- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Μια γαστρονομική πρωινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας
Πόσο καλά ξέρεις την καρδιά της πόλης σου;
Τις προάλλες φιλοξενούσα φίλους εκπρόσωπους από το «Slow food» της Ιταλίας, στα πλαίσια συζητήσεων για τις γαστρονομικές κοινότητες της Ελλάδας και ειδικά των Κυκλάδων. Κάποια στιγμή μπήκε το καυτό ερώτημα. Αύριο πρωί έχουμε ένα κενό 6 ωρών. Τι μας προτείνεις, εδώ στο κέντρο;
Δεν τα έχασα, γιατί είχα φροντίσει να έχω σκονάκι. Την πρόταση που είχα κάνει και δημοσιεύτηκε – το πρώτο μέρος – στο τρέχον 2board του Αεροδρομίου Αθηνών. Μόνο που τη συμπύκνωσα και την υπέστην… σε 6 ώρες.
Έγερση με σούπα στο Δίπορτο το ακαταμάχητο ελληνικό κουτούκι, που δουλεύει τις ώρες αγοράς, από τα χαράματα ως το απόγευμα. Επίσκεψη στη Βαρβάκειο μία ώρα για να θαυμάσουν τα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια. Ένα τσιπουράκι στον Καραγιάννη για να εμπεδώσουν καλύτερα την ατμόσφαιρα της αγοράς. Μια βόλτα ως την Πλάκα κι ένα καφεδάκι στο καφενείο της Μελίνας για να ξαναθυμηθούν τη μάχη που έκανε για το Μουσείο της Ακρόπολης και την επιστροφή των «Ελγινείων» – τα κλεμμένα του μπαγάσα του Ελγίνου δηλαδή…
Βόλτα στην Αβυσσηνίας, χάζεμα στα μαγαζιά της και φυσικά ελαφρύ γεύμα στο καφέ Αβυσσηνία, μάλιστα μια εκπρόσωπος Slowfood από τη γειτονική Βουλγαρία βρήκε τα Κοζανίτικα γιαπράκια ίδια με τα δικά τους… «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε». Το βασικό γεύμα το είχα τάξει στα Καραμανλίδικα! Γιατί είναι πιο Βαλκάνια!
Aπό το Μοναστηράκι κάναμε μια μικρή παράκαμψη για να μπούμε στην Ευριπίδου από την πλατεία Κλαυθμώνος και βρεθήκαμε στην οδό Φωκίωνος στο Heteroclito και δοκιμάσαμε κρασάκια μικρών παραγωγών.
Aκολούθησαν ψώνια στην Ευριπίδου, θαυμασμός στον παστουρμά του Αραπιάν και ένα βαρύτερο γεύμα στα Καραμανλίδικα. Εδώ απολαύσαμε τις λαχταριστές συνταγές της Στέλλας Σπανού με τα υλικά του Sary. Παστουρμάδες με αυγά, καβουρμάδες με πατατούλες, αλλαντικών ποικιλία. Περισσότερα.
*Για το ουζερί Καραγιάννης διαβάστε εδώ.
**Για τη Βαρβάκειο διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.