Θεματα

Καινούργια hot στέκια

Σε φτιάξαμε και αυτή τη σεζόν 

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 613
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353439-732924.jpg

O Τσε (φίλος) και η Φρίντα Κάλο σε μια πολύχρωμη αυλή του Πειραιά 

Che, Λατινική Αμερική, πολύχρωμοι τοίχοι, ζέστη, τεκίλα, καπνός από πούρο, κήποι και πυκνές πρασινάδες. Όλα σε κάνουν να διψάς και να σκέφτεσαι καλοκαίρι. Η δύναμη του μυαλού. Το πολύχρωμο Che είναι το νέο στέκι που ήρθε να εξυπηρετήσει αυτές τις φαντασιακές αναζητήσεις. Στον Πειραιά, στα στενά με τη φασαρία και το μπετόν, σκάει ξαφνικά μπροστά σου μία τεράστια Φρίντα Κάλο με το τσιγάρο στο χέρι, τα πυκνά φρύδια και την εξωτική της αύρα. Μια λατίνα σού χαμογελάει και μπαίνει στο νεοκλασικό της Καραΐσκου που έστεκε παρατημένο τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα γέμισε χρώματα, κοκτέιλ και γεύσεις που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Hola!». Ο Πειραιάς απέκτησε τη δική του hacienda κι εμείς μια νέα παραδεισένια αυλή για να ξεφεύγουμε από την πόλη. Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660, www.cherestaurant.gr


Pink Flamingo

Pink Flamingo

Αν μέχρι τώρα ικανοποιούσες το πάθος σου για ασιατική κουζίνα στα «καλά» εστιατόρια, σήμερα τα πιο μερακλίδικα του είδους δηλώνουν του δρόμου! Τα καινούργια street food, συχνά έχουν «μεγάλο» όνομα στην κουζίνα, προσφέρουν αυθεντική γεύση και έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Ο Βασίλης Καλλίδης ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες το Pink Flamingo στο Σύνταγμα και προσφέρει τα άπαντα του dim sum, ο Γιώργος Βενιέρης μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι το Mr Pug’s Canteen και φτιάχνει καταπληκτικά bao buns (πανάλαφρα ψωμάκια ατμού, γεμιστά με ότι μπορείς να φανταστείς). Χαλασμός όμως γίνεται και για τα noodles σε χίλιες δυο αυθεντικές, νόστιμες, υγιεινές παραλλαγές που προσφέρουν δύο καινούργια... τηγάνια: το Wok on Fire στο Χαλάνδρι, αλλά και το Hot Wok κάτω στο Μενίδι.

Mr Pug’s Canteen

Mr Pug’s Canteen


Chocotopia

Chocotopia

Το καινούργιο σοκολατοπωλείο της πόλης φτιάχνει παγωτό όπως Σιγκαπούρη. Σε ψυχόμενο τηγάνι με θερμοκρασία -22°C ρίχνεις ό,τι υλικό θες (μπισκότο, φρούτα, καφέ και τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου). Εκείνοι ρίχνουν το μυστικό τους μείγμα από φρέσκο γάλα και πιάνουν δουλειά. Ανακατεύουν και ψιλοκόβουν το μείγμα που όλο παγώνει, το απλώνουν σε λωρίδες, το κυλούν σε μικρά ρολά, το βάζουν σε κυπελλάκι, το ακουμπούν κάτω από τη μύτη σου, λιποθυμάς, τρως μπουκιά, ξαναλυποθυμάς κ.ο.κ. Σύντομα και σε χωνάκι!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.