Θεματα

Les Petites Maisons

Οι υπερπαραγωγές ζουν ακόμα στη Γλυφάδα

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35308-77208.jpg

Ακούω πως ακόμα και τούτους τους καιρούς στη Γλυφάδα ανοίγουν τα καινούργια το ένα πίσω από το άλλο... Δεν κατεβαίνω συχνά νότια, τουλάχιστον το χειμώνα, αλλά όποτε το κάνω περνάω καλά. Κάτι ο άλλος αέρας, ο θαλασσινός, κάτι που δρόμοι και μαγαζιά είναι πάντα γεμάτα κόσμο, η Γλυφάδα με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν να μην τη ζει την κρίση... Κατευθύνομαι με την παρέα βράδυ Παρασκευής με προορισμό το καινούργιο Les Petites Maisons, σεφ εκεί είναι ο Αντώνης Λαδόπουλος, τον έχω «ξαναφάει», είναι νεαρός και τον έχω καταχωρίσει στους καλούς. Μέσα πια, αφηνόμαστε στο χάζι του χώρου. Είναι μεγάλος, κομψός και ευχάριστος, με νότες γαλλικού «country chic» στο πιο σύγχρονο. Δηλαδή, έχει ήπια γκρι και λευκά χρώματα, έχει καναπέδες και ωραίες αναπαυτικές καρέκλες, ροτόντες φαγητού και μια μεγάλη μπάρα, έχει και... μπαμπακένια σύννεφα αλλά και λευκά πουλιά να κρέμονται από την οροφή.

Η κουζίνα του είναι δημιουργική και μεσογειακή και ο κατάλογος χωρίς να είναι τεράστιος τα έχει όλα. Ανοίγει από το πρωί και μένει μέχρι αρκετά αργά το βράδυ, οπότε προσφέρει από καφέ, γλυκά και φοκάτσιες, μέχρι σαλάτες, τάπας, ριζότα, σπαγγέτι, πίτσα και κυρίως πιάτα, ενώ στην μπάρα ο κόσμος το τραβάει μέχρι αργά με ωραία κοκτέιλ. Ξεκινήσαμε με σαλάτα που είχε σπανάκι, αβοκάντο, ξηρό ανθότυρο Κρήτης, φουντούκια και βινεγκρέτ από μουστάρδα ολικής άλεσης και μέλι (€ 9), συνεχίσαμε με ζεστό ντάκο με μαριναρισμένα τοματίνια, κρουτόν από απάκι, ξινομυζήθρα, ρίγανη και πούδρα ελιάς (€ 7), που μας είχε εντυπωσιάσει η περιγραφή του στον κατάλογο και ήταν και «δημιουργικός» και νόστιμος, φάγαμε κάτι πολύ ωραίες ζουμερές και μαζί κριτσανιστές γαρίδες που βουτάγαμε σε σφηνάκια με κάτι που μη με ρωτήσετε τι ήταν, αλλά ήταν πολύ ωραίο, και κλείσαμε το πρώτο μέρος με ένα πλατό από μεσογειακά τάπας (€ 7).

Από τα κυρίως διαλέξαμε σπαγγέτι με σπαράγγια και χαμόν σεράνο αρωματισμένο με τρούφα, έκλεψα πιρουνιές και ήταν πολύ νόστιμο (€ 12), μοσχαρίσιο κότσι ψημένο για ώρες στο φούρνο, αρωματισμένο με ανθόγαλο, με συνοδεία σουφλέ σελινόριζας και τσιγαριαστό σπανάκι (€ 15) και, τέλος, μια μοσχαρίσια «picanha» με πουρέ πατάτας με ρόκα και σάλτσα μαύρης τρούφας (€ 17), αυτό όλα τα λεφτά. Αργότερα εμφανίστηκε στο τραπέζι μας και ο σεφ, φιλιά και αγκαλιές και τα νέα μας, μάθαμε πως τα πάντα, από ψωμιά και φοκάτσιες μέχρι τα γλυκά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται επιτόπου, πως προσέχουν πολύ τις πρώτες ύλες και πως πολλά έρχονται από Κρήτη, το νησί της ιδιοκτήτριας Νεκταρίας Φανουράκη. Να πω πως για εκείνα τα τάπας αλλά και την picanha εύκολα ξανακατέβαινα Γλυφάδα, το νέο εστιατόριο έχει γεύση που σου μένει...

Πανδώρας 18, Γλυφάδα, 213 0149.904, ανοιχτό κάθε μέρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.