Θεματα

Δοκιμάσαμε το πιο τέλειο παγωτό με €1,20!

Στο Da Giorgio τρίδυμα αδέλφια φτιάχνουν το παγωτό των ονείρων σου

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353751-733739.jpg

«Λοιπόν άκου. Θα πάρεις το 608 κάτω από το σπίτι σου. Θα κατέβεις στη λεωφόρο Στρατάρχου Παπάγου Αλεξάνδρου. Αριθμός 99. Δεν μπορώ να πω περισσότερα». Η πληροφοριοδότης μου είναι σαφής. Την εμπιστεύομαι γιατί είναι το ίδιο λιχούδα με εμένα. Αυτό είναι το παιχνιδάκι μας. Ανταλλάσσουμε μηνύματα αλά James Bond, έχοντας πάντα την ίδια μυστική αποστολή: να καταπλήξουμε η μία την άλλη με μια νέα ανακάλυψη (που συνήθως περιέχει διπλή στρώση σοκολάτας).

Παίρνω 608. Κατεβαίνω Παπάγου. Αλλά μετά αρχίζω να εκνευρίζομαι. Είμαι στο νούμερο 101 και το μόνο που βλέπω είναι μια καφετέρια. Έτσι και με έφερε εδώ για να πιω καφέ, θα την…Όπα. Κάτι φρεσκοψημένο πλανιέται στον αέρα. Κάτι αμαρτωλά φρεσκοψημένο…Δεν βλέπω ακόμα τίποτα το ενδιαφέρον, αλλά η μύτη μου δεν με προδίδει ποτέ. Κάνω μερικά ακόμα βήματα και ιδού: παγωτατζίδικο, ολέ!

Μπαίνω στο Da Giorgio με ύφος Λάρα Κροφτ, προχωράω ακάθεκτη, φτάνω στο στόχο. Εντάξει για να δούμε τώρα…Τρία βαφλάκια (γιατί, είπαμε, η μύτη μου είναι αλάνθαστη) και δύο μπάλες παγωτό. Η μία είναι γεύση προφιτερόλ (!), η άλλη μιλφέιγ (!!). Κάθομαι στις χρωματιστές καρέκλες, τρώω μπουκιά και…ουάο! Η γεύση προφιτερόλ έχει μια υπέροχη σοκολάτα γάλακτος, ολόκληρα κομμάτια λευκής σοκολάτας και…τρυφερά σουδάκια! Α, μα μου αρέσει πολύ αυτός ο τρόπος σκέψης. Ποιος είχε την ιδέα; Απαιτώ εξηγήσεις!

Όταν ζητάω τον υπεύθυνο, μου δείχνουν τον –μαντεύω- φοιτητή στο δίπλα τραπέζι που εκείνη την ώρα είναι πολύ αφοσιωμένος σε έναν τόμο με τίτλο «Νομισματική Θεωρία και Πολιτική». Ο Γιάννης και οι δύο αδερφές του, η Πηνελόπη και η Μαρία (τρίδυμα παρακαλώ), έχουν πλήρως αναλάβει το παγωτατζίδικο που άνοιξαν οι γονείς τους πριν από 8 χρόνια. Και είναι μόλις 21 ετών!

«Κρατάμε τις τιμές χαμηλές, γιατί εδώ η περιοχή έχει πολλούς φοιτητές», λέει ο Γιάννης όταν σχολιάζω πως η μία μπάλα παγωτό έχει μόλις €1,20, κάτι που μου κάνει εντύπωση γιατί η ποιότητα είναι πραγματικά πολύ καλή. «Είμαστε και εμείς οι ίδιοι φοιτητές και καταλαβαίνουμε», συνεχίζει. Και τα τραγανά βαφλάκια τους όμως έχουν €2,80 τα τρία (γενναία μερίδα) μαζί με μια μπάλα παγωτό, €4 τα έξι, πάλι με μια μπάλα. Κάθε Σαββατοκύριακο μάλιστα βάζουν και άλλες προσφορές. Έτσι μπορείς να πετύχεις το 1 κιλό παγωτό με €10, 6 βαφλάκια και μία μπάλα παγωτό με €3, €1/μπάλα και άλλα πολλά (ευχαρίστησε προκαταβολικά την καλή σου τύχη).

Όσο για τις γεύσεις…Θα βρεις πάνω από 40! Ανανεώνονται συνεχώς, αλλά ανάμεσα στις σταθερές αξίες βρίσκονται το παρφέ, το φυστίκι (με 100% φυστίκι από τη Σικελία), η μαστίχα με φυσικό μαστιχέλαιο, το bischoco, το τριαντάφυλλο, το ρόδι, η  γκοφρέτα, το μιλφέιγ φράουλα (τέλειο, το επιβεβαιώνω κι εγώ) και το παγωτό κρέμα με φυστίκι βουτηγμένο σε αλμυρή καραμέλα! Για γαρνιτούρα να βάλεις σοκολάτα γάλακτος και τριμμένο μπισκότο ή αμύγδαλο. Τι πού; Παντού!

«Φυσικά και φτιάχνουμε τα πάντα εδώ!», καταθέτει ο Γιάννης φανερά προσβεβλημένος, όταν κάνω σχετική ερώτηση. «Και επιπλέον τα παγωτά μας έχουν μόλις 5% λιπαρά και 15% ζάχαρη». Όχι ότι είμαι τύπος που νιώθεις τύψεις (για παγωτό μιλάμε!), αλλά, εντάξει, όσο να’ ναι αυτή η φράση χτύπησε καμπανάκι για μία ακόμη μπάλα. «Αυτή τη φορά θα δοκιμάσεις το χωνάκι μας», λέει ο Γιάννης και μου φτιάχνει επιτόπου ένα…χωνάκι!

Εντάξει, πείστηκα. Μιλάμε πράγματι για χειροποίητο, εκπληκτικό παγωτό. Αν θες, μιλάμε και για τούρτα παγωτό (€19/τεμάχιο, περίπου 4-5 κιλά). Φεύγω ικανοποιημένη. Α, ναι μην ξεχάσω. Μήνυμα στη συνένοχο στο έγκλημα: «Αποστολή εξετελέσθη».

Info

Στρατάρχου Παπάγου Αλεξάνδρου 99, Ζωγράφου, 695 8474255, Fb: Da Giorgio, Ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00- 22.00 και Σαββατοκύριακα 13.00-23.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.