- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Bufala Gelato: Παγωτό από άλλο πλανήτη
Το πλήθος περιμένει στην ουρά για το χειροποίητο θαύμα
Όχι ότι είμαι θαρραλέα αλλά, το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανα την πρώτη μου βουτιά στα παγωμένα νερά της Βουλιαγμένης. Ως γνωστόν η θάλασσα εκτός από όλα τα άλλα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει για τον άνθρωπο, του προκαλεί επίσης το αίσθημα κόπωσης. Κι ύστερα έρχεται το αίσθημα πείνας. Θα ήθελα να είμαι σαφής: προσωπικά, μιλάω για λύσσα, αυτό που ξελιγώνεσαι σα να μην έχεις φάει πέντε μέρες αλλά θες να κρατήσεις και την όρεξή σου για το λαδερό (στάνταρ, αν περάσεις από το σπίτι της μαμάς θα βρεις στο ψυγείο γεμιστά).
Άρα που καταλήγουμε; Ένα παγωτάκι είναι ό,τι πρέπει. Ανέβηκα λοιπόν στην πλατεία της Βουλιαγμένης και με τύλιξε η γλυκιά ευωδιά φρεσκοψημένης βάφλας. Ακολούθησα σαν υπνωτισμένη την προέλευση και βρέθηκα μπροστά στην αυλή του παραδείσου aka στο Bufala Gelato. Είναι η νέα άφιξη στα νότια και μου θύμισε gelateria της γείτονος (βλέπε Ιταλία).
Έχουμε και λέμε: ∆εκάδες γεύσεις παραδοσιακού παγωτού, αποκλειστικά µε 100% φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, όλα από Ελλάδα. Παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, που όπως μου λέει ο ιδιοκτήτης, Αλέξανδρος Κομματίδης, προμηθεύεται από τους βουβαλοτρόφους των Σερρών (οι οποίοι, μαθαίνω παρακαλώ, είναι προστατευμένοι και κατοχυρωμένοι από την Ε.Ε και διεθνείς οργανισμούς ως εκτροφείς σπάνιων και υπό εξαφάνιση ζώων). Αυτό το γάλα έχει χαµηλότερη χοληστερόλη, υπερτερεί σε ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και βιταµίνες, ενώ αποτελεί πρώτη επιλογή όσων παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Σας πληροφορώ ότι είδα μπροστά στα μάτια μου μανούλα να ταΐζει το δίχρονο παιδάκι της με αυτό- και η Ελληνίδα μάνα, το ξέρουμε όλοι, δεν παίζει με κάτι τέτοια οπότε μιλάμε για credits κατηγορίας ISO.
Στη συνέχεια παραγγέλνω ένα χωνάκι με γεύση cookies, ρωτάει η κοπέλα πίσω από το ice cream bar, χωνάκι κλασικό ή βάφλα; Καλά καταλάβατε, οι άνθρωποι ψήνουν βάφλα, την κάνουν χωνάκι, τη φουλάρουν στο παγωτό, έρχεται το εγκεφαλικό.
Όσο η ουρά για τις παραγγελίες μεγαλώνει επικίνδυνα, βλέπω έναν pastry chef να φτιάχνει live ένα παγωτό πάνω στον πάγκο! Ρωτάω τον Αλέξανδρο τι ακριβώς συμβαίνει κι εκείνος μου εξηγεί: Αυτό είναι το «αστέρι» μας, το Cold Stone. Δηλαδή; Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει να δημιουργούνται κώνοι ή κύπελλα πάνω σε αυτόν τον παγωμένο «πάγκο» µε την ανάµειξη παγωτού και άλλων συστατικών.
Ο πελάτης παρακολουθεί την ετοιμασία της παραγγελίας του σε πραγµατικό χρόνο: ξεκινώντας µε μια ή περισσότερες γεύσεις παγωτού, ο chef προσθέτει toppings όπως ξηρούς καρπούς, Smarties, σοκολάτες ή καραµέλα, μπισκότα κ.λ.π. Άρα, φτιάχνετε το δικό σας μοναδικό παγωτό επιτόπου σε ένα οπτικό υπερθέαμα (δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε).
Στο ρεζουμέ, οι γεύσεις και οι συνδυασμοί είναι όλα τα λεφτά. Ο Αλέξανδρος Κομματίδης είναι Θεσσαλονικιός και ασχολείται εδώ και χρόνια με την εστίαση εξ ου το μεράκι, το χαμόγελο και τα θετικά vibes.
Και για να κλείσω… υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα δροσερό παγωτό μετά την παραλία, το φαγητό, τη βόλτα, το γυμναστήριο (σταυρώστε με) και μπορώ να συνεχίζω να σας απαριθμώ προτάσεις για πάντα;
Ορφέως 2-66, Βουλιαγμένη/ Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108946000/ Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, Θεσσαλονίκη, 2310 524010/ Αριστοτέλους 3 και Τσιμισκή 28, Θεσσαλονίκη, 2310 242 200
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.