Ακούω πως ακόμα και τούτους τους καιρούς στη Γλυφάδα ανοίγουν τα καινούργια το ένα πίσω από το άλλο... Δεν κατεβαίνω συχνά νότια, τουλάχιστον το χειμώνα, αλλά όποτε το κάνω περνάω καλά. Κάτι ο άλλος αέρας, ο θαλασσινός, κάτι που δρόμοι και μαγαζιά είναι πάντα γεμάτα κόσμο, η Γλυφάδα με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν να μην τη ζει την κρίση... Κατευθύνομαι με την παρέα βράδυ Παρασκευής με προορισμό το καινούργιο Les Petites Maisons, σεφ εκεί είναι ο Αντώνης Λαδόπουλος, τον έχω «ξαναφάει», είναι νεαρός και τον έχω καταχωρίσει στους καλούς. Μέσα πια, αφηνόμαστε στο χάζι του χώρου. Είναι μεγάλος, κομψός και ευχάριστος, με νότες γαλλικού «country chic» στο πιο σύγχρονο. Δηλαδή, έχει ήπια γκρι και λευκά χρώματα, έχει καναπέδες και ωραίες αναπαυτικές καρέκλες, ροτόντες φαγητού και μια μεγάλη μπάρα, έχει και... μπαμπακένια σύννεφα αλλά και λευκά πουλιά να κρέμονται από την οροφή.
Η κουζίνα του είναι δημιουργική και μεσογειακή και ο κατάλογος χωρίς να είναι τεράστιος τα έχει όλα. Ανοίγει από το πρωί και μένει μέχρι αρκετά αργά το βράδυ, οπότε προσφέρει από καφέ, γλυκά και φοκάτσιες, μέχρι σαλάτες, τάπας, ριζότα, σπαγγέτι, πίτσα και κυρίως πιάτα, ενώ στην μπάρα ο κόσμος το τραβάει μέχρι αργά με ωραία κοκτέιλ. Ξεκινήσαμε με σαλάτα που είχε σπανάκι, αβοκάντο, ξηρό ανθότυρο Κρήτης, φουντούκια και βινεγκρέτ από μουστάρδα ολικής άλεσης και μέλι (€ 9), συνεχίσαμε με ζεστό ντάκο με μαριναρισμένα τοματίνια, κρουτόν από απάκι, ξινομυζήθρα, ρίγανη και πούδρα ελιάς (€ 7), που μας είχε εντυπωσιάσει η περιγραφή του στον κατάλογο και ήταν και «δημιουργικός» και νόστιμος, φάγαμε κάτι πολύ ωραίες ζουμερές και μαζί κριτσανιστές γαρίδες που βουτάγαμε σε σφηνάκια με κάτι που μη με ρωτήσετε τι ήταν, αλλά ήταν πολύ ωραίο, και κλείσαμε το πρώτο μέρος με ένα πλατό από μεσογειακά τάπας (€ 7).
Από τα κυρίως διαλέξαμε σπαγγέτι με σπαράγγια και χαμόν σεράνο αρωματισμένο με τρούφα, έκλεψα πιρουνιές και ήταν πολύ νόστιμο (€ 12), μοσχαρίσιο κότσι ψημένο για ώρες στο φούρνο, αρωματισμένο με ανθόγαλο, με συνοδεία σουφλέ σελινόριζας και τσιγαριαστό σπανάκι (€ 15) και, τέλος, μια μοσχαρίσια «picanha» με πουρέ πατάτας με ρόκα και σάλτσα μαύρης τρούφας (€ 17), αυτό όλα τα λεφτά. Αργότερα εμφανίστηκε στο τραπέζι μας και ο σεφ, φιλιά και αγκαλιές και τα νέα μας, μάθαμε πως τα πάντα, από ψωμιά και φοκάτσιες μέχρι τα γλυκά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται επιτόπου, πως προσέχουν πολύ τις πρώτες ύλες και πως πολλά έρχονται από Κρήτη, το νησί της ιδιοκτήτριας Νεκταρίας Φανουράκη. Να πω πως για εκείνα τα τάπας αλλά και την picanha εύκολα ξανακατέβαινα Γλυφάδα, το νέο εστιατόριο έχει γεύση που σου μένει...
Πανδώρας 18, Γλυφάδα, 213 0149.904, ανοιχτό κάθε μέρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.