- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το πρώτο Street Food Festival έρχεται και στη Θεσσαλονίκη, στις 29 και 30 Απριλίου, στον χώρο του Νέου Δημαρχείου της πόλης. Η ομάδα SoulFood Thessaloniki δούλεψε την ιδέα και την πραγματοποιεί, με τα μέλη της να έχουν επισκεφτεί αλλά και εργαστεί στον χώρο του φαγητού, καθώς και σε παρόμοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό (Βερολίνο, Λονδίνο, Ολλανδία). Μια γιορτή για τη Θεσσαλονίκη που ούτως ή άλλως έχει το φαγητό, τις γεύσεις, τις μυρωδιές αλλά και την πολυπολιτισμικότητα έμφυτες από τη γέννησή της…

Δύο ημέρες με φαγητό δρόμου, και όχι μόνο, άπειρη μουσική, workshops για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και ένα σαββατοκύριακο φεστιβαλικής χαλαρότητας και ξενοιασιάς, κάτι που προδιαθέτει και ο ευρύτερος χώρος της εκδήλωσης (πάρκα, παραλία…).
40 και πλέον συμμετέχοντες, κουζίνες και συνταγές του κόσμου, γλυκά, κοκτελερίες, Έλληνες παραγωγοί, ετικέτες κρασιών, μαγαζιά από το 3 κύμα καφέ (δικές τους ποικιλίες), περίπτερα merchandise, παιχνίδια για όλους, κοινωνικές δράσεις και ακόμα πολλές προσθήκες, σε καλούν να περάσεις ένα διήμερο, που με αφετηρία τη φετινή χρονιά οι οργανωτές έχουν σαν όραμά τους να ορίσουν τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Αφρική, το Τόκιο, το Βερολίνο και πίσω, αυτό είναι το πρώτο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης.
29 και 30 Απριλίου, 10.00 - 22.00, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
Φόρμα Συμμετοχής για επαγγελματίες, εδώ.
FB Event, εδώ.
Instagram, εδώ.
YouTube Channel, εδώ.
Poster Design: George Valmas

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.