Το πρώτο Street Food Festival έρχεται και στη Θεσσαλονίκη, στις 29 και 30 Απριλίου, στον χώρο του Νέου Δημαρχείου της πόλης. Η ομάδα SoulFood Thessaloniki δούλεψε την ιδέα και την πραγματοποιεί, με τα μέλη της να έχουν επισκεφτεί αλλά και εργαστεί στον χώρο του φαγητού, καθώς και σε παρόμοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό (Βερολίνο, Λονδίνο, Ολλανδία). Μια γιορτή για τη Θεσσαλονίκη που ούτως ή άλλως έχει το φαγητό, τις γεύσεις, τις μυρωδιές αλλά και την πολυπολιτισμικότητα έμφυτες από τη γέννησή της…
Δύο ημέρες με φαγητό δρόμου, και όχι μόνο, άπειρη μουσική, workshops για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και ένα σαββατοκύριακο φεστιβαλικής χαλαρότητας και ξενοιασιάς, κάτι που προδιαθέτει και ο ευρύτερος χώρος της εκδήλωσης (πάρκα, παραλία…).
40 και πλέον συμμετέχοντες, κουζίνες και συνταγές του κόσμου, γλυκά, κοκτελερίες, Έλληνες παραγωγοί, ετικέτες κρασιών, μαγαζιά από το 3 κύμα καφέ (δικές τους ποικιλίες), περίπτερα merchandise, παιχνίδια για όλους, κοινωνικές δράσεις και ακόμα πολλές προσθήκες, σε καλούν να περάσεις ένα διήμερο, που με αφετηρία τη φετινή χρονιά οι οργανωτές έχουν σαν όραμά τους να ορίσουν τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
Από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Αφρική, το Τόκιο, το Βερολίνο και πίσω, αυτό είναι το πρώτο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης.
29 και 30 Απριλίου, 10.00 - 22.00, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
Φόρμα Συμμετοχής για επαγγελματίες, εδώ.
FB Event, εδώ.
Instagram, εδώ.
YouTube Channel, εδώ.
Poster Design: George Valmas
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.