«Δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα χωρίς να δοκιμάσεις αυτά τα 10 πιάτα», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική Telegraph. Η δημοφιλής εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες της να δοκιμάσουν οπωσδήποτε δέκα αγαπημένα ελληνικά πιάτα, προτείνοντας παράλληλα και τα εστιατόρια όπου πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς. Από τη λίστα απουσιάζει ο βασιλιάς-σουβλάκι ενώ ο μουσακάς κατρακυλάει στην πέμπτη θέση. Ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσει κανείς;
1. Ταραμοσαλάτα
Στην ταβέρνα της Κικής στη Μύκονο.
2. Κολοκυθοκεφτέδες
«Ακαταμάχητους» τους χαρακτηρίζει η Telegraph, στο Tamam στα Χανιά.
3. Ντοματοκεφτέδες
Στης Πηνελόπης στη Σαντορίνη.

4. Φρέσκο ψάρι
Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου.
5. Μουσακάς
Στην ταβέρνα Κληματαριά στην Αθήνα και στον Κουκούμαβλο στη Σαντορίνη.
6. Παστιτσάδα
Στο βραβευμένο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα.

7. Αρνάκι Κλέφτικο
Στην ταβέρνα Μετσοβίτικο Σαλόνι και στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο.
8. Χωριάτικη σαλάτα
Στην ταβέρνα της Λέλας στην Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet (σε μορφή γρανίτας).
9. Μπουγάτσα
Στον Μπαντή στη Θεσσαλονίκη (προφανώς).
10. Λουκουμάδες
«Μια ακόμα εξωφρενικά γλυκιά λιχουδιά», γράφει η Telegraph και προτείνει το Αιγαίον στην Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.