Το καινούργιο πόστο θέλει να λέγεται καφενείο-ρακάδικο υποδηλώνοντας έτσι και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα αλλά και τις πολύ χαμηλές του τιμές. Έχει ανοίξει περίπου 15 μέρες και είναι αδελφό με τον γνωστό Σκούφια (που άλλαξε θέση και από τη Μεγάλου Βασιλείου στου Ρουφ μεταφέρθηκε στην Τρώων στα Πετράλωνα), αλλά και με τον Σαλό Λαγό, επίσης στα Πετράλωνα. Ανοίγει κάθε μέρα από τις 10 το πρωί και σερβίρει καφέδες, ροφήματα, γλυκά και σαντουιτσάκια, και συνεχίζει με ρακές, ποτά, κρασιά εμφιαλωμένα σε πολύ καλές τιμές και πιάτα όπως χοιρινό ρολό φούρνου, πίτες, ποικιλίες 2 ατόμων (7 ευρώ των 2 και 12 των 4 ατόμων) και άλλα νόστιμα της ελληνικής μαμαδίσιας κουζίνας. Ο χώρος του μέσα είναι πολύ απλός-πατώματα από παλιό μωσαϊκό, καρέκλες και τραπέζια καφενείου, ένας…στραβός καθρέφτης στον ένα τοίχο κι ένα ψυγείο βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία-, αλλά μαθαίνουμε ότι μόλις ανοίξει ο καιρός θα βγάλει τραπεζάκια έξω και απέναντι στο Βατραχονήσι.
Αμύντα 12 Πλ. Προσκόπων, τηλ. 210 7219.254
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.