώνεις το γεύμα σου με τα διόλου αμελητέα ορεκτικά του καταστήματος. Γ. Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 2109231257

Burger με κροκόδειλο

Burger με κροκόδειλο

Ψάθες παντού. Μια σανίδα σερφ. Μουσική σε τροπικούς ρυθμούς που ταιριάζει με το «Μεγάλο Κύμα» ή αλλιώς The Big Kahuna, το νέο μπεργκεράδικο που συζητάει η πόλη. Σερβιτόρες, barman και σεφ φοράνε όλοι μπλουζάκια με κοκοφοίνικες. Στα τραπέζια αφήνουν burger με ροζ ομπρελίτσες. Η Χαβάη υπάρχει σε ένα στενάκι του Μεταξουργείου. Σε αυτό το τροπικό περιβάλλον θα δοκιμάσεις το πιο εξωτικά περίεργο burger που έχεις φάει στη ζωή σου. The Predator. Έτσι λέγεται και έχει κροκόδειλο. Ναι, κροκόδειλο. Για την ακρίβεια έχει patty από φιλέτο κροκόδειλου, chipotle mayo, ψητό ανανά με chili, lime και κόλιανδρο, crispy onions και iceberg (€12). Πώς είναι; Μην τα ρωτάς! Απλά δοκίμασέ το... Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, 2105244100

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.