Θεματα

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα ελληνικά πιάτα σύμφωνα με την Telegraph

Πού πήγε το σουβλάκι;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353745-733719.jpg

«Δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα χωρίς να δοκιμάσεις αυτά τα 10 πιάτα», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική Telegraph. Η δημοφιλής εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες της να δοκιμάσουν οπωσδήποτε δέκα αγαπημένα ελληνικά πιάτα, προτείνοντας παράλληλα και τα εστιατόρια όπου πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς. Από τη λίστα απουσιάζει ο βασιλιάς-σουβλάκι ενώ ο μουσακάς κατρακυλάει στην πέμπτη θέση. Ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσει κανείς;

1. Ταραμοσαλάτα

Στην ταβέρνα της Κικής στη Μύκονο.

2. Κολοκυθοκεφτέδες

«Ακαταμάχητους» τους χαρακτηρίζει η Telegraph, στο Tamam στα Χανιά.

3. Ντοματοκεφτέδες

Στης Πηνελόπης στη Σαντορίνη.

Χριστόψαρο με τριλογία αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σιναπόσπορο, από τα καινούργια πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου

4. Φρέσκο ψάρι

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου.

5. Μουσακάς

Στην ταβέρνα Κληματαριά στην Αθήνα και στον Κουκούμαβλο στη Σαντορίνη.

6. Παστιτσάδα

Στο βραβευμένο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα.

7. Αρνάκι Κλέφτικο

Στην ταβέρνα Μετσοβίτικο Σαλόνι και στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο.

8. Χωριάτικη σαλάτα

Στην ταβέρνα της Λέλας στην Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet (σε μορφή γρανίτας).

9. Μπουγάτσα

Στον Μπαντή στη Θεσσαλονίκη (προφανώς).

10. Λουκουμάδες

«Μια ακόμα εξωφρενικά γλυκιά λιχουδιά», γράφει η Telegraph και προτείνει το Αιγαίον στην Πανεπιστημίου.

Οι λουκουμάδες του Αιγαίον και ο κύριος Νίκος που τους σερβίρει εδώ και 30 χρόνια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.