- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Ο μουσακάς που ήθελε να γίνει σάντουιτς, κι άλλες ιστορίες
Τα σουβλάκια έχουν γύρο σολομό, τα burgers κροκόδειλο και ο βασιλιάς μουσακάς χωράει σε δυο φέτες ψωμί...
Ο μουσακάς-σάντουιτς
Μια φέτα χειροποίητου ζυμωτού ψωμιού. Στρουμπουλές πατάτες και μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο. Μια στρώση 100% μοσχαρίσιου κιμά και από πάνω πλούσια μπεσαμέλ. Σάντουιτς να λιώνεις... Δεν είναι η πρώτη φορά που το Metropolis Sandwich μας κάνει να αναστενάζουμε. Στο όμορφο στέκι της οδού Βουλής θα βρεις από σάντουιτς με rib eye steak μέχρι ψαρονέφρι και από σάντουιτς με φιλεταρισμένο σολομό (μαριναρισμένο για 3 μέρες) μέχρι κοτόπουλο με γουακαμόλε-όλε! Πάντα με τα καλύτερα προϊόντα ελλήνων παραγωγών, με 15 διαφορετικά είδη ψωμιών για να διαλέξεις, με γεύση που χτυπάει κόκκινο και σε κάνει να αναρωτιέσαι: πώς γίνεται ένα σάντουιτς να είναι τόσο νόστιμο; Βουλής 9-11, Σύνταγμα, 2103222122
Ένα γύρο σολομό απ’ όλα
Είσαι στης Βουλής. Περπατάς και πεινάς. Σκέφτεσαι σουβλάκια, αλλά συγκρατιέσαι γιατί κάνεις δίαιτα. Και εκεί πάνω που βασανίζεσαι με τις αμαρτωλές σου σκέψεις, τσουπ, ξεπετιέται μπροστά σου ένας γύρος! Ναι, αλλά τι γύρος; Σολομού! Στη Σπιτική Κουζίνα τους η Κυριακή και η Ναυσικά βάζουν στη σούβλα κάθε μέρα φρέσκο, μαριναρισμένο φιλέτο σολομού και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Το τυλιχτό (€3,80) χωράει μέσα σε μια κυπριακή πίτα μια γενναία μερίδα γύρο σολομού μαζί με μους γιαουρτιού, dressing λεμονιού και μαρούλι. Ουάου. Βουλής 7, Σύνταγμα, 2103255269
Η Κουλουρόπιτσα
Δηλαδή πίτσα με βάση από κουλούρι Θεσσαλονίκης! Κι από πάνω αυγά, μπέικον, παντζαροκρέμα, τυρί φέτα ή και ό,τι άλλο βάλει ο αμαρτωλός νου του ανθρώπου. Δημιουργοί, ο περίφημος μπλόγκερ Food Anarchist και κατά κόσμον μάγειρας Δημήτρης Κοπαράνης μαζί με τον ιδιοκτήτη των Estrella Θεσσαλονίκης και Estrella Αθήνας, Κώστα Καπετανάκη. Κι οι δυο τους με διάθεση και κουλτούρα Cronut, μείξη δηλαδή ασύμβατων εκ πρώτης υλικών και ιδεών, που όμως με μαγικό τρόπο δένουν στην εκτέλεση και απογειώνουν τη γεύση! Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 2103218000 και Παύλου Μελά 28, Θεσ/νίκη, 2310272045
Το τυλιχτό με κοκορέτσι
Τώρα λογικά σκέφτεσαι ότι το σουβλάκι δεν μπορεί να γίνει πιο περίεργο. Ναι, καλά. Στο Κουκάκι υπάρχει εδώ και χρόνια (από το 1993 συγκεκριμένα) ο Καλύβας, ένα ψητοπωλείο γνωστό για τα νόστιμα σουβλάκια του, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ. Αλλά δεν είπα ακόμα την τελευταία μου λέξη. Τι θα έλεγες λοιπόν αν το τυλιχτό σου σουβλάκι είχε μέσα αντί για καλαμάκι και γύρο κοτόπουλο... κοκορέτσι; Ή κοντοσούβλι; Ή φρυγαδέλι; Ή καλαμάκι μοσχαρίσιο γάλακτος; Με €2 το παίρνεις στο χέρι και το... επεξεργάζεσαι περπατώντας στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, με €2,20 κάθεσαι και συμπληρώνεις το γεύμα σου με τα διόλου αμελητέα ορεκτικά του καταστήματος. Γ. Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 2109231257
Burger με κροκόδειλο
Ψάθες παντού. Μια σανίδα σερφ. Μουσική σε τροπικούς ρυθμούς που ταιριάζει με το «Μεγάλο Κύμα» ή αλλιώς The Big Kahuna, το νέο μπεργκεράδικο που συζητάει η πόλη. Σερβιτόρες, barman και σεφ φοράνε όλοι μπλουζάκια με κοκοφοίνικες. Στα τραπέζια αφήνουν burger με ροζ ομπρελίτσες. Η Χαβάη υπάρχει σε ένα στενάκι του Μεταξουργείου. Σε αυτό το τροπικό περιβάλλον θα δοκιμάσεις το πιο εξωτικά περίεργο burger που έχεις φάει στη ζωή σου. The Predator. Έτσι λέγεται και έχει κροκόδειλο. Ναι, κροκόδειλο. Για την ακρίβεια έχει patty από φιλέτο κροκόδειλου, chipotle mayo, ψητό ανανά με chili, lime και κόλιανδρο, crispy onions και iceberg (€12). Πώς είναι; Μην τα ρωτάς! Απλά δοκίμασέ το... Σαλαμίνος 42, Μεταξουργείο, 2105244100
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.